Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Sunday, December 28, 2014

ada makna ni



himpunan hadiah dari si senget tu 
baju dengan bunga bunga tak termasuk dalam ni 
malas nak simpan balik nanti . haha 
bunga dah jadi bunga kering . ada tiga kuntum dah 
simpan woo . kenangan tu 

bangle tu dia bagi awal tahun ni 
sebelum menetap kat kl , konon konon macam 
' awak , nanti saya jauh . kalau rindu , tengok bangle ni ' 
wakakakaka , nak gelak . drama sangat ! 
tak sampai 2 hari aku dah lupa pon , hahaha . ok tipu 

rantai tu masa anniversary tahun lepas 
sebelum balik kerja aku jumpa dia 
punya sembang sampai tak perasan dia letak something dalam raga motor 
masa balik tu dia msg suruh tengok dalam raga 
 bawah beg aku , aku jumpa kotak rantai ni 
menangis terharu jugak masa tu 

yang lain lain tu hadiah birthday 
ada yang saja saja bagi 
teringat hadiah handbag yang masa mula mula dia kenal aku dulu 
semangat cari handbag untuk aku . masa tu dia study lagi kat bangi 
tapi handbag tu dah tak dak , ada kisah disebaliknya . haha 


terima kasih noor khairi bin ismail 
untuk semuanya 

* * * 

lagi 3 hari birthday aku 
tu yang throwback semua ni . ada makna ni 
kah kah kah 

;) 


Friday, December 26, 2014

kisahnya


rabu haritu aku tak sihat 
pagi tu boleh bertahan lagi . pi jugak kerja 
lepas beli makan tengahari 
aku dah pening muntah muntah 
ingat nak balik terus ja 
tapi puan faizah tak bagi aku balik , dia nak hantar aku balik 

sebelum balik tu tiba tiba dia kata 
-- kesian la anak sorang ni -- 
terus dia peluk cium dahi aku 
terkejut jugak aku 
agaknya sebab sejak dua menjak ni aku kurang bercakap dengan dia 

hmm . maaf 
bukan sengaja aku buat macam tu 
ada sebab 



Tuesday, December 23, 2014

resepsi F&M


dah selamat majlis adik aku 
harini aku baru start kerja . rasa macam malas malas sikit 
haha 

nah aku belanja sikit gambar masa majlis tu 
sikit ja lah na . tak edit pon lagi . tak larat la . haha 
tengok esok esok aku buat 

* * * 

serius betul muka aku . haha . fokus ! 

hand bouquet ni aku buat sendiri . fresh flower 
hentam sajalah labu 

masa ni aku tengah siapkan pengantin perempuan 
mem ambik alih siapkan adik aku 
yang kanan sekali tu gf adik aku lagi sorang 

haaa . sedap kan kenakan aku 
tau la tinggi pon , sengaja bagi sama level dengan aku 
takpa , sabar . cousin punya pasal kan 
nasib hujan sebab tu aku tak pakai high heels 
kalau dak , kalah dah hampa . wakakaka 

baju ni aku yang design sendiri bunga bunga dia 
haha , saja nak habaq la kan . kot nak tempah dress kawen kat aku 
haha . promot jangan tak promot 
pengapit yang kanan tu cousin aku . yang kiri kawan adik aku 
style kemain cousin aku pakai sport shoes dengan baju kurung 
dia dari kl mai sini dengan ayah dia ( paklong aku ) naik super bike 
pehh . thumbs up ! 

kirinya parents adik ipar aku , yang kanan pulak parents aku 

bertambah sorang ahli keluarga aku . yeay ! 

okey . gambar penutup . sila tutup mata . haha 
beg hitam tu beg duit kenduri . akulah penjaganya 
hahaha . aku jujur okey 
tak masuk poket aku naaaaaaaaaa 

* * * 

yang ni saja gambar yang aku larat upload 
nanti bila rajin , aku upload lain 

tata 


:)



Tuesday, December 16, 2014

majlis kat sri iskandar


hi , im back ! 

penat ke perak haritu pon tak habis lagi 
nah aku share pic masa wedding adik aku 


ni yang depan sekali ni , photographer masa haritu , yang kanan kawan adik aku 
semua orang heran aku baik sangat dengan photog ni 
kawan masa aku kecik dulu aka jiran lama aku . haha 
aku pon tak sangka jumpa dengan dia 
adik aku pon tak cakap dia ambik jiran aku ni , wan namanya 
aku terjumpa masa nak berangkat ke masjid 
dari jauh dia jerit panggil aku 
haha . sorry la wan oi , aku bukan perasan sangat 

nah , tengok hasil kerja tangan dia 
superb ! sangat direkomen 


ahad ni majlis kat rumah aku pulak 
jemput mai na 

:) 



Wednesday, December 10, 2014

dipilih


sepanjang aku dalam kerja kawen ni 
dah banyak aku kena hadap masalah ni 
baju dah tempah , kad dah edar , semua dah siap 
tup tup , tak jadi kawen 
nak bagitau rasa serba salah 
nak ambil baju kawen mesti sedih kan 

beberapa bulan lepas, ada sepasang pasangan 
si pengantin perempuan orangnya tak cerewet lansung 
baik budaknya , selalu tersenyum ja 
bila tanya nak buat baju kawen macam mana 
dia ikutkan saja . sangat senang berkerjasama dengan dia 

harini dia call . majlisnya lusa 
dia cakap dia tak jadi kawen 
ya allah , kesiannya 
dia suruh simpan dulu baju kawen dia 
hmm . aku dapat rasa macam mana perasaan dia 
kalau ambil baju tu , nak tengok 
luluh hati 

bersabarlah adik , jodoh tu ada 
awak insan terpilih untuk hadapi dugaan ni 
insyallah , kalau ada jodoh , lari ke dunia mana pon 
dia tetap untuk awak 



Wednesday, December 3, 2014

realiti hidup


aku ingatkan dalam drama ja 
rupa rupanya wujud jugak dalam realiti 
mana rasa kemanusiaan ? 

bukan tak boleh kita percayakan orang disekeliling kita 
tapi janganlah 100 peratus percaya 
kita taktau apa yang ada di hati orang yang bernama manusia 
kadang kadang , manusia lagi jahat dari syaitan 

minta dijauhkan perkara buruk dari kita 
amin amin amin 

:( 


Monday, December 1, 2014

takmau jumpa dah


lima hari berlalu 
harini baru boleh makan dengan selesa 
kan last entry haritu aku cakap nak cabut gigi kan 
nah , pengalaman aku 

* * * 

sebelum aku buat keputusan nak jumpa doc gigi , 
aku dah tanya semua orang 
dan semuanya cakap tak sakit kat doc yang aku nak pi tu 
mem temankan aku 
ramai sangat orang . doc pon tak sampai lagi 
saja aku pi pagi pagi . rasa fresh sikit 

lepas nama aku kena panggil 
tuhan ja tau bertapa ketaqnya aku 
last jumpa doc gigi masa darjah 2 dulu , haha . lama gila kan 
memang aku paling takut doc gigi 

aku bagitau gigi sebelah kiri aku sakit 
tapi tak tau gigi yang mana satu yang sakit 
atas , bawah , depan , belakang semuanya terasa 
kadang kadang sampai sakit menyucuk dalam telinga 
doc tu cakap geraham bongsu aku berlubang 
memang susah nak cabut sebab duduk belakang sekali 
selalu dia charge rm100 . kalau susah dia charge rm200 
memang tak boleh diselamatkan dah selain cabut 
kalau tak cabut memang akan sakit sampai bila bila 
atau tunggu gigi tu reput sendiri 
puas aku fikir , kalau nak tunggu reput 
sampai ke tua la nanti . takmau lah aku seksa sampai tua 
huhu 

lepas aku setuju nak cabut , dia cucuk ubat kebas 
agak dah betul kebas dia start proses 
pengalaman ngeri aku dah mula 
haha . tobat dah wey . sakit gila kot 
dia pulas gigi aku macam pulas skru sampai patah gigi tu 
serpihan gigi tu masuk dalam kerongkong 
aku telankan saja , kalau tak telan , confirm aku muntah 

lepas gigi tu patah , dia mesin pulak 
bau hangit ja masa dia mesin . agaknya dia belah gusi aku 
darah jangan cakap la . memang banyak 
dia pam darah keluar singki , lepas tu pakaikan aku apron 
aku ni dah taktau nak kata apa 
ubat kebas tu memang dah takdak efek dah 
pejam mata , menangis kat situ jugak 
boleh doc tu kata -- buat apa nangis , bukannya sakit 
banyak la tak sakit . aku yang menanggung rasa macam apa lagi 
pembantu dia suruh aku sabar -- sabar na kak , sikit lagi 
haha . dah macam nak beranak pulak 

lama lepas tu , gigi tu dapat dicabut 
doc jahit gusi aku balik 
masa jahit tu dah tak sakit 
dah setel , terus aku keluar kat mem sambil menangis 
walaupun pembedahan kecil , tapi bagi aku 
macam pi berperang 
dalam hati -- cepatlah habis , cepatlah habis , cepatlah habis 

haha , serius . aku dah takmau jumpa doc gigi lagi . fobia 
bagi orang lain taktau lah kan 
tapi alhamdulillah , aku dah boleh makan dengan senang hati 
nikmatnya dapat makan 

bulan november kali ni penuh dengan kesakitan 
harap tak lalui lagi macam aku lalui bulan ni 
aku ingat aku lemah 
tapi aku kuatkan jugak diri aku 
dan aku berjaya 

yeay ! 

:) 


small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)