Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Tuesday, March 7, 2017

movie date


harini aku cuti 
wan tu pulak tak jemu2 ajak aku keluar 
so aku pon setujulah 
kebetulan dia meeting dekat KTU , alang2 dah dekat 
dia mai ambik aku kat rumah 

dulu jumpa gitu2 ja tak pernah sembang 
ni bila naik kereta , rasa malu lah . langkah pon tak kena . kahkah 
dia belanja semuanya harini 
so kami decide nak tengok wayang . LOGAN 


best wey ! sedih ending dia . tahan sendu ja dalam tu . haha 
aku tak lah ikut sangat x-men sebelum2 ni 
bila dia ajak , aku okey ja . sebab cerita lain semua macam tak best 

pendapat aku pasal dia , okey boleh tahan 
lawak2 sikit , gentleman sikit 
jangan jadi macam orang haritu sudah laa 
terlalu obses sampai aku naik takut 

:'D 



Thursday, March 2, 2017

malassss


dah banyak bulan aku tak dengar khabar dia 
tiba2 last week dia msg , katanya nak pi umrah 
semoga selamat pergi , selamat balik 

* * * 

dalam tahun ni ramai betul orang baru muncul 
kawan2 aku lah , rajin betul depa nak kenal2 kan aku
orang dah usaha untuk kita 
takkan nak tolak kan , ambik hati lah 
kawan ja dengan sapa2 pon . jodoh tak jodoh lain cerita 

minggu ni jugak , tiba2 ada orang tu buat ramah dengan aku 
aku kenal dari kecik lagi . satu taman 
rumah dia area belakang rumah aku 
tapi tak lah pernah bertegur 
dia kawan dengan jiran aku , so kerap jugak la dia lepak depan rumah aku dulu 
lepas tu aku pindah , memang tak jumpa 

dia add aku kat fb dah lama , rasanya 4 , 5 tahun lepas 
aku anggap adik2 ja lah , sebab dia baru 27 tahun 
last contact pon masa aku kat peruda 
dia kerja bangunan yang sama . aku tingkat atas , dia bawah 
pastu lost contact sebab apa tah , aku pon tak ingat . cerita bertahun dulu 
puan faizah pon berkenan dia 
sebab dia kategori ada rupa . ada muka arab2 sikit . haha 
depa kenal pon sebab pernah berkerjasama 
masa tu 2010 rasanya , aku kerja tempat lain masa tu 
so , puan faizah terkejut jugak la aku kenal dengan dia 
haha , okey selesai sesi throwback 

berbalik pada cerita asal . minggu ni dia rajin tegur aku 
ajak jumpa banyak kali dah 
aku ja yang selalu ubah topik . tahhh . rasa macam budak2 kot 
malasssssssssss laaa akuuu

haha , gitu 

kawan laki aku selalu cakap aku jual mahal 
dia cakap cuba try dulu bukak hati tu 
hahah . aku bukan jual mahal 

aku cuma rasa malaaasssss 

ala , cakap banyak pon bukan hampa nak paham 
hahah 

:'D 


small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)