Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Saturday, November 27, 2010

kalau habaq awai2 kann senang . grr !

di interview dan kisahnya

weyhh . geramm ponn ada
25 november 2010 . khamis lepas
aku ada tengok iklan dalam satu website nehh
katanya nak cari pekerja berkaitan sukarelaw
an
mmbe aku pon call la tempat tu
tanya segala bagai . dia suro pi hari tuu jugak
aku dengan kawan2 sekerja ponn

setulus hati
niat sesuci murni
nak pi interview lepas kerja
dalam pukul 5 camtu kami gerak la ke pejabat dia
konon2nya
semangat nak jadi sukarelawan
lahh
aceccecece


sesampainya kat situ
aku terkedu . hahaha
ha laa , bukan apa . terkejut tengok orang2 kat situ
sumanya bertudung litup , tudung labuh2 , berstokin
aku tengok diri aku . atas bawah
hahaha . jaoh beza kot
aku pakai jeans koyak2 ngan tshirt saja
adoi . ha laa . mana la aku taw petang tu nak interview
sbb kami dari opis terus ke tempat tuu
kalau aku taw , aku ta kann pakai mcm ne


sumpah malu weyh
dahh la ramai owg kat situ
sebelum kami tuu , ada sowang calon lagi
tengah di interview

dia pakai ponn mcm orang2 kat situ bertudung litup
aku rasa mcm nak lari balek jaa
si ustaz ngan ustazah tu ponn tengok semacam jaa


sebelum turn kami , dia suro kami sembahyang dulu
err , tetiba ja kann . nak test kami kahh ?

lepas buad apa yang disuro
dia suro duduk kat sofa
naseb baek dia cakap baek2

kata dia minta maaf apa sumaa
dia kata nak cari yang berpengalaman and ada degree
hahaha , aku dahh agak dahh . mmg ta kann dapat punya
laen kali dlm website tuu
tulih laa kata nak yang
WARAK , ada DEGREE dan EXPERIENCED !

aduhh . kalo dia tulih mcm tu
aku ponn paham2 sendiri , ta apply dahh
hamboihh !

yang aku ta puas hati tuu
napa dia ta cakap awal2 masa kami bg resume
dia dahh baca kot resume kami

kenapa nak kami tunggu lebey sejam kat situ
haishh

masa balik dari situ , kami singgah minum
dalam pukul 6.30 petang camtu laa
ada keta kancil lalu sebelah kami
dia lambai2 tangan
aku punya la ushaa lebey sbb nak taw sapa
nak taw dak sapa diaa ?
ustazah yang interview kami tadi tu laa
HAHAHAHA

amboi2 , tatao la dia perli ka hapa
ciss !

:D

kalau nak taw camna rupa aku time tuu tengok bawah ne


AKU




DEPA



berbeza sungguh kan
HAHA



Friday, November 26, 2010

konvokesyen ILJTM 2010


majlis konvokesyen ILJTM 2010
enjoy ehh dengan suma pic ne
:)


dalam perjalanan





semasa



banyak kenangan masa study kat ILPKL
suma sporting abes
tengs yahh !

~♥~

akibatnya

apa ne . apa ne . apa ne







kenapa mesti jadi mcm ne ?
hahaha . adoi la
memula baca suma ne mmg nak tergelak
tapi bila pikir dan pikir
rasanya ta baek gelak kat orang ouh
ada lagi yang dasyat2 . ta sanggup nak upload
kat SINI

harap2 lepas ne kita ponn kalau nak bercakap
kena ikot kemampuan sendiri
dan
sebelum nak mangata kena tengok diri sendiri
oyeahh :)

Tuesday, November 23, 2010

tanda tanya


tatau lahh napa post kat bawah ne jadi berkaler2
laen yang aku bohh , laen yg dia kua
HAHA

pe ponn . enjoy k dengan soalan2 tuu
weee :))


kena tag :D

saya di TAG
tengss
nadeaa :))


1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?

• adobe photoshop . molly . awang :D

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri ?
• err , 100plus ! haha . bekalan dalam keta untuk balek dari terengganu → alor setar :D

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
• kat tepi pantai . ada buaian gitu . aww , sweet ! haishh , tapi nak kena tanya future husband gak . nnt dia bebai tamau ikot . jenuh aku nak bersanding sowang2 . HAHA

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
• rasanya ta kot . nnt lahh pikir hal tuu . HAHAHA . poyo !

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
• mesti lahh selama2nyaa . cinta sampai ke syurga . HAHA . cewahh :D

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
• haishh . tada bf . camna nak jawab nehh . terguris beb ! haha . next !

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
• remaja tahun lepas bulan november . HAHA . lama dahh ta beli . malas !

8. Apakah nama penuh korang?
• NURUL WAHIDA . tapi nak tukar jadi RIHANNA bule ta :)

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
• dengan tok saya . huhu :)

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
• david beckham . bule ta saya nak umpa dia , nak jugak , nak jugak . dia kacak kann :)

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
• ouh mesti . kalo aku ta basuh , sapa lagi mehh . simpan lama2 , mau berkulat dulu dalam bakul :D

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
• tempat yang ada banyak bunga . gila best !

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
• peluk kot . sebabnya , aku akan rasa lebey selamat :)

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang.
• sweet , cummel , suka diaa !

15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
• molly , awang , rantai mickey , baju2ku , camera :)

16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
• cinta itu ketawa dan airmata
• your guardian angel
• only one
• lahar cinta
• baik-baik sayang

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
• 31 disember 1987 . celeb dengan syaheed kat uno cafe n my family kat kfc :))

18. 7 orang blogger yang korang nk tag
ninajohan
perasaanakulah
umiezie
remy-sunbae
primadonaell
aynasayang
qurratuainqasrina

19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag
• gf adek aku . HAHA ~♥



soalan tamat
:)

malas weyh !

hoho
ada org mara saya sebab ta reply msg dia kat fb
bukan tamau nak reply
tapi malas laa
aku akan reply kalau msg tu laen dr yang laen
yang penting2 saja
atau
msg tu mmg aku ada hati nak reply

sumpah aku malas nak reply
ta pecaya
tengok suma acc aku
msg2 tu ponn aku ta bukak lansung
bukan sesaja tamau buka atau baca
aku da dapat agak dahh isi msg tu mcm mana
haishh



Nurul Wahida I



Nurul Wahida II




Nurul Wahida III



pada yang pernah inbox aku tuu
dan aku ta reply
saya minta maaf yaa
:)


Saturday, November 20, 2010

mohh kita ke sana

esok pagi saya akan bertolak
dari kedah ke terengganu
dalam pukul 7.00 am mcm tu la
saya nak minta anda2 semua doa kann kami selamat sampai uke
tengs yahh
rasa sangat2 semangat nak ke sana
untuk

Majlis Konvokesyen ILJTM Tahun 2010

ngee :)

Thursday, November 18, 2010

kisah kesitu kesian kekeke

penat berjalan di kota raya
haha . weyh2
adoi . letey nehh
shopping . shopping . shopping !
bajet nak beli kasut jaa
last2 . terlajak beli benda laen
ehem2 , mcm ta biasa lak kann . ngee


* * *

memula ingat kann nak rempit dengan AWANG
sekali AWANG eksiden beb
aduhh . sian kat dia
haishh . si adek aku laa . ta pandai nak jaga
dahh bagi pinjam AWANG satu malam
ta reti nak bawak jalan baek2
emm , aku ta tengok lagi macam mana keadaan AWANG
esok pagi lahh

p/s :
AWANG tu nama manja motor aku lahh . ngee :)


* * *


mula2 tunjuk muka kat TESCO dulu
then , baru singgah ALOR STAR MALL
wow . mmg mengusik jiwa remaja ku beb
santek2 . lawa2 . cun2 dan KACAK2
err , saya bercerita pasal barang2 kat situ lah
huhu


* * *


paling best dapat tengok penjaga gol kedah dekat2
helmi eliza elias
walaaa weyh . kacak nak habaq hang !
hahaha



* * *


karaoke weyh karaoke
lama sungguh ta karaoke
bantai sungguh2 la bila dapat pegang mikrofonn
haha . mau 5 , 6 lagu . hoyeahh
saket tekak suma ada laa

ENJOY !



Saturday, November 13, 2010

wow !

bawu post semalam
gambar aku da terpilih masuk album

Top Model Fashion Female Style

wow !
hahaha . bukan teruja beb
tapi ta sangka
dahh la pic macam apa lagi
pic orang laen lagi lawa2 beb
pe ponn
BERSYUKUR :)


nak mintak tolong anda LIKE kann pic ne
bule kann :)


* * *


step 1 :

LIKE pages ne dulu
klik sini

Top Model Fashion Style




step 2 :
klik → sini weh :)

pastu tekan LIKE
untuk gambar dibawah





yang tu saja . senang kann
tengs ehh
:)

Friday, November 12, 2010

ini baru gila fames ;D

walayehh
ntah macam mana aku TERteringin nak join

http://www.facebook.com/modefashionstyle?ref=mf
dan
http://www.facebook.com/pages/Awek-Cun-Dan-Lelaki-Kacak/145240555519937

hahaha . mcm lawak ja kann
mcm lahh aku ne lawa sangat . chooi
ada gurl neh suro aku join
ta salah mencuba katanya dan jangan pandang rendah pada diri sendiri
bialah orang nak kata apa ponn

tengs pada dat gurl
hoho . lagi ponn hanya upload pic saja kat pages tu

pic ne saja yg aku upload







kalau rajen vote saya uke :D

hanya tekan LIKE saja

step 1 :
like page ne dulu

http://www.facebook.com/photo.php?pid=148860&o=all&op=1&view=all&subj=158281844207735&id=100001519253044#!/modefashionstyle


step 2 :
like pic saya kat link ne

http://www.facebook.com/photo.php?pid=148860&o=all&op=1&view=all&subj=158281844207735&id=100001519253044

http://www.facebook.com/photo.php?pid=148862&o=all&op=1&view=all&subj=158281844207735&id=100001519253044


http://www.facebook.com/photo.php?pid=148863&o=all&op=1&view=all&subj=158281844207735&id=100001519253044


http://www.facebook.com/photo.php?pid=148866&o=all&op=1&view=all&subj=158281844207735&id=100001519253044

http://www.facebook.com/photo.php?pid=148867&o=all&op=1&view=all&subj=158281844207735&id=100001519253044

terima kaseh ;)


Wednesday, November 10, 2010

tamau macam ne eh

kawan-kawan , kita jangan jadi macam ne eh


Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.

6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?

6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!


Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..


Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???


Pulang Kerja:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...

6 bulan : I'm BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.

6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.


Telefon:

6 minggu: Baby, ada org call u nih..

6 bulan: Eh... Your call...

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?


Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?

6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..

6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!


Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..

6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancang Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...

6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??


* * *


maken hari maken sayang

tu yang kita mau :)

Monday, November 8, 2010

banjir ! cerita dengan sungguh2

. 2 november 2010 .
pergi kerja guna jalan biasa
balek kerja kena redah hutan belantara
redah sawah / bendang
huhu . mana tak nyaa , jalan biasa tuu dahh naek air
banyak ruma yang rendah2 dahh tenggelam
hujan mmg ta henti2 . saat ne tido malam paling besh
sejuk !

. 3 november 2010 .
dalam pukul 6.15pagi
terdengar bunyi riuh rendah kat lua bilik
rupa2nya air dah naek
tapi ta masuk dalam ruma lagi
bapak aku dok bising
dari pukul 5.00 pagi kejutkan aku
tapi aku ta bangun2 . sumpah aku ta sedar
katanya kalau ruma terbakar
aku da lama rentung dlm bilik
haha . over lak bapak aku neh !

dalam pukul 7.00 pagi , air da masuk dalam ruma
mmg kelam kabut gak laa
ha laa , first time dalam hidup jadi mcm ne
mau ta mau , kena la pindah
bawak diri kat ruma tok aku
naseb la ruma tok aku tu ta terjejeas lansung
kalo ta , hujan lebat sket mst ruma dia naek air
kuasa tuhan . apa2 ponn bule jadi kann

. 5 november 2010 .

dua hari berlalu , baru air surut
mula2 masuk dalam ruma , mmg terkejut laa
bau dahh la semacam
nak kena bersih kann satu hal
mmg kotor sekotor2nya
perabot suma tunggang langgang . adehhh
majalah remaja aku !
aku kumpul nak dekat tinggi klcc dahh
habes rosak ! huh

dahh 3 hari membasuh , bau maseh ta hilang2
naek pening aku dok dlm ruma
haishhh . ne bawu sikit
agaknya mcm mana laa org yg kena lagi terok kann
simpati kat depa


pic ne sebahagian saja
yang laen ada dalam fb




molly !

saya dapat apa yang saya nak
yang penting ianya bewarna

pink !

tatau tahan berapa lama
harap2 lama lahh
yang lama maseh ada
cuma kadang2 ting tong sket

saya nama kann nya MOLLY
ta seberapa ponn
murah saja nokia c3 neh
tapi kalau nak msg2 , hp ne mmg besh

luv u molly




small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)