Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Monday, August 29, 2016

kd masak !


ohoi ! 

tengah sembang dalam group 
kebetulan hanim ada dekat a.setar , next week dia nak balik sabah dah 
tetiba kd cakap ' weh ! jom shellout ! '
dah lama tak berjumpa , semua setuju . tapi bukan kat kedai makan hokey 
semua sepakat suruh kd masak . haha . padan muka dia 
oleh sebab aku tak sama cuti dengan lain lain 
so depa nak buat makan kat tempat kerja aku 
aku okey kan sajoo 

aku offerkan diri nak masak nasi 
dengan gigih aku usung periuk nasi mak aku ke kedai 
syaheed bawak air dengan spaghetti sardine 
hanim bawak bekas makan 

tarraaa ! 


lepas makan , gigih selfie macam biasa 
tak paham kenapa kd asyik ambik pic sebelah macam tu 
efek kurus kot . haha 
aku cakap kat dia ' meh sini aku pegang camera ' 


dan hasilnya aku lagi teruk dari kd ! 
hahahah . jebon sungguh . tetiba ada orang buat lawak 
nasib yang kedua ni okey . pulun buat serius . lepas tu bantai gelak balik 


haha . thank you friends 
kd masak sedap ! spaghetti syaheed pon sedap 
nanti kita berhimpun lagi tau tau tau 
nanti ajak pojan sekali . pojan tengah berpantang 
so tak dapatlah dia join 

i love you ! 


;) 



Wednesday, August 10, 2016

belajar


aku taktau macam mana nak start , haha 
dari seseorang yang sangat rapat dah jadi strangers 
dua bulan dah berlalu . tak senang nak lupakan 
aku dah sebaik mungkin jauhkan diri 
aku dah berhenti kerja 
ya , sebab dia 

aku tak kuat , tiap tiap hari nak berdepan family dia 
sakit weh . sebab aku dah buat macam macam 
untuk dia dengan family dia 
so aku decide biarlah aku berundur . kat situ bukan lagi tempat aku 

belajar redha nurul 
walaupun sangat berat 
hang dah buat yang terbaik 

tak lama lepas tu kawan lama aku muncul 
sejujurnya aku sangat tak bersedia 
dia mintak tempoh lima - enam bulan untuk ikat aku 
aku rasa macam mimpi weh 
aku lost contact dengan dia 4 tahun jugak 
dah la selalu cakap kasar dengan dia , tak pernah berlembut 
tiba tiba dia nakkan aku 
speechless . hati aku dah kosong . takdak perasaan kat dia 
ramai yang nasihatkan aku suruh terima 

hm , maybe dengan terima kawan aku ni aku boleh redha dengan takdir aku 

entah , aku pon takdak jawapan 
tengoklah apa nak jadi nanti 





small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)