Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Sunday, April 19, 2015

make up tunang


hari sabtu lepas makeupkan kawan aku 
dia bertunang 
setakat simple boleh la , tak pandai lah nak over sangat 
aku pon dalam proses belajar lagi 


selamat bertunang pojan ! 

banyak kerja sangat 
semuanya nak kawen bulan mei 
dua dress dah siap 
yang lain lain dok menunggu nak letak lace dengan beads. fengsan 
makan tengah hari pon tunggang langgang 

haip nurul , tak baik merungut . rezeki tuuuu 
huhu . alhamdulillah 

:) 


Friday, April 10, 2015

kejar panggung



gigih nak tengok fast and furious 7 
dari haritu tiket habis 
dah la jumaat ja yang free 
ery cuti harini . cepat cepat aku ajak dia 
katanya kat as mall tiket dah full 
yang ada pon midnight 
try nasib kat jitra mall pulak , nasib baik lah ada 
tu pon tinggal sikit ja yang kosong 

pehhh , patut lah cepat habis 
memang best gila kot . dari start sampai habis ternganga aku tengok 
kalau ada sepuluh bintang , sepuluh aku bagi 
harap harap ada fast and furious 8 lepas ni 


dia belanja semuanya , hehe 
gaji pertama dia . dia bagi pulak duit tambahan 
lepas la untuk aku seminggu 
thanks senget 

;) 


hanya pinjaman


takziah untuk mak ngah sekeluarga 
diharap tabah menjalani hari mendatang 

malam selasa haritu aku dapat berita sedih 
pak ngah menghembuskan nafas terakhir 7 april 2015 pukul 10.10 malam 
malam tu jugak aku sekeluarga bertolak ke kl 
masa dalam perjalanan , adik aku kemalangan 
dia dari perak dengan wife dia 
nasiblah tak jadi apa apa , cuma bumper belakang pecah sikit 

sampai sana dalam pukul 5.30 pagi 
jenazah ada di surau untuk kemudahan orang nak menziarahi 
memang tabik dengan ahli surau 
dari pagi sampai ke malam tak jemu depa melayan 
semuanya disediakan 

dua minggu pak ngah dalam icu 
mak baru plan nak pi melawat , tapi tak kesampaian 
dalam dua minggu tu , sehari sebelum arwah meninggal 
arwah tersedar dari koma 
tapi tak respon . maybe sebab ubat terlalu kuat 
sedar tak lama , dua hari . lepas tu dah tak sedar 
sehari lepas tu dapat berita menyedihkan ni 

semoga pak ngah ditempatkan dengan orang beriman 
amin 

:'( 




Friday, April 3, 2015

kiki lala


sebelum ni ada ja sekor kucing kat belakang rumah aku 
selalu mintak makan 
dia dah cam dah , kalau dengar bunyi pintu 
terus dia lari tunggu depan pintu . meow meow tak henti henti 
belagak sikit kucing ni . aku beli makanan kucing , sentuh pon dak 
dia tak makan . tak suka makanan yang segera ni 

dua hari lepas dia bawak anak dia 
baby lagi , jalan pon tak betul 
comey sangat kot , gebu ! 
nasib la dia tak beranak kat rumah aku 
mak dengan abah payah sikit , takut busuk rumah katanya 
nanti berak , sapa nak basuh . haha 

pujuk punya pujuk , abah bagi letak kat luar ja 
abah letak depa dalam kotak 
tapi , dua tiga harini ni asyik hujan petang 
kotak pon dah hancur kena hujan 
anak kucing tu pulak asyik jatuh longkang . dah dua kali jatuh 
akhirnya abah bagi bakul . letak tiga beranak dalam tu 
sebelah pintu dapur . tapi luar jugak lah . dalam pagar 
sebelum ni luar pagar , kalau hujan memang tempias 

tapi 
syarat tak boleh masuk dalam rumah tu berkuat kuasa lagi . haha 

nah tengok , comel kann 

;) 


small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)