Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Wednesday, August 15, 2018

poket koyak


hai awaaa 
masih dalam mood holiday 
bangun pagi pon malas 

sabtu haritu demam2 pon lajak ke KL 
orang sana dah bising , haritu aku turun tak jumpa dia 
haha . yalah berjanji dengan dia tak tertunai2 lagi 
mana tak bising 
see , demam pon aku turun . kalau kata aku tak penting kawan 
taktau lah camna lagi . haha 
tidur semalam ja , subuhnya gerak balik alor setar 
sebab pagi isnin aku nak ke penang 
yang ni baru betul2 plan . yang KL tu unplanned 

so sampai alor setar pagi 
gerak dari alor setar dalam pukul 11pagi camtu 
hotel dah booked , tapi lambat pulak nak boleh check in . 4pm 
meronda lah dulu 
asalnya nak meronda , tah termacam mana boleh tershopping 
adudududuuuu 

gambar2 ni tak sempat aku nak edit2 
redha lah kalau senget2 cameranya ya 


lepas tu singgah chew jetty 
sebenarnya aku pon taktau wujudnya jetty ni 
selalu aku nampak orang ambik gambar 
kebetulan ada kawan ig aku up gambar , tanyalah dia 
rupanya sebelah ferry ja pon . kat georgetown 
signboard dia kecik , tak nampak 
dia ada masa melawat , 9am - 9pm 
so sapa2 nak pi sana parking memang kena pandai cari 
bayar parking saja RM5 . dalam tu adalah jual2 souvenir 
pastu ada pelantar . nak lepak duduk2 pon boleh 
nampak view ferry ambik orang bagai 


dah setel kat situ 
masa untuk check in , hotel aku kat bayan lepas 
jauh la sikit daripada georgetown dalam 30 minit 


grand lexis penang 
semalam standard harga dalam RM503 , haritu aku dapat RM453
kena pandai cari tau 
konon2 nak ada pool dalam bilik , sebab tu ambik hotel ni 
kalau tak , dah lama ambik area batu feringgi ja 
haha . felling2 orang kaya sat walaupun sebenarnya non hadoooo 

2 katil king size . ambik lah sorang satu katil 
golek puas2 haaa 


staff dia peramah mesra2 gitu 
masa tengah berdiri depan kaunter pon dia served air untuk hang tau 
aku dapat tingkat 15 
nampaklah view pantai sikit , view kampung2 sikit 
best weh 


petang tu keluar pi art of dragon gallery 
nak senang orang panggil street art 
yang ada art lukis2 kat dinding tu 
lewat dah aku sampai pon . dengan jem lagi kan 
situ pon parking susah . nasiblah kura2 aku kecil ja , selit2 , doneeee 
gerai fruitemade yang aku teringin tu dah tutup 

i is sedih 

okay fine , jalan jalan lagi 


jumpa coconut ice cream 
nampak ja pucat lesi camni . tapi sedap weh . serius ! 
satu tempurung RM8 
masa nak bayar , dia bagi murah 
agaknya dok tengok aku selfie sat sana , sat sini dalam kedai dia 
sebab tu dia bagi murah 
hahahahaha 


malam tu singgah avatar secret garden 
alaa yang ada lampu2 atas pokok 
area tanjung tokong 


kena masuk jalan sempit2 sikit nak masuk tempat dia 
ramai orang weh . ada orang jaga parking 
dia nampak hang ja , laju2 dia panggil 
bayarlah engkau RM5 , tiket masuk RM1 seorang 
orang jaga tu pon peramah . suruh jaga beg baik2 apa semua 
dalam tu cantik memang cantik , bagi aku tak menarik sangat 
sekadar tengok lampu2 ja 
pastu habis . tapi takpa . janji sampai 

lepas avatar , cari makan dekat night market batu feringgi 
nampak jagung bakar . my fav ! sedappppp
budak2 bakar ni pon peramah 
dia tanya aku dari mana . indon ka . hahaha kuajaq ! 
memang semua peramah la weh 
siap bagi kerusi suruh duduk takut lenguh bagai 
haha . terbaik lah orang penang 

pukul 11 lebih , dua2 dah longlai tak larat dah 
balik hotel , salin baju , cuci makeup 
makan2 depan pool 
bertemankan bintang2 . langit tak berawan . angin laut . pehhhh heaven 


pukul 1 pagi baru merasa mandi pool 
awal2 sampai tak sempat . esok pagi pulak nak balik dah 
takut liat nak bangun pagi . sebab tu tengah malam buta pon rela mandi 
sejuk , gigih weh . hahaha 

paginya bangun . si mija ni dah sah2 mengeliat sana sini 
panggil 3 4 kali baru nak bangun mandi 
i takpa . i kan morning person 
HAHA . pui 

dah siap . perut lapo . jom ! 


yang aku kalut pagi2 ni sebab aku kerja 
sebab tu nak cepat2 siap 

pergilah kami dua turun breakfast 
dalam pukul 8 lebih 
ya tuhan . makanan sedap2 
fish & chips . salad . brownies . sandwich . nasi goreng . buah 
semualah aku makan 


 sampai tak sedar pukul 10 lebih dah 
berapa jam syoq makan makan 
maka ponteng kerja aku haritu . redha dalam seronok . haha 
yang best situ , staff dia baik sangat 
tak rasa kekok lah . siap sembang gelak2 lagi dengan kami 
dah kenyang , pukul 11 lebih check out 

takmau balik . wuuuuuu 


okay la okay la 
teruskan perjalanan ke bukit bendera 
mija dah pernah naik 
aku ni banyak kali dah ulang ke penang . kali ni baru merasa nak naik 
sedih hidup aku ni . haha 
sorang RM10 pakai mycard tau untuk normal lane 
aku tulis detail2 ni nanti bolehlah refer balik 


target aku nak naik atas tu bukan nak tengok view sangat 
nak cari lily ice cream . haha 
sedap weh tengok orang dok post 
ni aku post bagi hampa pulak terliur . padan muka . huhu 
dia punya foodcourt dekat owl museum 
turun tangga sikit dah nampak 
rupanya bukan lily ja ada ice cream . semua gerai ada 
sedap . ada harga RM10 . ada RM12 . banyak harga 
semestinya aku pilih strawberry chocolate ! 



sedap . boleh repeat lagi 
engkau baru lalu depan gerai dia , 
dia dah sambut dengan senyum melebar dah 
tak payah susah2 nak cari2 dia tanya pasal ice cream tu 
apa lagi , pi lah wehhhhh 


turun ja bukit bendera . kami dah nak balik alor setar 
ronda2 mall sat 
masa lepak mcD . aku dah kenyang 
mija sorang ja makan ice cream 
pastu ada staff mcD tu mai . aku ingat dia nak halau 
yalah . bukan makan apa pon . lepak punya lama . hahah 
tapi rupanya dia nak buat survey pakai fon aku 
hahahahah . tu lahh . bersangka buruk kat orang 
dah buat survey , dapatlah ais free lagi 
tak padan baru baik demam . dari awal sampai ke balik 
makan ais ja banyak ! 

selesai weh percutian singkat aku ni 
sumpah best . dari KL ke penang . semua berjalan lancar 
jumpa orang baik2 . tak sorang pon sombong 
serius happy sangat ! 

ramai yang cakap aku ni berjalan sakan 
weh . ada RM100 dalam tangan pon boleh berjalan lah 

minyak kura2 aku tu pi balik alor setar , siap ronda penang RM80 
tol RM30 . tu yang basic saja . pi ramai2 kalau nak jimat 
boleh tong2 . takdak alasan lagi 


lepas ni mana pulak 
on tak on  !

;D



small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)