Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Thursday, November 15, 2018

hatyai beb



hatyai trip ! wehooooooo
tak dapat nak pi floating market 
sebab dia buka weekend sajaa . aku pi khamis ! 
waaaa
nanti repeat na 


* * *

17 oct 2018

subuh2 geng kl dah sampai 
sarung tudung , terus ambik depa 
pagi tu bawak breakfast kat roti celaru 
macam disangka , servis depa memang lambat sikit
sebab tempat tu memang famous kan 

faris jual mahal , nak satu ja 
pastu sampai sekarang dok teringat roti celaru tu 
hari last siap ajak repeat lagi 
hahah . baru hang tau 

ronda alor setar dulu 
bawak budak budak ni shoot kat masjid bukhari, gambar che det 


pusing2 alor setar 
kebetulan time tu ada pertabalan sultan kedah 
tak dapat lepak dataran . lepas tu pi padang besar 
nak cari jersi katanya . lepak sana sat


dalam pukul 4 balik alor setar balik . bagi depa check in dulu 
rehat2 sat . petang tu aku ambik 
bawak pi pantai murni , yan 
tengok sunset . tepat2 sampai pukul 7 
lawaaaaaaa



malamnya makan kuey tiaw iman 
bawak bundle kepala batas , uptown , karaoke selagu 
haha . aku dah habis idea nak bawak pi mana 

balik tidoq ! 

* * *

18 oct 2018 

ni baru betul2 punya plan 
pagi tu breakfast dulu , lepas tu gerak ke bukit kayu hitam 
tukar duit kat sana jugak 
depa ni lagi semangat , siap tukar kat KL lagi 
aku tukar RM150 , ngam2 . memang takdak lebih 
pandai aku bajet 

nak masuk dalam tu , kami ambik van 
sejam jugak perjalanan 
dah sampai sana , ronda2 market apa tah nama dia 
aku lupaaaaa 
banyak la orang jual barang 
kami ni takdak plan nak shopping sangat pon 
kebanyakkan lebih ke makan 

perut pon dah bunyi2 , kami makan kat khai tod deca 
jalan kaki ja dari lee garden , dalam 5 minit berjalan 


nasi kuning tu dah macam bergoreng 
makan dengan ayam goreng dia yang bapaknya besar 
aku tak terhabis 
pastu nak tambah sup ka , tom yam ka 
ikut suka lah kan 
jangan risau pasal komunikasi , depa boleh cakap melayu 

dah kenyang , kami ambik grab nak ke cable car 
dalam 15 minit perjalanan 
dia hantar ke atas bukit terus 
pastu nampak lah patung buddha besar tu 
view dari atas bukit tu memang lawa gila weh 
boleh nampak seluruh bandar dia 


dia punya cable car taklah panjang sangat macam langkawi 
pendek ja . dia akan stop dalam 5minit tengah2 tu untuk nak bergambar 
masa aku pi tu nak hujan 
sampai tengah tu , memang dah start hujan 
goyang jugak lah iman ni , gayat ! hahah
sampai atas sana . ada tokong2 sembahyang depa ja 
lepas tu terus hujan selebat2 nya 
dah tak boleh naik cable car 
orang dia datang ambik dengan kereta macam kat zoo tu 
tak reti aku nak bagitau 
dia turunkan kami sampai ke bawah 

dah setel situ 
ambik grab lagi , nak makan steamboat pulak 


aku tak sure nama dia apa , sebab dia tulis siam 
satu kepala dalam RM30++ 
makanlah engkau puas2 , segala mak nenek seafood ada 
banyak jugak lah aku makan 
lepak situ dekat 3 jam! hahahaha 

masa tu dah pukul 9 lebih 
ambik grab , dia hantar ke lee garden 
lepas tu ambik van , hantar ke sempadan balik 
masa ni van tu dah katok kepala engkau . segala tip dia nak 
sebab dah malam kan , tak banyak pilihan 
pandai2 la tawar menawar 

balik tu , pengsan kekenyangan 

* * *

19 oct 2018 

pagi ni breakfast asing2 
aku just ambik depa kat hotel 
bawak pi dataran sat , lepas tu kat jubli 
sebab bas depa pukul 12 tengahari 


byeeeee awak2 


* * * 

setel jadi tourist guide tak bergaji 
tapi masalahnya gambar aku yang banyak 
HAHA

;D



small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)