Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Friday, April 27, 2012

.


betul kah tindakan saya ni 
ya allah . buntunya 
saya dah menolak . saya dah tahan perasaan 
saya dah marah . saya dah buat macam macam 
sumpah saya dah banyak kali elakkan diri saya dari dia 
dia call ta pernah saya nak angkat . saya silent . saya lempaq bawah bantal 
kenapa dia ta faham lagi 

bila dah selalu sangat dia ada dalam inbox saya , dia yang penuhkan call list saya 
akhirnya saya kalah lagi dengan perasaan sendiri 
sungguh ! saya ta kuat sangat 
rasa nak menangis bila tengok status status bahagia depa tu 
nak marah dia . ta boleh 
sebab saya yang mengalah . saya yang berlembut hati 
memang salah saya 
hm 

ya allah . sedihnya 
:'(


if you make the same mistake twice , then it wasn't a mistake , it was a choice



satu malam kejadian


lepas maghrib abah bersuara 
' cepat cepat semua siap . jum , nak pi makan '
dah mandi apa semua saya nak bermake up pulak 
tapi bila sampai dekat katil . tatau mana silap langkah saya 
lutut tersepak besi katil 
ya allah . kepala lutut lari dari tempat dia 
saya pegang kepala lutut , cuba tolak balik . tapi sakit 
dengan rasa takut , dengan pikir bukan bukan 
apa lagi , menjerit lah panggil mak 
mak kelam kabut ketuk pintu bilik tanya kenapa saya menjerit 
mak suruh bukak pintu 
saya cuba nak jalan pi dekat pintu , tapi sakit sangat 
sikit pon saya ta bergerak 
anis masa tu tengah mandi . abah tengah sembahyang 
semua orang fokus kat pintu bilik yang berkunci 
abah kalut cari kunci bilik 
bila dah berjaya bukak , semua dapatkan saya 
masing masing tatau apa nak buat 
sumpah ! memang sakit sangat 
nak bergerak sebelah kaki pon ta boleh 
mak keluar panggil jiran . saya hanya tau menjerit ja 
bila saya cuba nak duduk atas katil 
saya tolak sikit lutut tu , dia termasuk balik pada kedudukan asal 
fuhh ! lega . ingatkan cacat dah tadi 
nasib baik jiran tadak . kalau dak , malunya ! 
lepas kejadian tu 
semua keluar makan macam biasa . cuma saya terhencut hencut sikit 
malam tu urut urut sikit , dah okey . tapi terasa sakit sikit 
haish , lutut saya ni memang dah longgar ka 
tertolak sikit ja , terus terkeluar dari tempat . gila lah . menakutkan 

mak kata :
hang tau dak , mak ingat hang kena rasuk malam tu 
ketaq mak ni hang tau dak . abah hang nak sembahyang pon ta jadi sembahyang 
bukak kunci pon terketaq ketaq 

alalalaa . nampak sangat depa sayang saya 
memang malam tu semua kelam kabut nak cari penyelesaian 
sayang semua lahh macam ni !
terharu

<3


Saturday, April 21, 2012

aisehh . camna ni



 ta nampak ? sila klik sekali pada gambar dan gambar akan lagi kelia 

nasib puan ta mention nama glemer saya 
haha 
adoi laa . camna ni 
saya baru ja pi KL aritu tapi tada sapa bagitau pon pasal portfolio tu 
aishh . tatau bila pulak nak pi 
saya nak sangat portfolio tu . hasil usaha saya ada dalam tu 
wuwuwu 
ta kann nak turun KL lagi 
penyelasaian please 
:(


* * * 



ni lagi satu 
ayat macam ni memang dah jadi kebiasaan sejak saya single 
depa kata . kawan ja ta salah pon 
cewah . pandai hampa semua atoq ayat noah 


semalam idatul ada call saya 
macam biasa la ayat dia ' ang dengan sapa la nih '
haha . saya tatau nak jawab apa sebab saya memang tada sapa sapa 
memang kawan ramai . tapi bukan saya selalu contact pon 


kesian jelin 
saya buat ta layan dia sekarang ni 
saya pon tatau napa saya malas nak melayan 


' wehh jelin , aku tau ang slalu stalk aku 
sorry naa . jangan terasa hati dengan aku 
tatau la pasepa perangai aku buruk macam ni . sorry ' 




kbye 



Thursday, April 19, 2012

haish


sedang demam 

macam macam pulak penyakit saya sekarang ni 
tambah tambah yang satu tu 
takot 

:( 



Wednesday, April 18, 2012

ting ting ting , perhatian !



saya ta pernah paksa sapa sapa untuk baca apa yang saya cerita kat sini 
kalau ta suka , sila jangan bukak . simple ja kan 
dan apa yang saya tulis kat sini adalah sebahagian dari hidup saya 
saya ta perlukan sapa sapa untuk tentukan apa yang patut saya cerita 

terima kasih kerana prihatin 

ikhlas dari , 
NURUL WAHIDA ZAKARIA 



Monday, April 16, 2012

hangat , tidoq dan ayam masak kicap


kat alor setar sekarang selalu sangat hujan malam 
tapi lansung ta sejuk 
rasa macam berkuap ja dok dalam rumah 
zaman sekarang bukan macam dulu dah 
kalau dulu sekali hujan turun dah berbungkus dalam selimut 
nak mandi lagi la . pikiaq banyak kali woo . hahaha . teruk kann 
nah gambaq bawah ni ! tambahan coklat sebelum tidoq untuk gemok 
perempuan ni siap bersanggoi lagi 
hangat ! 


tadi kat office sangat sangat mengantok 
dan tidoq lima minit siap pakej dengan mimpi sekali 
wah wah wah . kelass kau wahed . hee 
syaheed dan lagi ambek pic . grr ! 


sejak dua menjak ni kann 
mak selalu masak ayam masak kicap 
dulu jarang sangat 
adoinya pon . kenapa harus ayam masak kicap ? jemm ! 
bila nak makan . selalu beremosi . hahaha 
* teringat *
tambah pulak orang tu ada msg saya baru baru ni 
saya dah janji dengan diri saya . saya ta boleh kalah dengan perasaan saya 
dah dah dah . malas nak pikiaq 



kbye 
:')



Sunday, April 15, 2012

bebai


teruknya harini 
pagi pagi dah ada yang buat keadaan kacau bilau 
sebab mulut dia 
sorang dah berhenti kerja 
tinggal tiga orang ja kat office tu 
sebelum ni lima orang . sorang sorang pergi 
alahai . sunyi lah lepas ni 

kenapa kita nak kena gunakan bahasa yang menyakitkan hati orang 
bila dah lepas marah 
kemudian baru nak dekatkan diri tanya masalah masing masing 
dah terlambat lahh 
hati masing masing dah bebai dah terasa dah meluat 
kenapa awal awal ta buat macam tu 
hm . saya pon tatau berapa lama lagi nak tahan kat situ 
sangat penat bila nak melayan banyak perangai manusia 
yang ni cakap lain . yang tu cakap lain 
nak sangat buat kerja dalam keadaan ceria 
ya laa . kerja mana tada masalah 
semuanya ada masalah 
tapi ikut masing masing punya cara nak handle 
tapi jangan lah sampai nak buat keja pon kena pot pet pot pet 
tatau lah . maybe cara depa dari dulu macam tu 
terpaksa lah pekak kann telinga 
dah masuk tempat orang kann 



kbye 


Saturday, April 14, 2012

my gebu gebu blueberry pancake !


yeay ! 
menjadi jugak saya punya blueberry pancake 
bule dak nak gelak bangga lima saat 
hahahahaha 
eh . orang lain da bule masak macam macam ta hingaq pon 
biaq biaq biaq laa

bajet dalam RM30 lebih 
bule makan ramai ramai . memang dapat banyak 
ni saya guna separuh ja tepung dia 
bahasa pasar atau kampung dia orang panggil 
'peknga' tempek tempek dalam belanga 
setai ! 


yang saya buat ni saya bagi nama 
gebu gebu blueberry pancake


BAHAN BAHAN : 
tepung pancake 
jem blueberry 
whipped cream 
telur 
air 
minyak masak 




CARA CARA :


masuk tepung , telur sebiji , dua sudu minyak masak dan air 
yang air tu ikut agak agak ja 
kalau pekat sangat bule tambah air lagi 


gaul gaul sebati 
sampai tada ketul ketul 
lepas tu masak atas kuali leper 
sapu minyak masak dulu , kalau ta sapu nanti dia melekat 
lain pulak jadinya 
bila masak ada buih buih kecil timbul atas dia 
masa dah ada buih tu dah bule terbalik kann dia dah 
jangan sampai hangit okey !


jeng jeng jeng . macam menara condong lahh pulak 
haha . cukup lahh lima keping dulu 
untuk permulaan ja ni 
esok esok bule buat lain naa 


makan kosong macam tu pon dah sedap 
nak lagi sedap letak jem blueberry atas pancake tu 
hias dengan whipped cream 


nyummy ! 
sangat lembut bila masuk dalam mulut 
try lahh okey 


kbye ! 





sungguh ! saya okey


patutlah ada kawan saya tanya saya okey atau ta okey 
agak pelik jugak bila tiba tiba ada orang tanya macam tu 
rupa rupanya . . . 
baru nampak tadi . tu pon kebetulan nampak dari facebook member 
dia ta sengaja bukak 
ya laa . kan orang tu dah block saya . mana saya nak perasan 

ha ha ha 
SAYA OKEY LAH 

senyum 
:)



Monday, April 9, 2012

melancong dan melencong


holiday dah habis 
penat jugak noah jadi pelancong 
wuwuwuwu 
malasnya nak balik kedah 
tapi tanggungjawab ada disini terpaksa la walaupun berat hati 

 klik sekali pada gambar dan gambar akan membesar dengan jelas 

malam tu bas pukul 12 tengah malam 
sampai kat KL lebih kurang 6.30 pagi 
terima kasih dato haji mahfuz sebab sudi sponser tempat penginapan kami 
kat hotel putra sunway . dapat berjimat dah untuk tempat tidoq 

bila sampai kat puduraya subuh subuh tu 
pakat pakat usung beg dengan muka baru bangun tidoq pi kat kaunter lrt
saya tatau pulak depa dah tukaq kad kepada token 
agak perak sikit la . HAHA 



HARI PERTAMA 
6 april 2012 

bila check in memang dah ta terasa nak tidoq 
sebab semalaman tidoq dalam bas ta sedar apa 

turun breakfast dulu 
lepas pekena nasi lemak , syaheed sumbat yang ni pulak 
apa tah nama dia . haha . tatau ! 

saya dengan salad lagi ! 
haha . ta serik serik perempuan ni 

jalan jalan shopping kat time square 

ada negro mana tah 
dok panggil sayang sayang . eww . tamau !
boh sebijik kat muka . mau sayang lagi dak . HAHA 


aum aum . muka lapaq 
nak geget geget ja hampa ni . bule kot noah 

yeay . lunch ! 
kenny rogers roasters 

ayam dia besaq gedabak baq hang 
bila dah buat muka macam ni 
maknanya ta abis la tuu . hahaha . muka kesian 

penat sangat berjalan 
sampai sakit kaki 
letak la plaster apa pon kat kaki 
ta menjadi apa 

masa ni dah sampai seri kembangan 
rasa macam minah indon . cari jalan ta jumpa . haha . sesat ! 
serius macam nak teriak sebab ta larat sangat 
syaheed dah jalan laju ke depan 
dah la kena bersesak dalam KTM dengan mat import 
depa semua tinggi . saya yang pendek jenuh cari nafas ! 
er . pengsan 

akhirnya ! 
selamat sampai the mines dengan selamat walaupun sesat 
terpaksa beli selipar sebab kaki dah melecet sakan 
naik turun mall sebab cari saiz ta jumpa 
susah sangat ka saiz empat wehh 
awat aloq setaq berlambak ja 



HARI KEDUA 
7 april 2012 

snap gambaq dulu naa 
saya bangun awal sebab dah berjanji dengan adik 
kami nak hangout sama sama 
saya , syaheed , fathi dengan gf dia nani 

muka teruk . haha 
yeay dah sampai sunway 

pelancong dua orang ni mana mana tempat pon bule 

smart dak . hahaha 
first time main ice skating 
sampai tali kasut tu mat import tolong ikatkan . lawak 

muka buat macam terer 
tapi banyak kali jugak la tertungging . ahaha 

nampak dak kami dalam bulatan merah tu 
gaya pimpin orang tua lintas jalan 
hehehe 

kiri sekali ni la girlfriend adik saya , nani 
semanis orangnya 

muka memang taley blah 
tapi gambaq ni paling mahal . dah puas posing , bila check kat kaunter 
RM 140.00 dia charge untuk semua gambaq yang dia snap 
terkejut , tapi buat cool ja lahh 


lepas penat bergolek atas ais 
pekena burger wendy's dulu pastu layan movie jangan pandang pandang 
serius memang best . ta larat nak gelak 

candid ! cecece depa dua dua pakai belang 
first time jumpa gf adik saya . masih malu malu lagi 
untung la adik saya 
bila bercinta , dapat pulak yang baguih 
harap mereka kekal . amin 

masa ni dah sampai hotel . adik saya yang hantarkan 
hujan lebat sangat . memang ta boleh nak pi mana 
hampa tengok gambaq ni . klik kat gambaq nak lagi kelia 
cubaan pertama dengan kedua gambaq ta menjadi 
bila cubaan ketiga , muka dah bebai 
baru gambaq nak menjadi . cehh ! 

yeah ! 
dalam bilik + pemandangan kuala lumpur + bayangan kami 

tet ! terseksi sikit 
dengan muka busuk ta mandi lagi 
har har har 

malam tu jumpa kawan lama . ikhwan . yeay ! 
rasanya dah tiga tahun ta jumpa 


saya memang selalu berangan nak tinggi daripada orang lain 
macam ni pon bule la . sobs sobs 

dia penduduk tetap kuala lumpur pon menjadi jugak 
kalah kami yang pelancong ni . hahaha 


lepas lepak lepak kat mall , kami balik hotel 
ta puas lagi bergambaq 
orang tengok pon buat kering ja lahh 

tudia . berangan jadi model sat 
tuu selipar kecemasan masa kat the mines . huhuhu 
ada orang kata saya dah nampak isi sikit 
haha . mana da weh . sama ja macam dulu . tulang ! 



HARI KETIGA 
8 april 2012

dah bersiap siap 
mau berangkat balik . wuwuwuwu 


bas bertolak balik pukul 12 tengahari 
sampai alor setar dalam pukul 6.30 petang 
badan dah sakit sakit 
kaki pon dah tamau bagi kerjasama 
sampai ke harini asyik rasa mengantuk ja 

insyallah 
kalau ada rezeki lagi nanti 
kita pilih tempat lain pulak naa 
sapa sapa nak join bule ja 
lagi ramai lagi best !

sorry pada umie , kids crazee , faris dan lain lain 
cek ta dan nak jumpa hampa 
masa terhad sangat 
ada jodoh ada rezeki 
kita mesti jumpa punya satu hari nanti 

:' )



Tuesday, April 3, 2012

the junior


dalam pukul dua petang tadi saya tengah siapkan kerja kat office 
tiba tiba ada call masuk 
bila tengok nama memang kenal sangat . umie yang call 
suara dia ceria sangat dan cakap ta henti henti . potpetpotpet 
apa yang dia nak sampaikan memang ta dijangka 
baru semalam kami merepek repek kat facebook 

wow . good news ! 


03 april 2012 . 12.37 tengahari 
tahniah umie aka puan pinggu ! akhirnya selamat menjadi mummy 
alhamdulillah . semua berjalan lancar 
due date dia 17 april tapi terawal dari jangkaan 
ta kisah berapa haribulan pon janji semuanya selamat 
welcome to the world gugurl !

saya ada sumbangkan sikit idea untuk baby shower umie 
saya dah designkan banner untuk majlis tu 


design pertama 

design kedua 

umie pilih design yang kedua 
dia ubah sikit sikit 
dan akhirnya dia cornfimkan design yang bawah ni 


best ja kan tengok dia 
bahagia sangat 
bila la saya nak jadi macam dia 
saya doakan yang terbaik untuk kawan kawan saya 
muah muah . sayang hampa semua 

wuwuwu 

:' ) 


Sunday, April 1, 2012

online shopping + earth hour


geng ! 
barang yang saya order online dulu dah sampai . wee 
dua barang ja yang saya mampu sambar 
barang murah ta halang saya nak bergaya 
kita kena ukur baju dibadan sendiri . cewah 
kan baguih kalau terus terang kata tadak duit . senang ! 
haha 

 klik pada gambar untuk lebih kelia 


tarra ! wa manyak suka 
senyum lebaq bila balik kerja 
nampak barang ni ada atas meja 


pink ! wowowo 
saya cabar diri saya pakai warna yang striking 
haha . pelik dak weh 
pasni nak beli warna lain pulak lah . asyik asyik hitam coklat kelabu 
haaa . BOSAN ! 


ni lagi satu . cardigan ! 
yang lama dah buruk . tiba masa ganti yang baru 

nasib baik mak dengan abah ta marah 
abah cakap camni 
' wow ! dasyat 
sekarang nak beli semua main order ja noah pastu sampai depan rumah ' 
haha . tatau la ayat ni perli ka apa 
saya cari duit penat penat 
haruslah saya puaskan hati saya sendiri 
dulu masa tada duit sendiri mana nak dapat apa yang saya nak 
jenuh merayu , meleleh ayaq mata tup tap tup tap 
baru dapat 

* * * 

ni gambar semalam dalam bergelap 
earth hour lah kata kann 
tapi saya bangga dengan keluarga saya 
walaupun ada jiran yang ta prihatin pasal kempen ni 
tepat pukul 8.30 malam , rumah saya dah bergelap 
walaupun sedikit sumbangan kita 
bertapa besarnya kesan untuk bumi kita 

* * *

ta sabarnya nak hari khamis 
cepat la cepat la 
KL tunggu saya tau ! dah macam macam saya plan untuk holiday saya tu 
harap semua berjalan lancar 
amin amin amin 

er lagi satu 
gajiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  cepat la masuk 
tinggal sekeping ja nih . huhu 
okey lah . rasanya tadak apa nak cerita lagi kot 


kbye 




small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)