Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Monday, April 9, 2012

melancong dan melencong


holiday dah habis 
penat jugak noah jadi pelancong 
wuwuwuwu 
malasnya nak balik kedah 
tapi tanggungjawab ada disini terpaksa la walaupun berat hati 

 klik sekali pada gambar dan gambar akan membesar dengan jelas 

malam tu bas pukul 12 tengah malam 
sampai kat KL lebih kurang 6.30 pagi 
terima kasih dato haji mahfuz sebab sudi sponser tempat penginapan kami 
kat hotel putra sunway . dapat berjimat dah untuk tempat tidoq 

bila sampai kat puduraya subuh subuh tu 
pakat pakat usung beg dengan muka baru bangun tidoq pi kat kaunter lrt
saya tatau pulak depa dah tukaq kad kepada token 
agak perak sikit la . HAHA 



HARI PERTAMA 
6 april 2012 

bila check in memang dah ta terasa nak tidoq 
sebab semalaman tidoq dalam bas ta sedar apa 

turun breakfast dulu 
lepas pekena nasi lemak , syaheed sumbat yang ni pulak 
apa tah nama dia . haha . tatau ! 

saya dengan salad lagi ! 
haha . ta serik serik perempuan ni 

jalan jalan shopping kat time square 

ada negro mana tah 
dok panggil sayang sayang . eww . tamau !
boh sebijik kat muka . mau sayang lagi dak . HAHA 


aum aum . muka lapaq 
nak geget geget ja hampa ni . bule kot noah 

yeay . lunch ! 
kenny rogers roasters 

ayam dia besaq gedabak baq hang 
bila dah buat muka macam ni 
maknanya ta abis la tuu . hahaha . muka kesian 

penat sangat berjalan 
sampai sakit kaki 
letak la plaster apa pon kat kaki 
ta menjadi apa 

masa ni dah sampai seri kembangan 
rasa macam minah indon . cari jalan ta jumpa . haha . sesat ! 
serius macam nak teriak sebab ta larat sangat 
syaheed dah jalan laju ke depan 
dah la kena bersesak dalam KTM dengan mat import 
depa semua tinggi . saya yang pendek jenuh cari nafas ! 
er . pengsan 

akhirnya ! 
selamat sampai the mines dengan selamat walaupun sesat 
terpaksa beli selipar sebab kaki dah melecet sakan 
naik turun mall sebab cari saiz ta jumpa 
susah sangat ka saiz empat wehh 
awat aloq setaq berlambak ja 



HARI KEDUA 
7 april 2012 

snap gambaq dulu naa 
saya bangun awal sebab dah berjanji dengan adik 
kami nak hangout sama sama 
saya , syaheed , fathi dengan gf dia nani 

muka teruk . haha 
yeay dah sampai sunway 

pelancong dua orang ni mana mana tempat pon bule 

smart dak . hahaha 
first time main ice skating 
sampai tali kasut tu mat import tolong ikatkan . lawak 

muka buat macam terer 
tapi banyak kali jugak la tertungging . ahaha 

nampak dak kami dalam bulatan merah tu 
gaya pimpin orang tua lintas jalan 
hehehe 

kiri sekali ni la girlfriend adik saya , nani 
semanis orangnya 

muka memang taley blah 
tapi gambaq ni paling mahal . dah puas posing , bila check kat kaunter 
RM 140.00 dia charge untuk semua gambaq yang dia snap 
terkejut , tapi buat cool ja lahh 


lepas penat bergolek atas ais 
pekena burger wendy's dulu pastu layan movie jangan pandang pandang 
serius memang best . ta larat nak gelak 

candid ! cecece depa dua dua pakai belang 
first time jumpa gf adik saya . masih malu malu lagi 
untung la adik saya 
bila bercinta , dapat pulak yang baguih 
harap mereka kekal . amin 

masa ni dah sampai hotel . adik saya yang hantarkan 
hujan lebat sangat . memang ta boleh nak pi mana 
hampa tengok gambaq ni . klik kat gambaq nak lagi kelia 
cubaan pertama dengan kedua gambaq ta menjadi 
bila cubaan ketiga , muka dah bebai 
baru gambaq nak menjadi . cehh ! 

yeah ! 
dalam bilik + pemandangan kuala lumpur + bayangan kami 

tet ! terseksi sikit 
dengan muka busuk ta mandi lagi 
har har har 

malam tu jumpa kawan lama . ikhwan . yeay ! 
rasanya dah tiga tahun ta jumpa 


saya memang selalu berangan nak tinggi daripada orang lain 
macam ni pon bule la . sobs sobs 

dia penduduk tetap kuala lumpur pon menjadi jugak 
kalah kami yang pelancong ni . hahaha 


lepas lepak lepak kat mall , kami balik hotel 
ta puas lagi bergambaq 
orang tengok pon buat kering ja lahh 

tudia . berangan jadi model sat 
tuu selipar kecemasan masa kat the mines . huhuhu 
ada orang kata saya dah nampak isi sikit 
haha . mana da weh . sama ja macam dulu . tulang ! 



HARI KETIGA 
8 april 2012

dah bersiap siap 
mau berangkat balik . wuwuwuwu 


bas bertolak balik pukul 12 tengahari 
sampai alor setar dalam pukul 6.30 petang 
badan dah sakit sakit 
kaki pon dah tamau bagi kerjasama 
sampai ke harini asyik rasa mengantuk ja 

insyallah 
kalau ada rezeki lagi nanti 
kita pilih tempat lain pulak naa 
sapa sapa nak join bule ja 
lagi ramai lagi best !

sorry pada umie , kids crazee , faris dan lain lain 
cek ta dan nak jumpa hampa 
masa terhad sangat 
ada jodoh ada rezeki 
kita mesti jumpa punya satu hari nanti 

:' )



0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)