Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Saturday, March 28, 2015

pray for pakngah


selasa . 24 march 

masa aku balik kerja , mak bagitau pakngah masuk icu 
mak dah beli tiket bas nak teman tok pi kl 
malam tu aswad hantar mak dengan tok kat shahab 
abah tak dapat pi sebab iman exam esoknya 
malam tu agak pukul 11 lebih , mak call bagitau pakngah dah kritikal 
jantung dia dah stop 
abah call e yang kat penang bagitau keadaan pakngah 
aku packing barang , sementara tunggu e sampai 
malam tu jugak kami semua berangkat 
ambik marshitah kat perak lepas tu terus ke selayang 
e pulak demam , dalam perjalanan tu banyak kali jugak berhenti 

dah sampai sana , berehat kat rumah pak ndak kat selayang 
 pukul 12 terus gerak pi hospital 
keadaan pakngah sama macam raya tahun lepas 
tapi kali ni lagi teruk 
usus , buah pinggang , jantung , paru paru semua tak dapat berfungsi sendiri 
kena pakai mesin 
setahu aku pakngah tak dak penyakit kronik selain asthma 
dua hari aku kat sana , keadaan pakngah sama jugak 
tak sedarkan diri 

paling sedih bila pak teh buka beg kerja pakngah 
setiap hari dia catat tarikh kerja dia , apa yang perlu dibuat 
dan tarikh yang terakhir 23 mac 2015 
hari terakhir dia berkerja 
sebelum dia ke hospital , sebelum dia tak sedarkan diri sampai sekarang 
allah , sebaknya aku 

hmm . kesian makngah 
anak anak dah la semua sekolah lagi 
cepatlah sedar pakngah 
semua orang sangat sangat berharap pakngah bangun dan buka mata 

:'( 




Friday, March 20, 2015

last week


last week hanis balik alor setar 
petang tu tak dak buat apa apa 
saja makeupkan dia 


konon aku ni nak asah skill makeup aku la . ahaha . choi 
takpa , practice makes perfect 
dah siap semua 
kami plan nak tengok wayang 
cerita pon tak best sangat sekarang ni 
so , decide nak tengok cinderella 

aku sampai alor setar mall pukul 4.30 
mula mula nak tengok kat alor setar mall . pukul 6.00 
tapi ada seat depan sekali . jenuh melangut nak tengok 
lepas tu check online cinema kat jitra mall ada pukul 5.30 
pecut pi jitra mall pulak . nasiblah situ tak ramai 
sampai sana pon sebelum 5.30 

cerita sebijik macam cerita asal 
bagi aku , boleh laa . 3 bintang aku bagi 
budak budak mesti suka 
hanis nak tengok sangat , aku ikutkan saja lah 
lepas habis wayang , janji dengan ery 
dia pon kebetulan baru balik kerja 
boleh dinner sama sama , yalah , sekarang sibuk dengan kerja 
selit selit masa nak jumpa pon 

sebenarnya banyak aktiviti minggu ni 
tapi malas pulak nak cerita , haha 

:) 


small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)