Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Monday, January 30, 2012

perangai dekat office * jangan ditiru


kalau anda bosan dekat office 
apa yang anda buat ?
saya buat ini 



:: jelingan manja kononnya . hee ::

:: ini gambar ta ready . haha ::

:: syaheed dan wahed ::

:: syaheed dah angkat bendera putih :: 

:: syaheed dah malas layan saya . hahaha :: 


okey dahh 
yang tu la selalu saya buat kalau saya betol betol dah bosan 
heee 
klik sekali pada gambar 
untuk tengok muka kami dengan lebih besar gedabak 




* psst ! harus lahh gila camera 

: )



Friday, January 27, 2012

happy birthday dunia nuown !


tengok rupa baru blog saya ni 
semua hilang macam tu ja 
waa . terpaksa buat baru layout dia 
huduh dak weh ?
sobss !

apa apa pon
selamat hari jadi dunia nuown 
sat saja kan . dah umur dua tahun 
sebenarnya cukup umur kelmarin 26 januari 
tapi saya ta perasan 
hee 

sepanjang dua tahun 
dunia nuown ni la yang jadi peneman saya 
semua saya cerita dalam ni 
terima kasih belog 
awak lah yang paling setia dengan saya 



* psst ! dunia nuown rahsia kita 

: ) 




rezeki jumaat


salam jumaat 

saya baru balik berhuhaa dengan sepupu saya 
jarang sangat dapat keluar dengan dia 
bila ada kelapangan macam ni , ambik lahh kesempatan sikit 
tengs faezah sebab belanja sepupu awak yang tersayang ni 
haha . sayang sangat ka wehh 
okey saya perasan 

sapa nak usha sepupu saya bule ja 
tapi kena interview dengan saya dulu lahh 
aumm !

haritu shopping awal bulan 
sekarang shopping hujung bulan . boros sungguh kan 
tapi ta beli apa sangat pon 
barang barang penjagaan diri , pashmina dengan tet ! 
haha . apakah itu 
abaikan 


* * *

:: fish and chips + blueberry cheese cake + apple kasturi ::


:: teraaaa , ni dia cousin tersayang saya ::
dari kecik sampai besar sentiasa ada dengan saya 
weh , gambar aku gelap . ta dapat nak upload 
ini tidak adil . sobs !


:: saya pengguna tegar nano white :: 
yang ni baru nak try . haha . saya ta putih putih pon 
sebab bawak moto . sunburn ! sedih 
tapa . selagi ada usaha , selagi tu kita tonyoh bagi putih balik . haha 
yang lagi satu tu eye shadow warna purple 
khas untuk wedding ahad ni 


:: pashmina kaler pink + hitam :: 
nak match dengan baju saya lahh , apa lagi 
hee 





* psst ! saya gembira sebab hal yang satu tu
rahsia 

: )




Monday, January 23, 2012

nurul ke dapur lagi


saya mengaku saya bukan lahh rajin ke dapur 
haha . jujur baq hang 

okey okey okey 
eksperimen kali ini adalah kek batik 
senang sangat nak buat . tapi senang senang pon 
kek saya kurang menyerlah 
hahaha . al maklumlah 
pertama kali buat 
tatau sukatan macam mana 
bila dah menjadi , barulah bule agak camna sukatan dia 
biarpun ta menyerlah . tapi rasanya sangat sedap 
manis semuanya secukup rasa 


KEK BATIK 


BAHAN BAHAN : 
chocolate bar . susu segar . biskut marie . milo . gula . air 

CARA CARANYA : 
bukak api kecik ja tau . nanti chocolate hangit 
masak chocolate bar sampai cair 
masuk air sedikit sahaja 
lepas tu masukkan milo beberapa sudu sesuka hati anda 
masukkan gula satu sudu 
nanti terlampau manis pulak kalau banyak sangat 
kacau dan kacau sampai sebati 
pastu masukkan susu segar lebih kurang satu cawan 
kacau dan kacau lagi . jangan risau kalau berketul ketul 
nanti akan cair sendiri . itu adalah normal 
mula mula saya pon terkejut tapi ditenangkan hati sendiri . haha 
lepas tu kacau dan kacau sampai mendidih 
lepas dah mendidih dan chocolate tu dah pekat , tutup api 
masukkan biskut marie dan gaul sampai semua biskut tersalut chocolate 
agak dia dah kembang dengan choclate tu 
masukkan dalam bekas dan simpan dalam peti ais 
pastu dah bule makan dah


:: gambar adalah sewaktu dalam pengambaran ::
cewah . haha 


:: ini adalah perempuan yang dalam pengambaran rancangan masakan ini ::
nak kena ada jugak . haha . meluat 

:: hasilnya akan jadi macam ni :: 

kredit untuk : puan pinggu 
dia lahh punca saya buat kek ini 
dia dah mendera perasaan saya dengan gambar keknya 





* psst ! sila try . sangat sangat sedap 

: )


Saturday, January 21, 2012

bola itu bulat . bumi pon bulat


semalam saya tengok bola 
KEDAH vs. KELANTAN 
ta dapat nak pi stadium . kat rumah astro pon tadak 
so . tengok online saja laa 
pakai headphone , bukak lappy , layan bola 
saya rasa game semalam lagi better dari last week 
tapi kalah jugak . tapa laa 
hero memang selalu kalah dulu . cewah 
positif 
har har har 

tengok bawah ni 
dekat sepuluh ribu lebih orang dok tengok 
termasuk saya sorang , haha . nak jugak 
pheww . kecewa sikit kot 


semangat dak saya 
haha 
siap dengan poster lagi baq hang 
pap pap pap
tepuk tangan sorang sorang 




* psst ! kalau jatuh , bule aih bangun balik 

: )



Friday, January 20, 2012

saya jujur baq hang


awak awak dan awak 
lelaki memang senang senang macam ni eh ? 




:: klik sekali pada gambar untuk tumbesaran yang melampau :: 




sumpah ta suka kalau kenal laki macam ni 
sorry bukan nak berlagak atau apa pon 
tapi dah ta suka nak wat camna 

minta maaf 






* psst ! saya jujur ni 


: )



ketegaq sangat


saya dah pesan kat diri saya 
jangan buka . jangan buka . jangan buka 
bila buka , hati saya sakit 
tu lah akibatnya 
saya ketegaq sangat 

ntah 


iman selalu tanya saya pasal dia 
saya hanya mampu jawab dia dah meninggal 
nak tau apa iman jawab 
' kesian abang kerry ' 


bila saya singgah rumah tok 
tok saya pon selalu tanya pasal dia 
selalu saya akan jawab okey ja 
dan tok akan bagi nasihat macam biasa 
' kawan baik baik ' 
sekarang saya dah terus terang 
tok hanya mengeluh 


saya tatau nak kata apa 
saya rasa rendah diri dengan semua orang 
salah saya ka semua ni 


hm 

tiap tiap malam mimpi dia 
saya tatau nak buat macam mana lagi 
pening la 
tapi semalam mimpi lain 
dia larikan diri dari saya 

NURUL WAHIDA BINTI ZAKARIA 
paham dak maksudnya tu 

ya dah faham 
kbye 



* psst ! tolong dengar cakap diri sendiri 

:' )



Monday, January 16, 2012

doaku untukmu



jika namamu yang tertulis di lauhul mahfudz untuk diriku 
nescaya rasa cinta itu akan Allah tanamkan dalam diriku 
tugasku bukan mencari dirimu tetapi menunggu dirimu dengan sabar 
wahai seseorang yang tertulis di lauhul mahfudzku 
aku percaya kau sedang memperbaiki dirimu 
untuk menjadi sebahagian dariku 




sincerely , 
nurul wahida zakaria 



Sunday, January 15, 2012

when i miss you




when i miss you 
sometimes i listen to music or look at pictures of you 
not to remind me of you but to make me feel as if i'm with you 




sincerely ,
nurul wahida zakaria 



Saturday, January 14, 2012

merepek mengarut


weh weh weh 
nak habaq sat
saya rajin ! 
hahaha . pang sat perempuan ni 
menyampah pulak dok heboh kata dia rajin 

saya tamau dah aih 
bila balik keja 
lempaq brooch sana sini 
dah reti susun elok elok baq hang 
jangan harini saja cek noah 

hampa tegok . meja cek terusun 
elok ja nah 
wee 




pulun dak ?
haha . biaq biaq biaq 
siap boh sekali dengan muka 
itu harus lahh 
da lama ta ambek pic syoq sendiri 
balik keja tadi 
rasa macam terlawa la pulak hari ni 
sebab tu terus snap gambar sendiri 

' harap maaf , jangan ambek hati ayat diatas '
haha . jemm !



* psst ! lagi bagus perangai macam ni daripada 
fikir benda yang ta kann jadi milik saya 
kann 


:' )




Friday, January 13, 2012

tada apa yang penting dalam entry ni

saya suka sangat dengan lagu ni 

* * *  


pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengertikan diriku ini
betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku 
disisimu ku terdiam seribu bahasa 
dihatiku bergetar sejuta rasa 
namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu 
nafasku terhenti bila melihat dirimu 
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatiku milikmu jua
ku sayang padamu


kan ku abadikan dikau
sewaktu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya


kan ku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
di dalam hidupku ini


bagai bahtera dilanda badai
gelora cinta mengoncang jiwaku
berombak mencari daratan yang damai
oh cintaku

* * * 


maybe entry saya sebelum sebelum ni beremosi 
sebab saya menulis dalam keadaan marah , sakit hati dan sedih 
sambil meleleh air mata 
tu pasal emo melampau lampau . haha 
abaikan lah yang lepas lepas tu
saya manusia biasa , dalam keadaan marah 
saya akan menulis yang bukan bukan 

macam lirik yang kat atas ni 
saya suka part 
" kan ku abadikan dikau
sewaktu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya 
kan ku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
di dalam hidupku ini " 

lagi satu lagu memang kena dengan saya 
saja letak sebagai lagu tema blog ni 
alyah - kisah hati 


* * *  


hatiku hatimu
menjadi satu cinta
ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
tapi cinta bukan milik kita
semua harus berakhir



cinta kau dan aku 
takkan mungkin bersatu 
untuk saat ini di dunia ini

mungkin kita bersama 

nanti di atas sana
biar ku setia menjaga cintamu
selamanya 


* * * 


saya dah bagi link kat tajuk dua dua lagu tu 
dengarlah dan rasalah apa yang saya rasa 


saya patut terima ayat ni 
cinta kau dan aku 
takkan mungkin bersatu 
untuk saat ini di dunia ini

mungkin kita bersama

nanti di atas sana " 


sepahit pahit mana kenangan tu 
mesti ada yang manis 
saya dah penat nak menipu diri sendiri 
nak legakan hati sendiri dengan buad buad gembira 
saya tunjuk dekat semua orang saya dah ta kisah 
tapi saya kisah 

ni la rahsia saya 
tada sapa pon tau semua ni 
saya simpan sorang sorang 
saya ta kan post kat mana mana pasal entry ni 
orang yang selalu ikut saya ja yang akan tau rahsia saya 
tolong simpan rahsia ni okey 
saya mengharap sangat sangat 

baru saya tau 
seksa sungguh hidup dalam kenangan 



* psst ! ingat perjanjian kita 
jangan kata apa pasal entry ni 
rahsia kita nahh 


:' )



Thursday, January 12, 2012

jadi orang baru


heyy ! 
harini keja halfday 
syaheed ajak temankan dia beli seluar palazzo 
memang smart la kan bila orang tinggi pakai seluar tu 
saya yang agak ta tinggi ni hanya mampu tengok saja 
sobs !

tapi tapi tapi 
saya ada minat lain 
sekarang dah gilakan skirt labuh 
banyak gila design lawa lawa 
suka sangat dengan design ala ala vintage 
wah wah wah 
berkaca kaca mata bila tengok design macam tu 
hee . okey fine . saya over 

tadi pi pacific sebab nak cari seluar syaheed 
kami pi satu kedai tingkat berapa ntah 
kat situ semua baju lawa lawa 
syaheed baru nak masuk fitting room 
pastu kakak kedai tu cakap kat saya 
' eh , haritu pernah mai sini kan , beli dress '
hahaha . kakak tu kenal la pulak 
nampak sangat saya suka bershopping 
kbye 

asalnya saya dah beli skirt kaler hijau kelmarin 
ta pernah saya ada warna pelik pelik macam ni 
takot ta match dengan baju 
saya bukan lahh berani nak cuba benda baru 
nanti takot nampak ta kena gaya 
tapi nak nampak lain , saya beli jugak 
tadi cari la baju sama yang nak padankan dengan skirt hijau tu 
dan buad keputusan beli warna yang selamat 
warna cream . fuhh 

konon konon berangan macam atas ni 
last last jadi macam bawah ni 
haha 
apa apa saja lahh 
janji saya rasa puas hati 
belt tu dah ada dua sebab buy skirt free belt 
hahaha 
nak yang free ja perempuan ni  





* psst ! okey ka dak nihhh ?

: )



Wednesday, January 11, 2012

T_______T


alahai 
bosannya rutin harian saya 
bangun pagi - pi keja - balik keja - mandi - online - tidoq 
setiap hari ulang benda yang sama 
tada yang menarik ka 
huhu 

sebenarnya saya sunyi sangat sangat 
ada yang nak berkawan 
tapi saya yang tamau 
kesian adik adik saya kat facebook tuu 
depa pon saya ta berapa nak layan 
sorry nah 
malam malam lepas online terus tidoq 

apa kena la dengan saya haaaa 
dah kata sunyi 
patotnya layan la budak yang kat PD tu 
budak tu da msg lima enam kali 
satu apa saya ta reply 
ntah la , ta rasa tertarik pon nak berkawan 

ya allah  
buka kann lah pintu hati saya untuk orang lain 
amin 


* psst ! nak wat cenna ni 
bosan 


:' )



entry pertama untuk 2012


yeay !
entry pertama untuk tahun 2012 
haha . kenapa lama ta menulis 
sebab malas kot 
heee 
haritu internet problem lah 
kena panggil abang TM tolong baiki 
sekarang dah okey balik 
terima kasih nahh TM 


haritu saya ada janji nak upload pic masa birthday picnic kann 
nah ambek 
tengok puas puas 





 ada banyak lagi 
tengok yang ni ja lahh 
hee 
saya memang kedekut kann 
kbye 





* psst ! maaf pada yang saya reject 
saya ta ready lagi 

:' )




small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)