Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Saturday, December 31, 2011

selamat tinggal


terima kasih !
satu ayat yang cukup untuk mewakilkan perasaan saya 
terharu sangat sangat bila ramai sangat yang wish 

pojan , kd ngan syaheed bersusah payah untuk saya 
sanggup balik awal dari office semata mata untuk saya 
kek sedap . lasagna sedap . semua sedap !
untuk aswad , tengs sebab shoot pic pic yang gojes gojes 
saya da upload separuh kat facebook 
nanti saya upload kat sini 
muka pelik pelik yang ta control control 
haha

saya sedih lahh 
sebab  2011 dah nak tinggalkan kita 
banyak sangat kenangan 
yang berlalu biarlah berlalu 
saya nak jadi lagi baik dari sebelum ni 
saya nak ceria ceria dan ceria 

2012 , tolong baik dengan saya 
2012 , jangan sakitkan saya 
2012 , jangan buat saya menangis 
2012 , saya nak jumpa orang yang betul betul jujur dengan saya 
2012 , saya harap saya masih bernafas lagi untuk berjumpa 2013 

amin amin amin 

saya tatau nak gambarkan perasaan saya 
sedih , happy , nak menangis 




* psst ! teringat kat lagu pelangi petang

:' |




Thursday, December 29, 2011

saya suka jumaat !



ta sabarnya esok 
saya da semangat beli barang 
keluar sorang sorang . merayau sorang sorang . cari barang sorang sorang 
tada sapa nak teman saya 
semua ada hal masing masing 
huuu 

:: saya sponser ini . heee ::



:: yang ni pon baru 
tatau la napa semangat sangat macam ni 
haha ::



:: yang ni lari tajuk . haha
comey kan stokin saya 
beli masa study kat KL dulu :: 




* psst ! saya nak enjoy habis habis 

: )




Monday, December 26, 2011

heyy mambang !


anda anda jangan bosan okey 
saya nak cerita lagi 
sobs ! 

pagi tadi dia tu dah hilang akal 
tetiba nak marah saya 
konon konon saya cerita kat gf dia apa dia dah buad kat saya 

hello encik
kenapa perlu mengamuk ta tentu pasal 
saya ta pernah pon contact gf awak 
pastu awak nak tuduh saya bukan bukan pulak 
ouh please , awak dah rosakkan pagi saya tau dak 
celik celik mata 
otak saya terpaksa menilai msg awak yang macam sampah tu 

macam ni lah kann 
agaknya awak dah terkantoi dengan gf awak 
sebab tu awak meroyan ta tentu pasal 
al maklumlah awak kann pelakon terhebat 
maaf lahh kalau apa apa yang saya tulis dalam blog saya 
dah kantoikan perbuatan awak 
alolololo 
bukan saya sengaja 
saya hanya menulis benda yang betul 
saya tada masalah dengan sesiapa pon yang nak baca blog saya 
mereka semua ada otak dan boleh berfikir sendiri apa yang saya tulis 

saya tertarik dengan msg awak pagi tadi 
' buang masa layan karo ni ' 
tedia , sapa yang kacau sapa dulu encik ?
sedarlah diri sikit yang selama ni awak yang kacau saya 
dah dua bulan senyap , tetiba awak mai balik 
sampai buad gila kat tesco , kat office saya . ramai sangat saksi 
awak nak lawan saya , memang awak akan kalah 

awak ingat lagi dekat tesco minggu lepas 
awak tunggu saya depan office 
awak paksa saya lunch dengan awak 
lepas lunch awak pegang tangan saya sambil jalan 
tapi saya ta bagi 
awak cakap kalau saya ta bagi pegang tangan , awak nak peluk saya 
dan awak betul betul buat ! 
lagi saya melawan , lagi melampau awak buat 
see , awak yang gila 
awak tu yang ta pernah guna otak untuk berfikir 
macam mana nak jaga maruah orang 
awak hanya tahu menjatuhkan maruah orang 
tuhan akan balas apa saja awak buat kat saya
awak ingat tu 

jangan fikir saya diam 
saya setuju apa yang awak dah buat 
saya pon manusia biasa dan boleh berdendam 
setakat ni saya boleh lagi kawal lagi perbuatan saya kat awak 

sebelum ni awak kata gf awak tu yang gila 
buad cerita sana sini 
sekarang awak kata saya gila pulak 
hahaha 
so funny lah sayang 
perangai ta pernah nak berubah 
salahkan orang lain sebab nak lepaskan diri sendiri 

dulu depa mengata sakan sangat dekat si gf tu 
perut berlapik lapik macam dah ada anak lima lah 
bedak gebu sekilo lah , tongkol arang lah 
er , sekarang apa jadi 
no komen lah 
pengajaran kat sini , jangan lah mengata orang sangat 
agaknya depa tu ta cermin diri lagi 
kalau boleh saya tamau ada cerita pasal ni lagi 
saya pon reti bosan jugak 
fullstop 




* psst ! kbye kbye kbye kbye 

: |




biar sombong dari gedik


hello 
selamat hari natal pada yang menyambutnya 

pagi pagi macam biasa 
pukul 8.30 saya terpacak depan office 
tunggu ketibaan si pembawak kunci yang ta pernah nak awal 
tapi tadi masa saya sampai ada satu kereta ni 
ada sorang lelaki yang duduk kat tempat driver keluar dari kereta 
datang kat saya dengan peramahnya 
dia tunggu kedai cermin kereta sebelah office saya bukak 
sebab cermin depan kereta dia pecah 
terkena batu kat highway katanya 
okey tapa lah bila dia tanya pasal kedai cermin tu 
harus laa jawab kann sebab dia tatau 
sebagai seorang yang prihatin kena la tolong orang yang bertanya 
tapi macam dah lain bila dia start tanya nama 
duduk kat mana . umur berapa 
dah sembang itu dan ini , dia minta number phone 
katanya nak contact lagi lepas ni 
err , orangnya boleh tahan kacak dan dah berkerja 
style dia saya suka . simple but nice 
nampak macam orang baik 
kali pertama dia minta , saya buad buad ta dengar 
kali kedua dia minta saya senyum ja 
kali ketiga dia minta si pembawa kunci office dah mai 
fuhh , selamat 
cepat cepat saya turun dari motor 
senyum kat dia ngan member member dia 
dan saya terus masuk office  

saya bukan apa 
entah laa , nampak macam murah sangat kalau saya bagi 
memang sekarang ni saya tengah mencari kawan 
sejak sejak apa yang dah jadi kat saya 
saya nak kawan yang boleh buad hidup saya ta sunyi 
yang boleh teman saya 
tapi macam cepat sangat la pulak doa saya ditunaikan 
huhu . saya ta terdesak lagi 
maybe lelaki tu akan kata saya sombong 
jual mahal atau apa apa pon 
saya ta kesah 
entah dia dah ada gf 
ta pasal pasal ja kann . saya dah serik kot 




* psst ! saya awal awal ja sombong 
bila dah rapat . mau tau laa . hee


: )



Saturday, December 24, 2011

berapa juta lelaki yang sweet macam ni


saya suka sangat video ni 
sumpah sweet 
future husband saya wajib tengok ! 
weee




best kan kalau ada lelaki macam ni 
yang kreatif 
yang betul betul nak buad kenangan yang memang dah manis 
bertambah manis 





* psst ! ehem , future husband 
cepat fikir idea lain untuk kita . haha . kbye 

: )





Friday, December 23, 2011

saya bukan hak awak


saya malu dengan semua orang 
terutama dengan pojan tadi 
dia nampak apa yang terjadi kat saya 

tengahari tadi awak berkasar dengan saya 
awak rentap tangan saya 
sakit ! 
saya ta mampu nak melawan tenaga awak 

awak yang banyak alasan bila saya nak jumpa 
saya nak awak bagi balik hp yang awak pecahkan tu 
bila saya dah janji dengan orang lain 
awak buad kacau 
awak tengking saya bila saya tamau bagitau lokasi saya 
bila awak dah jumpa saya 
awak buad saya sesuka hati depan orang ramai 
saya malu 

seumur hidup saya 
ta pernah lagi ada orang berani buad saya macam tu 
awak rampas hp saya dalam poket saya 
hak peribadi saya 
awak check segalanya 
kenapa ?
saya ta terima awak dalam hidup saya pon 
kenapa awak buad saya ni macam awak yang punya 
bila awak dah puas hati 
awak pi macam tu saja 
saya rasa saya macam tahanan awak 
saya lansung ta bebas 

saya dah cakap depan depan awak tadi 
saya nak kebebasan diri saya 
saya nak hidup macam orang biasa 
yang boleh kawan dengan sapa sapa saja tanpa ada gangguan 
saya suruh awak pergi . jangan kacau saya lagi 
pertama kali saya cakap depan awak macam tu
selama ni saya ta pernah nak luah depan awak 
saya ta berani nak hilang awak 
tadi saya ada kekuatan 
terkeluar jugak 
hmm

tolonglah bagi saya ruang nak tersenyum 
untuk sekali ni saja 


* * * 


lepas kes tadi 
saya balik dan tetidur 
saya termimpi 
saya atas highway 
ada dua jalan untuk saya balik ke rumah 
satu ke kepala batas dan satu ke kuala lumpur 
sepatutnya saya pilih ke kepala batas 
tapi saya tersalah pilih ke kuala lumpur 
bila dah masuk saya ta boleh patah balik 
saya teruskan jugak perjalanan saya 
sampai kat satu jambatan 
saya terjatuh dalam sungai 
saya minta tolong sebab saya ta reti berenang 
orang yang lalu lalang hanya mampu tengok saja 
saya cuba sedaya upaya saya nak selamatkan diri saya dari lemas 
akhirnya saya dapat keluar dari sungai tu 

bila saya terbangun dari tidur 
saya dapat pengajaran dari mimpi tu 
saya dah pilih jalan yang salah 
bila saya dapat masalah 
saya sendiri yang patut selesaikan masalah saya 
orang lain hanya mampu mendengar 
hidup saya terletak pada kemahuan saya 

kita selalu salahkan tuhan kenapa tuhan ta pernah tolong kita 
sebenarnya tuhan selalu bagi pertunjuk 
tapi kita yang ta nampak 




* psst ! mata saya sembab 

: |



bila nurul cuba pujuk diri sendiri


kenapa masalah saya ta pernah selesai 
saya dah cuba buad baik 
saya dah cuba telan yang pahit 
saya cuba macam macam 
tapi hati saya tetap rasa sakit 
cukuplah 
jangan seksa saya 

saya selalu cakap saya letih dengan semua ni 
tapi sebenarnya saya sedih 
saya sedih dengan nasib saya 
saya baru nak bangun 
saya baru nak buka mata dalam hidup saya 
baru nak terima kenyataan 
kenapa awak musnahkan semua ni 
ta perlu banyak hari 
satu hari saja awak dah musnahkan semuanya 
padahal saya terpaksa makan masa berbulan bulan nak terima kenyataan 

saya tatau apa salah saya pada awak 
haritu sikap awak lain dan sekarang awak jadi lain 
kalaulah awak di tempat saya 
awak akan rasa apa saya rasa 
saya bukanlah baik macam malaikat 
kadang kadang saya berkasar jugak 
tapi semua bersebab 

bila saya bercerita apa awak dah buat pada saya 
kawan kawan saya marah saya 
kenapa saya ta melawan awak 
kenapa saya ta maki maki awak 
kenapa saya ta malukan awak di tempat awam 
sebabnya  
saya bukan macam tu 
saya tau nak jaga maruah orang macam mana 
saya tau macam mana rasa bila dimalukan 

kalau lahh tuhan ulang balik hidup saya dari awal tahun 2011 
saya rela ta kerja dengan mama awak 
bila saya ta kerja dengan mama awak 
saya ta kann kenal awak 
bila saya ta kenal awak , saya ta kann lalui semua ni 
dan bila saya ta lalui semua ni 
entry macam ni pon ta kann wujud 


* * *


nurul 
jangan menyesal 
hidup kita dah diatur 
kita dah buad pilihan 
macam mana susah pon kita kena lalui jugak 
bersabarlah 
mula mula hujan 
lepas hujan mesti ada pelangi 
macam tu jugak hidup 
mula mula dugaan 
nanti mesti ada kegembiraan 




* psst ! saya cuba pujuk hati saya 
macam biasa 

: |



Wednesday, December 21, 2011

i wish . . .


sepuluh hari lagi besday saya 
31 disember 1987 
dan lagi sepuluh hari umur saya nak cukup 24 tahun 
saya selalu lambat dari orang lain 
sokey . patot bangga sebab lambat tua 
wee ! 

saya ada permintaan 
saya nak celeb besday saya dengan bf saya 
tapi sekarang saya dah keseorangan 
selalunya bila besday saya 
siang saya celeb dengan member dan malam dengan family 
setiap tahun macam tu 
dan saya bersyukur sebab ada mereka ni yang temankan saya 
tapi 
saya ta pernah celeb besday dengan bf 
kalau ada pon dulu stay jaoh 
tahun ni , ingatkan boleh tapi tengok lahh nasib saya macam mana 
hmm . ntah 
teringin nak macam orang lain 

saya ta minta banyak 
saya hanya nak bersama orang yang sayang saya saja 





* psst ! boleh tunaikan permintaan saya yang satu ni dak 

: |




Tuesday, December 20, 2011

kalau nak pergi , pergi terus


betul 
dah dua bulan saya ta menangis lansung 
semalam saya sedih sangat 
kenapa dia datang balik 
kenapa dia layan saya macam tu 
kelmarin dia campak hanphone saya tengah jalan 
hancur berkecai 
maxis saya yang baru pakai seminggu
dia campakkan dalam longkang 
sebabnya dia jeles saya angkat call dari membe saya 
apa masalah dia 
apa hak dia nak buad saya macam tu 
saya bukan gf dia lagi 


malam sebelum tu 
dia cakap nak bagi something kat saya 
sebelum dia jumpa saya 
dia belikan saya bunga ros merah 
dia nak bagi lepas lunch 
tapi plan dia ta menjadi sebab dia terlebih emosi 
sebab saya angkat call membe saya 
lepas dia campak kann hp tu 
dia hantar saya balik office 
dia bagi bunga tu dalam keadaan saya marah 
semua plan dia ta menjadi 

dah dua hari dia tunggu saya depan office 
bawak saya lunch 
saya tau layanan dia kat saya baik 
tapi napa sampai nak kena paksa saya ikot apa dia nak 
saya boleh terima dia sebagai kawan 
saya ketepikan kisah kisah lama 
saya lupakan apa yang dia dah buad 
tapi dia yang tamau 
dia still paksa saya terima dia 


* * * 


awak 
jangan la datang balik kalau nak buad saya sedih 
sebelum ni hidup saya tenang 
bukan senang saya nak bangun balik lepas apa jadi 
saya cuba terima kenyataan 
memang saya sayangkan awak lagi 
tapi perangai awak ta pernah berubah 
tolonglah 
saya merayu 
saya tamau menangis macam ni lagi 
sakit 

kalau awak nak pergi , tolong pergi terus 
jangan patah balik 
tolonglahh




* psst ! ta faham napa benda ni jadi kat saya 

:' (




Wednesday, December 14, 2011

webby sorang sorang


bosannya malam ni
mata sangat sangat mengantok
tapi rasa macam awal lagi nak tidoq
tadi ta makan apa pon
mak masak nasi lemak tapi sekadar tengok ja la
tatau apa kena malam ni ta rasa nak makan
tenung lappy lama lama
tangan gatal tekan webcam
haha
the real me




esok anis balik alor setar dari kl
balik dari keja terus ambek dia kat shahab
emm , dulu saya rajin jemput someone kat shahab

pangg !
nurul . stop it




* psst ! haha . bosan lah ngek

: )




Friday, December 9, 2011

gaji pertama


setelah sekian lama saya ta rasa kenikmatan bershopping
tadi saya dah lepaskan gian
merasa gaji pertama saya di msr grafik
rasa puas sangat bila dapat beli barang dengan hasil kita sendiri
bukan benda yang mahal
saya sedar saya bukan mampu sangat
biar cantik di mata saya pon da cukup
bersyukur sangat

benda yang sempat masuk dalam list saya
dua kali makan
dress
tali pinggang
rantai owl
shawl
brooch
eye shadow



:: makhluk yang menayang shawl dan dressnya ::



:: mickey saya dah ada geng
berkawan dengan si owl . wee ::



:: dari haritu dok mengidam blueberry
dapat jugak akhirnya . alhamdulillah ::




* psst ! duet da habis
kena control makan lepas ni

: )




bila nurul ke dapur




semalam saya try buad lasagna
cubaan pertama bule laaa
segan nak bagi orang makan
sebab tatau rasa macam mana . huhu


* * *


resepi dia camni

cincang bawang besar dengan penuh emosi
potong cendawan butang semuat nak telan
carik kann daging ayam yang dikisar (beli yang segera suda)
panaskan minyak dan tumis bawang
masukkan ayam kisar sampai yakin masak
masuk kann sos spaghetti
masak semua tu sampai ada bulp blup blup

ambek kepingan lasagna
letak dalam bekas yang nak dibakar
susun layer pertama
pastu layer kedua inti sos yang dimasak tadi
layer ketiga mozzarella cheese
ulang la ketiga tiga layer sampai penuh bekas
pastu bakar 30 - 40 minit sampai yakin dah masak
suhu 160 darjah

dan yang terakhir
MAKAN !

kos untuk masakan ni bawah RM 50.00 sahaja


* * *


credit untuk syaheed
dia buad sedap
saya memang tada bakat memasak . maybe
sobs !



* psst ! nanti try yang lain pulak

: )




Wednesday, December 7, 2011

cerita sebelum tujuh disember


seminggu saya tinggalkan blog saya
sunyi dak tadak saya
hee
bukan apa ,
sejak dua menjak ni
letih sangat lahh sebab tu selalu tidur awal
keja kat opis pon banyak
rajin balik lewat
nak kena belajar banyak benda baru lagi
memang sangat sangat pening nak melayan kerenah orang
tapi sebab nak cari duet
terpaksa pekak kann telinga dan buad tatau ja
balik dari opis ngadap lappy lak
setelkan gambar gambar customer
adoi , kira 24 jam lah masa berkerja saya
haipp ! jangan mengeluh
rezeki tu kann
hee , tapa tapa . saya suka suma nihh

lagi satu kann
saya da pakai maxis balik
tapi saya rindu number maxis lama saya . sobs !
tapi celcom saya still pakai lagi
jangan risau lah
haha . macam la ada orang nak risau
weks !




* psst ! jum tidoq

: )




Friday, December 2, 2011

maaf


sungguh !
saya ta bersedia dengan mana mana lelaki
saya bagi banyak alasan pada yang berkenaan
maaf . saya bukan sengaja
saya cuba nak terima dan berkawan
tapi ta boleh
saya rasa takut
memang kat FB saya kata itu dan ini
tapi itu bukan diri saya
saya bukan jenis keluar dengan lelaki
hanya yang kenal saya tahu perangai saya

dah sebulan berlalu
dan sebulan jugak saya ta bersms dengan mana mana lelaki
saya tau saya boleh buad
kadang kadang memang sunyi
tipu lah kalau saya kata saya happy macam ni
tapi kawan kawan perempuan saya ada

bila ta terkena pada diri sendiri
kita boleh kata macam macam
bila dah terkena , sampai ke mati kita akan beringat
saya tamau bermusuh dengan sesapa pon
saya hanya cuba nak lupakan kisah saya
saya harap sangat saya boleh lupakan kisah lepas
saya sedang berusaha

kenyataannya saya memang ta dapat nak lupakan
hmm !




* psst ! saya kuat dan saya tau


: )



Sunday, November 27, 2011

bertandang di pelamin orang



selamat pengantin baru
nurhanim dan muhamad syarikin
ini ada dua perempuan yang suka buad semak majlis orang









perempuan perempuan ini berangan di majlis orang
sorang sorang dah lepas
sila lah masuk meminang kami
galak dan tutup cerita

untuk majlis di pihak perempuan
saya akan upload kemudian
sekarang masih dalam proses pemilihan gambar
ada sesetengah dah terlepas masuk dalam facebook saya

dan jangan lupa LIKE our page takatlututphoto
segala pertanyaan boleh lah hubungi saya






* psst ! seronok tengok orang kawen

: )



small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)