Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Monday, January 25, 2016

kawan sampai syurga


makin dewasa , hidup semakin sukar 
untung lah ada ramai kawan yang ambil berat 
lately ni macam down sikit 

kawan aku hadiahkan aku something 

" pakai tau , aku belikan untuk hang 
aku tak tau saiz hang . aku agak agak ja 
aku tau hang kuat . tak payah pikir sangat apa apa masalah 
yang ni namanya 'tiger eye' maksud kekuatan 
mana lah tau hang pakai nanti jadi lagi kuat " 
haha , antara ayat dia yang aku ingat 


lepas tu dia send pic macam atas tu 
rupanya dia pon ada jugak 
nak boria sama sama ka camna . haha 

thanks weh . walaupun aku suka abaikan hang 
tapi hang tetap ada 
cakap ja bila pon . anytime . muncul terus 
kalau wassap , tak pernah tak reply 
aku ja yang sat ada sat hilang . haha . sorry weh 



diantara kawan yang paling banyak nasihat 
adoi weh , malam ni memang sentimental betul 

hais 

:')



Saturday, January 16, 2016

pantang


hais 
tetiba teringat 

bila aku dah siap makeup , benda lain aku pakai dia tak tegur sangat 
tapi yang satu ni cukup pantang . . . '' cukur kening ka ??? ''
cepat cepat aku geleng . aku lukis ja pon 
haha , dia paling pantang kalau aku cukur kening sebelum kawen 
tapi tak pernah la aku cukur lagi 
and aku pon takmau cukur , takut senget sebelah . haha 
sebelum ni pon ada dia tegur , okey la lepas ni lukis biasa biasa ja 
nak segak sikit pon tak buleh . HAHA . bluek 

* * *

" kalau nak pi mana , bagitau . akan usaha bawak jugak 
jangan pi dengan orang lain " 
kata beliau lembut sambil menepuk nepuk tangan aku 
hahaha . nampak menepuk nepuk tu tanda apa 
tanda amaran lah tu -- jangan buat hal 
huhuhuhu 

kadang kadang dia nampak comel jugak bila jelous 
hahaha 

sungguh 
teringat lah pulak 
hais lagi 

;) 


entry pertama


hai 
harini free sikit 
dah 16 januari 2016 
baru sempat nak wish happy new year . ahaha 

banyak benda dah terlepas . tak update 
harini nak cerita habis habis 

* * * 

last year dapat banyak job makeup 
2015 permulaan untuk aku start kerja baru aku ni secara serius 
insyallah , aku try pelan pelan 
dan bulan ni pon dah ada job . alhamdulillah 


kalau ada yang berminat boleh whatsapp 019 4422 016 - nurul 

* * *

bulan disember haritu syaheed bertunang 
pagi pagi dah bertandang rumah dia , makeupkan dia 
bulan september 2016 majlis dia 
tak sabarnya nak semak kann majlis orang . HAHA 


tahniah syaheed 
lepas ni ang dah pindah melaka . sapa nak temankan aku . sob sob 
walaupun majlis dia lagi sembilan bulan 
aku nak kena fikir dah pasal baju aku masa majlis tu nanti . aduh pening 
HAHAHA , over ! 

* * * 

birthday aku 31 disember haritu 
kemain banyak kali celebrate 


kali ni celebrate sekali dengan adik mija 
birthday dia 05 januari . tak jauh mana lah kan . hehe 
mem belanja hi tea kat hotel , lepas tu sponser kek kat butik 


dapat hadiah baju , gelang , kek 
terima kasih uols ! 

* * * 

selamat tinggal 2015 walaupun terlambat 
penghujung 2015 yang dramatik 
semoga 2016 membawa berita baik untuk aku 

insyallah 

:) 




small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)