Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Thursday, December 30, 2010

happy birthday nuown !


• 31 DISEMBER 1987 •

happy birthday nurul wahida
semoga hidup saya penuh kegembiraan
walaupun belum masuk 31 haribulan
ucapan demi ucapan diberikan
terima kaseh kawan kawan

saya beruntung mempunyai kawan kawan disisi
yang nak celebrate my burfday
dari jaoh sanggup turun sama
tengs eh

cukup dua puluh tiga umur saya
sangat banyak angka tu
nombor bukan penghalang bagi saya
hoyeahhh

sangat sangat happy
~♥~

Wednesday, December 29, 2010

tahniah ya : )


tahniah pasukan malaysia
anda buad hidung saya kembang kempis
bila tengok perlawanan tadi
jantung macam nak tercabut pon ada jugak laa

• Piala AFF Suzuki 2010 •
MALAYSIA
vs.
INDONESIA

nak habaq
memang semangat gila la
saya bangga menjadi rakyat malaysia

penutup 2010 yang baek
alhamdulillah

semoga yang banyak bunyi tu diam lepas ne
: )

apa neh . eww !

sebab bola mau bergaduh bagai
ayat ayat pon agak kurang ajar jugak la

anti malaysia (malingsia)


anti indonesial



saya yang update status di FB
pasal kemenangan malaysia pon kena hentam skali
berfikiran singkat sungguh

menang kalah ta kann bagi kita kenyang
sudah sudah la

Monday, December 27, 2010

mari berazam !


empat hari lagi
ouh rasa sedey lak nak tinggalkan 2010
macam macam hal yang jadi tahun ne

perlu kah azam
ntahh
ta pernah ponn letak azam
rasa macam mengarut ja
bukan saya nak ikot ponn
terok kann

tapi rasa rasa ta salah kot kalo berazam
bergantung pada diri sendiri
mana taw nanti nanti kita bule berubah
menjadi lebey DEWASA
maybe

* * *

Azam Nuown :

1. nak TIDOQ seawal mungkin
2. nak kurang kann MERAJUK
atau MARAH MARAH
3. tambah kann BERAT sebanyak yang perlu
4. mau ber
JIMAT
5. bye MALAS . hai RAJIN


cukup kot banyak nehh
kalo bule dapat satu antara lima neh
da cukup bersyukur
hehe
: )

Sunday, December 26, 2010

heyy followers . ada benda nak bagi neh . ambek taw : )

heyy followers !
sila ambek
nehh



pertama kali saya buad dengan penuh kaseh sayang
hanya untuk anda
oyeah !
: )

Saturday, December 25, 2010

tengs nina


tengs pada si kecik
NINA


untuk post yang sangat buad saya terharu
kerana adanya muka saya
haha

tengs dear
awak pon cummel jugak
: )

anda mau tengok klik
SINI



kawan terbaek


. . . blur . . .

tatau nak kata apa
awak kata awak kawan saya
napa nak pertikai kann apa yang saya tulis dalam ne
saya ingat awak ikhlas dengan saya
saya betol betol frust kot bila dapat msg awak semalam
ta sangka

macam saya kata semalam
kalau kita kawan balek ponn
semua ta macam dulu dah
ntah
dah jadi tawar hati

saya taw niat awak baek
tapi cara awak salah . bagi saya lahh kann
saya rasa awak da ada macam macam kot
apa awak nak lagi
hargai la apa yang awak ada
ta semua orang untung macam awak
termasuk saya
awak paham kann apa saya nak bagitaw neh

sorry

dan lagi
tengs eh jadi kawan saya selama neh
saya selalu bawak banyak masalah kann
saya ta pernah sekali ponn setel kann masalah awak
terima kaseh sangat sangat
dan
saya hargainya

awak sendiri bagitaw saya
ikhlas tu datang dalam hati bukan disebut sebut

maybe harini saya kata macam ne
esok jadi laen pulak kann
saya tatau apa nak jadi esok esok

USAHA dulu , baru TAKDIR
saya dapat dari sorang kawan yang saya sayang
harap awak faham

Friday, December 24, 2010

buad sampai saya senyum


kehadapan diari online
minta maaf semalam saya terlebey emosi
bukan niat saya
tapi nak buad macam mana
saya memang kePEREMPUANan sungguh

haha
apa kena neh
jika hati saya gembira
begini jadinya
huru hara
ouh ouh

pagi pagi tadi dapat satu mms
cepat cepat bukak
pastu terus gelak gelak
apakah

awak awak
sejak bila awak masuk kelas melukis
saya terus ta jadi nak merajuk lagi
haha . tengs
saya nak simpan mms tu sampai ke tua
ngee

anda semua nak tengok apa yang saya dapat ?
huishh . mana bule la
ta special dah la nanti
anda buad buad merajuk lahh
mana taw nanti bf/gf anda buad benda yang sama
dan anda pon bule simpan sampai ke tua macam saya jugak
hehe
: )

love u senget
~♥~

ya , untuk awak


da lama kita ta Wall to Wall
kan kan

bila saya tengok balek wall saya yang lepas lepas
antara awak dan saya
buad saya senyum sorang sorang

* * *

saya suka dikongkong
saya suka awak tanya saya mana saya nak keluar
saya suka awak tanya dengan sapa saya nak keluar
saya suka awak cemburu
saya ta kesah awak nak tanya macam macam

sebab dengan suma tu
saya rasa ada orang nak ambek berat pasal saya
dan
sayang saya

~♥~

Thursday, December 23, 2010

smile contest : )

hello anda semua
saya telah di TAG oleh
cik lofaa
untuk smile contest
tengs ehh
: )

saya rasa senyum saya biasa saja
tawar pon ada ha
tapi kita cuba ja laa
untuk memeriah kann lagi contest ne
ngee


* * *

SMILE CONTEST !


untuk
KATEGORI SENYUM PALING MANIS


haha
aiyoo manes ka wehh
hentam saja
: )

saya nak tag kann kat :

cik nina ~♥
cik elvi ~♥
cik ika ~♥
cik hasifah ~♥
cik anys ~♥

hoyeahh !
harap mereka pon enjoy dengan contest ne


* syarat syarat penyertaan ada kat pengasas contest ne *

blog muna dan blog sherry


terima kaseh
: )


rupa ta penting kot . ngee


layout blog saya suda bertukar rupa
pada yang selalu lepak sini
mesti dia taw yang lama macam mana
bukan sesaja nak tukar
tapi terpaksa seyh
gila buruk ha jadinya

tatau nak buad macam mana lagi
bukan pandai sangat menatang menatang neh
tu laa , gatal tangan tekan sana tekan sini
padan muka saya
hoyeah

biaq pi lahh . rupa ta penting
* ayat sedap kann hati
haha

sesapa ada layout yang santek santek
mehh la share ngan saya ouh
nak jugak macam hampa

tapi ta reti doe
ikhlas nak habaq
: )

Sunday, December 19, 2010

bukan saya yang goreng ! haha

aisehh
macam mana bule terlajak goreng neh
ne suma pasal FACEBOOK lahh !
betol kata orang
facebook buad kita leka
elehh elehh
padahal diri sendiri yang leka
ngee
:)

sian adek saya
bersarapan kann nugget hangit
haha
tapi ta paa
yang penting dia kata sedap
enam enam ketol ne dia pulun habes kann
hoyeahh !



pengajaran penting :
jangan masak sambel online !


Saturday, December 18, 2010

berjalan saja arini

lokasi :
stadium sultan abdul halim
suka menanti , alor setar kedah

matlamat :
pencari kerja yang berjaya


lepas abes selesai urusan ka
t sini
kami tiga lepak lepak kat kopitiam
pekena roti canai sama milo ais

pastu terus meronda kat city plaza
jaket tu lawa . nak nak nak
geram sungguh
tapi taley nak bershopping
lari bajet !
tapi NAK jugak . umm
:(



lepas balek . ta rasa ngantok
guling guling pon ta jadi apa
haha . ne la pulak jadinya
biasa lahh si gadis yang gila kamera
biaq !


Friday, December 17, 2010

baru dapat haa !

wow !
pic ne tada dalam simpanan saya
baru dapat tadi dari syaheed
tengs weyh
:)



lokasi :
depan pasaraya kegemaran kami
kat kuchai lama
haha

masa ne last day kat sana
baru balek dari mcD
makan makan sama budak klas
lepas tu suma berangkat nak balek negeri masing masing

saya balek sorang sorang naek bas
huyung hayang bawak beg sorang sorang ke puduraya
huhu
:)

kisah malam ne


. 9.04 pm .
. 17 disember 2010 .

sorang sorang kat ruma

aswad + fathi = maen badminton kat dewan mana tatao
mak + abah + iman = meronda sakan

lapaq kot
tapi da order beger kat mak

esok pagi nak bangun awal
nak pi stadium suka menanti
ada karnival kerjaya
oyeah
sebenarnya rasa malas nak pi
tapi rasa semangat pulak
haha . ntah
saya pon ta paham

dapat berita sedey semalam
bos kat tempat praktikal saya dulu meninggal
al-fatehah untuk beliau


Thursday, December 16, 2010

kejam dak


saya da maaf kann awak
kalau awak buad lagi
saya tarik telinga awak dari KL - A.STAQ

hamboihh !



love u senget
~♥~


Wednesday, December 15, 2010

tada tajuk


tadi nak update blog ne dengan gembiranya
banyak cerita harini
sebelum saya nak taip panjang lebar
saya msg awak
nak taw apa awak buad
macam mana awak harini uke atau ta uke
awak da makan ke belom
tapi
sekali awak reply camtu lak
laen yang diharap . laen pulak yang jadi
dari saya yang senyum melebar
terus . . . . .

haih
apa lagi ta kena
saya malas nak kata apa
kalau saya moody pon
saya tetap layan orang tu baek baek
bagitaw dia baek baek
sebab saya taw dia ta tahu menahu pasal masalah saya

awak minta saya faham awak
okey , saya ikot
saya cuba faham awak
ntah laa
secara jujur
kali ne saya memang terasa

saya nak orang layan saya baek baek ja ponn
salah ehh

minta maaf

:'(



*bukan cerita asal yang nak diupdate


Tuesday, December 14, 2010

ouh . saya suka awak


jatuh chenta dengan
Adobe Photoshop

anda menarik
anda buad saya tertarik
anda buad saya ingin mencuba lagi

haha
suka kot !

dan hasilnya adalah dibawah





~♥~

hasil saya ta seberapa
tapi saya puas
:)

pasai pa tatau


. 14 disember 2010 .

. 0044 .


adoi la
kenapa rasa ta sedap hati pagi pagi buta neh
rasa pelik
rasa risau
ta senang duduk

saya sungguh sungguh ta suka perasaan ini
betol !


Sunday, December 12, 2010

nak balek zaman dulu bule dak ?

tetiba rasa rindu zaman study dulu
tapi ta dulu sangat laa
tahun lepas ja pon


candid
ingat dia maen maen
tukang klik klik : tengs bonggo




sebahagian budak budak kelas
teknologi percetakan grafik
sue . ida . nuown . syaheed . chubby . aini . wawa
tukang klik klik : tengs lala




masa sukan iljtm
bola sepak
kat area sg.besi
penyokong ilpkl kami tiga ja perempuan
ne kes ikot lect , tu pasal sampai sini
ngee
tukang klik klik : tengs en.junaidi




sama macam pic kat atas
si syaheed malu malu . amboi . haha
tukang klik klik : tengs en.junaidi




yang tadi siang tengok bola
yang ne pulak malam tengok futsal
lect tu photographer
tu pasal kami bule ikot dia pi mana saja
hehe . best
tukang klik klik : tengs en.junaidi




masa hari kemerdekaan negara
happy sangat sangat
elaun + enjoy + makan free + hitam
tukang klik klik : tengs en.junaidi




memang paling best
dapat study sini
ada banyak lagi pic . nanti nanti kalo rajen
saya upload lagi
:)

'dia' buad saya

hujan mendung dan suram
sangat sesuai cerita yang seram seram sket
haha

benda ne last year punya cerita
masa tu maseh study kat KL
jangan ingat KL tada hantu
berlambak lambak kot

macam biasa
bangun pagi nak pi kelas
masa mandi tu
terasa pedih dekat bahu dan lengan
aku buad tatau lah
ingat tada menda pon
masa tengah siap tu
pedih kat bahu dan lengan terasa lagi
aku tanya lah si syaheed . dia tengok tengok
ada kesan calar
TIGA LINE

aku pon pelik
rasanya ta terlanggar apa pon atau garu garu kat situ
aku pon abaikan la
mana taw kann kot kot masa tido
aku garu garu sampai jadi macam tu

petang tu masa kat kelas
aku rasa pedih lagi
kali ne dekat paha lak
balik dari kelas tu . aku tengok ada kesan calar
tiga line lagi
hati aku dah ta sedap
aku mmg betol betol pelik
calar tu bule tetiba ada
dan ada penambahan sekali dengan lebam
untuk sedap kann hati
aku ngan syaheed buad tatau

malam tu jugak
aku terjaga sebab nak pi toilet
perasaan mmg laen sungguh
aku kejutkan syaheed untuk temankan aku
mmg aku rasa betol betol takot kali neh
masa syaheed sebok bukak kunci pintu
kaki aku terasa pedih lagi
kali ne dekat betis
calar tiga line lagi
padahal masa aku bangun tadi
mmg ta terasa apa lansung
aku bukak suma lampu
menangis nangis aku call mak aku
huhu
tapi syukur alhamdulillah
lepas baca yassin malam tu
aku ta diganggu lagi

aku ada lagi simpan sebahagian
gambar calar balar ne


Saturday, December 11, 2010

maen cat

kerja cat mengecat selepas banjir suda bermula
oyeah
saya jadi tukang tengok bule dak
bukan malas lahh
sementara adek adek saya tengah bercuti
biar lahh mereka buad
masa banjir ritu , saya yang kena buad semuanya
depa dok senang lenang , guling guling atas katel
kali neh giliran depa pulak noahh

gila berkira aku nehh kann
HAHA !

biaq pi


Friday, December 10, 2010

saya nak . . .

saya nak besar bule ta
saya nak tinggi bule ta
saya nak tembam sikit bule ta

saya rasa nak suma tu bila ternampak pic ne



huhu
saya rasa saya banyak ketinggalan

tapi kann
saya bahagia jugak macam ne
ramai orang ta dapat nak teka umur saya
saya suka itu
mereka selalu kata saya muda
oyeahh !
oleh itu , kita lupakan apa yang saya mintak tadi
ngee
:)

bersyukur dengan diri sendiri
itu kann lebey baek
kann kann


Wednesday, December 8, 2010

renduu

boypren ouh boypren
saya nak bagitau


i miss you !

haha
buad gedix kat sini lak

biaq pi
:)

Monday, December 6, 2010

facebook dah salin kulit

mana lagi best


yang lama ?



atau


yang baru ?



Sunday, December 5, 2010

alamak , ada orang nak tarik perhatian lahh

apa kena dengan orang neh ?



saya rasa kat luar saya ta pernah nak kacau orang
saya tatao budak ne saket hati tang mana

opss !
terdapat pujian disitu
' KAT FB GEMPAK '
ouh terima kaseh
mak saya cakap , bila orang puji
kita kena ucap terima kaseh

agaknya kann dia nak fames kann diri dia kot
tu pasal tetiba jaa buad hal kat blog saya
awak salah tempat lahh sayang

tunjuk la diri awak
kita jangan cakap2 belakang
mehh depan2
saya nak tengok berapa hebadnya awak kat luar
agaknya awak kategori HOTSTUFF kot
err . alamak
sah2 saya kalah dengan awak

HAHAHA


saya nak pesan
kalau masuk tempat orang
kita jaga la bahasa kita sikit okey
mak bapak , sekolah , jiran2 , kawan2
awak ta penah ajar ehhh
lepas ne fikir2 apa yang saya kata taw

okey , bye2
:)

shopping !

lepas hantar borang kat wisma darulaman
singgah kat city plaza sat
ingat nak ronda2 + minum minum
tapi laen lak jadi
saya shopping lagi !
kali nehh bersama POJAN
ngee



lama dah saya cari gelang neh
baru sempat nak membeli
rambang mata seyh nak memilih

apa2 barang yang saya beli
mesti kena ada kaler
PINK
walaupon beg plastik dia
hehehe

~♥~


Saturday, December 4, 2010

pernah rasa macam ne ta ?


.::::::. .
::::::.
weyhh::. .::weyhh
bila sowang2 camni
tetiba rasa sedey
tatau kenapa
urghhh !
. . . .
?


ta paham dengan diri sendiri


Wednesday, December 1, 2010

dua cerita


. 27 november 2010 .

ehemm

malas nak habaq
satgi dia hingaq + perli2
ingat sampai bila2 noah
first date kat kenduri
HAHA
peponn
LOVE YOU
lahh
:)


* * *


. 01 disember 2010 .

segala kesulitan amatlah dikesali
bebanan dilepaskan kat kepala orang laen
rasa bahagia sebentar
pncarian bermula dari bawah
sekali lagi
haishhh
tapi kesian kat sowang tu
aku rasa dia da berusaha lebey
tapi napa manjadi mangsa khianat
perebutan kuasa
adoi laa
naseb aku cepat undur diri
daripada menjadi mangsa
orang yang selalu brgelak ketawa ngan dia ponn
dia bule jatuh kann
ini kann pula aku
ta kesah lahh
mcm2 dalam dunia ne bule jadi
tada yang mustahil
yang penting
aku dahh tada kaitan

Saturday, November 27, 2010

kalau habaq awai2 kann senang . grr !

di interview dan kisahnya

weyhh . geramm ponn ada
25 november 2010 . khamis lepas
aku ada tengok iklan dalam satu website nehh
katanya nak cari pekerja berkaitan sukarelaw
an
mmbe aku pon call la tempat tu
tanya segala bagai . dia suro pi hari tuu jugak
aku dengan kawan2 sekerja ponn

setulus hati
niat sesuci murni
nak pi interview lepas kerja
dalam pukul 5 camtu kami gerak la ke pejabat dia
konon2nya
semangat nak jadi sukarelawan
lahh
aceccecece


sesampainya kat situ
aku terkedu . hahaha
ha laa , bukan apa . terkejut tengok orang2 kat situ
sumanya bertudung litup , tudung labuh2 , berstokin
aku tengok diri aku . atas bawah
hahaha . jaoh beza kot
aku pakai jeans koyak2 ngan tshirt saja
adoi . ha laa . mana la aku taw petang tu nak interview
sbb kami dari opis terus ke tempat tuu
kalau aku taw , aku ta kann pakai mcm ne


sumpah malu weyh
dahh la ramai owg kat situ
sebelum kami tuu , ada sowang calon lagi
tengah di interview

dia pakai ponn mcm orang2 kat situ bertudung litup
aku rasa mcm nak lari balek jaa
si ustaz ngan ustazah tu ponn tengok semacam jaa


sebelum turn kami , dia suro kami sembahyang dulu
err , tetiba ja kann . nak test kami kahh ?

lepas buad apa yang disuro
dia suro duduk kat sofa
naseb baek dia cakap baek2

kata dia minta maaf apa sumaa
dia kata nak cari yang berpengalaman and ada degree
hahaha , aku dahh agak dahh . mmg ta kann dapat punya
laen kali dlm website tuu
tulih laa kata nak yang
WARAK , ada DEGREE dan EXPERIENCED !

aduhh . kalo dia tulih mcm tu
aku ponn paham2 sendiri , ta apply dahh
hamboihh !

yang aku ta puas hati tuu
napa dia ta cakap awal2 masa kami bg resume
dia dahh baca kot resume kami

kenapa nak kami tunggu lebey sejam kat situ
haishh

masa balik dari situ , kami singgah minum
dalam pukul 6.30 petang camtu laa
ada keta kancil lalu sebelah kami
dia lambai2 tangan
aku punya la ushaa lebey sbb nak taw sapa
nak taw dak sapa diaa ?
ustazah yang interview kami tadi tu laa
HAHAHAHA

amboi2 , tatao la dia perli ka hapa
ciss !

:D

kalau nak taw camna rupa aku time tuu tengok bawah ne


AKU




DEPA



berbeza sungguh kan
HAHA



Friday, November 26, 2010

konvokesyen ILJTM 2010


majlis konvokesyen ILJTM 2010
enjoy ehh dengan suma pic ne
:)


dalam perjalanan





semasa



banyak kenangan masa study kat ILPKL
suma sporting abes
tengs yahh !

~♥~

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)