Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Friday, January 23, 2015

teringin habis


dua tiga hari lepas aku ada post gambar ubi kentang kan 
post kat wechat , kat instagram 
siap google lagi pasal gambar tu nak tau kat mana ada jual 

tadi dah teringin sangat , pi tesco 
beli ubi kentang . haa , puas hati . buat sendiri . haha 
simple ja pon , sapa sapa pon boleh buat 


hasselback potatoes nama dia 
yang hitam tu bukan hangit tau , yang tu lada hitam 
walaupun rupa macam ni tapi sedap . nanti nak repeat lagi . haha


* * * 

-- HASSELBACK POTATOES -- 

BAHAN BAHAN 

ubi kentang US , mentega , garam , lada hitam , mozzarella cheese 

CARA CARA 

potong ubi kentang tu selapis selapis , jangan bagi putus terus 
lepas tu sapu dengan mentega 
lumur garam secukup rasa kat ubi kentang tu 
lada hitam pon sama , tumbuk sikit lepas tu letak bagi rata 
bakar suhu 200c dalam 40 minit 
lepas tu tabur cheese , nak lagi rasa 
tabur sekali lagi lada hitam yang dah ditumbuk 
aku jenis suka lada . tu yang letak banyak kali , hehe 
bakar lagi 15minit 

siap dimakan ! 

:) 


0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)