Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Friday, February 28, 2014

prengg peng peng


tetiba teringat masa study kat poly dulu 
masa dapat tawaran tu aku masuk form 6 sekolah sultanah bahiyah 
muka ketat ja kena masuk sekolah lagi . haha . tak rela 

aku sebenarnya mintak interior designer 
entah camna tiba tiba dapat architecture 
pon boleh la , dapat pon dekat ja dengan rumah , kat polimas jitra 
aku ada lesen moto dah masa tu , tapi takut nak bawak 
masa tu moto rc  bapak aku . hahaha 
harus la tak bawak , segan kot . dah la payah start , bunyi bising lak tu 
nak menyenangkan hidup sebab takut bawak moto , sem 1 , aku dok hostel 
sem 2 baru start menyewa rumah , ambik yang dekat poli jugak 
jalan kaki ja 
rumahnya besar , corner lot 
depan rumah bertentang dengan hostel budak laki ilp 
haa , tiap tiap pagi harus la dengar bunyi bunyi tikus mondok dulu 
hahaha 

nak dijadikan cerita , masa study tu kena beli macam macam 
mounting board lah , yang besaq gedabak size a1 , a0 
aku pon tenggelam kalau bawak board tu 
susah kalau jalan kaki , dah la kedai pon jauh sikit , tak larat 
aku pon beranikan diri bawak jugak moto bapak ku 
ah , pedulikan apa orang nak kata 
aku terdesak sangat dah . haha 
nak bawak sorang ? memang dak la kan , haha 
syaheed la jadi mangsa duduk belakang 
pertama kali aku bawak atas jalan dengan dia 
dia kan tinggi dan berat , kaki aku pulak tak sampai 
nak menanggung berat dia lagi , haha . sorry syaheed 
sebelum naik aku selalu pesan kat dia suruh tampan bila aku nak berhenti 
hahahaha . lawak gila masa tu 
selalu ayat bila traffic light dah merah 
'syaheed , tampan syaheed !' hahaha 

lepas tu kalau nak pi kedai 
jenis parking jauh jauh sebab kedai tu sebelah mapley 
budak budak laki ramai dok lepak 
nanti kalau moto takleh start , tak la menarik perhatian sangat 
yalah , banyak kali start , mau satu kedai makan tu tumpu ke aku 
lagilah aku neves nak start 
hahaha . sampai macam tu kauu ! 

tapi apa pon moto rc biru bapak aku tu la paling berjasa sekali 
walaupun bunyinya prengg peng peng penggg 
tapi moto tu la bawak aku masa baby baby dulu 

sekarang moto tu ada lagi , berkilat kau 
masih prengg peng peng penggg lagi 
bapak aku bawak pi market ja

hehe 
nanti aku sambung kisah lain pulak 


0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)