Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Tuesday, September 18, 2018

setel melaka


melakaaaaaaaa ! 

gitu caranya nak bagitau orang aku dah sampai sini 
haha . over sangat kan 

* * *
14 september 2018 

bas aku pukul 10.45pm 
bas ke melaka ada sikit ja . aku ambik pancaran matahari 
dah memang terbiasa ambik bas ni 
RM65 ke melaka sentral . ada pilihan lagi kalau nak murah sikit 
so pandai2 hampa pilih okay 

lepas balik kerja , terus siap2 
mintak pikah hantarkan aku kat shahab 
sebelum tu pi makan dulu , hujan lebat weh . terpaksa redah lepas makan 

* * *
15 september 2018 

aku sampai sana dalam pukul 8.30am 
lama nauuu perjalanan 
kawan aku dah ready tunggu kat sana 

aku stay ibis hotel 
sebab hotel lain yang aku nak dah full  
okay la yang ni pon . tengah bandar . besar . cantik . bilik pon bersih 
oleh sebab aku pi time public holiday 
harga dia haruslah berganda2 


kalau hari biasa , hotel2 area melaka ni taklah mahal sangat 
kebanyakkan harga RM100 kebawah 
tu pon dapat bilik selesa weh 
so rancanglah perjalanan anda okay 

siang tu tak banyak sangat aktiviti 
meronda dalam bandar dia saja 
malam tu dapat makan asam pedas 
okay . aku mengaku . memang sedap weh 

dalam kepala aku imagine nasi putih 
pastu ramai2 makan lauk yang dihidang 
tak lah
engkau pilih sorang satu asam pedas yang engkau nak 
nanti dia bawak lah nasi putih . pastu dapat sorang satu asam pedas 
selalu aku pernah makan ikan termenung aka kembung 
rupanya banyak lagi 
daging , ayam , tenggiri , pari 
maigaddddd . jauh perjalanan luas pengalaman 
peh . sedap nokk
pedas masam2 pekat2 kuah dia memang best 

dah setelkan kenyangkan perut 
kebetulan ada satu movie aku nak tengok sangat baru keluar 
PREDATOR ! 
laju2 lahh mengadap cerita tu 

lepas tu , balik tidur ! 

* * *
16 september 2018 

hujan turun 
kecewa jugaklah . tapi apa ada hal . redah saja 
misi mencari breakfast 
kebanyakkan kedai ramai sangat orang 
singgahlah kami satu kedai ni 
roti canai . dia suruh pilih nak kuah dhal ataupun asam pedas 
sebab kuah dhal dah biasa sangat 
aku pilihlah asam pedas . sedap jugak weh ! 
so hampa2 kena try 

setel makan . jalan2 kat a famosa 
still hujan 
tak dapat nak lama2 kat situ 
bangunan merah sepanjang jalan tu pon aku tak sempat bergambar 
pantai kelebang pon sama . haha , aku teringin sangat yang ni 
sebab nampak cantik gilaaaaa 
takpa . maybe next time 


sementara tunggu hujan berhenti , meronda dalam mall 
dataran pahlawan kot nama dia 
tak sure sangat weh sebab dia bersambung2 mall 


lepas hujan . kami pi cari coconut shake 
ni lagi satu sedap ! 
first time aku rasa . sebelum ni tak teringin pon 
tapi yang ni ramai gila orang weh 
nasib kawan aku baik hati nak beratur 
satu lagi kuih keria melaka tu 
serius ramai orang beratur . memang tak rajin lah aku 
haha 

dah dapat coconut shake 
misi mencari mee bandung muar 
rupanya muar taklah jauh sangat . dalam 40 minit camtu 
sempadan dia terpisah dengan sungai 
air biru beb . laut pernah la aku nampak biru 
ni sungai jernih biru . maigaaaaaaaaad , teruja lagi 
ahahahaha . pahal aku jadi macam ni 

ni haa mee bandung muooooo ! 


aku dah tak ingat nama kedai dia weh 
sorry sangat tau 
tapi mee bandung dia padu ! 
aku nak ja lagi semangkuk . tapi segan lah pulak 
sebab awal tu aku mengaku dah kenyang 
haha . rugi ngekkk 
okay takpa lah . maybe next time lagi datang cari sendiri 
hahah . ayat pujuk hati 

hujan pon dah berhenti , jalan2 bandar muar 
malamnya pulak usha2 barang dekat jonker walk 
sini kebanyakkan chinese food yang banyak 
barang pon okay laa . macam night market suasana dia

dah penat satu hari berjalan 
balik tidoq 


* * * 
17 september 2018 

bangun awal . sebab dah masanya nak balik 
malasnya nak balik 
ada banyak lagi aku tak sempat merasa 
maybe next time , hahahaaaa . ayat ni lagi . k mesti repeat 

hujan lagi pagi ni 
bas pukul 10.15am . nasiblah sampai sebelum hujan 
maka pulanglah aku ke sarang 
sampai alor setar dalam pukul 8pm 
syaheed ambik aku 


dapat lepak dengan dia sat 
sebab dia nak pindah ke putrajaya dah 
makin bertambah umur , masing2 dah bawak haluan masing2 
entah bila boleh jumpa lagi 

untuk kawan aku kat melaka tu 
terima kasih banyak2 weh 
jasamu dihargai . semua makanan hang bawak serius sedap2 
kena selera aku . memang terbaik lah 

nak tengok video boleh pi kat instagram - highlight story aku okay 

bulan depan tak pi mana kot 
duduk rumah sama 

hahaha , boleh percaya ka 
byeeeee

:P


0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)