Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Monday, July 11, 2016

raya 2016


6 syawal 
haaaaaaaa . baru boleh muncul balik 
busy betul sebelum ni 

* * *

RAYA PERTAMA

seminggu sebelum raya ada buat kuih raya jugak 
tapi kali ni cornflakes madu aku tak jadi . mogok apa benda tah 
haha . kes butter habis . beli brand lain 
tak sedap lansung butter tu . aku sembunyikan cornflakes tu 
adik aku , aswad gatal mulut tanya pasal cornflakes tu depan kawan dia 
macam nak sekeh sekeh kepala dia 
terpaksa aku keluarkan kuih malang tu dari tempat persembunyian 
hahaha . lantak , nak sangat kan . biaq pi tak sedap ! 


baju raya kali ni pon bajet bajet saja 
tak banyak macam last year . kasut pon tak beli 
kiranya raya tahun ni sangatlah beserderhana 
lagipun raya pertama hujan sampai ke petang 
tak dapat nak ootd depan hutan macam selalu , so dalam rumah ja mampu 
haha , gitu kekdahnya 


pagi pagi lepas bersalam salaman tu , 
terus adik beradik sebelah abah mai rumah 
sebab tahun ni turn rumah aku 
lepas depa balik , adik beradik sebelah mak pulak mai 
memang full house lah . aku yang tak rajin , terus jadi rajin . haha 
pukul 5 camtu , baru free . baru dapat keluar 


* * * 

RAYA KEDUA 

pagi tu dah bangun awal awal 
pukul 11 ada job makeup tunang 
baju ni mak sponser , baju raya pertama ja aku buat sendiri . hehe 


lepas makeup tu , drop hanis kat taman nuri 
aku tak dapat join sebab kawan nak datang beraya 

semalam ikhwan whatsapp , nak jumpa 
gila kauu , last jumpa tahun 2012 rasanya , masa tu kat KL , haha 
yalah , dah jauh . mana nak boleh jumpa selalu kann 
kawan yang paling happy go lucky , dia lahh 


manusia dua orang ni sampai dengan kereta masing masing 
kaki gossip betul ha , riuh dengan depa ja 
setiap ceruk rumah aku nak bergambar . hahaha . dah tua pon tak berubah 
hehe . weh ! jumpa lagi nanti 


sat , ada hal pulak 
nanti aku sambung . hehe 

;) 


0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)