Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Thursday, April 25, 2013

dapat surprise !


esok 26 april 2013 
genaplah 2 tahun aku dengan ery 
lepas ni melangkah untuk tahun ketiga 
nak capai 2 tahun ni pon seksanya tuhan saja yang tau 
bermacam macam dugaan 
berendam air mata tak payah cakap la 
berbulan bulan terputus hubungan 
aku pernah give up , pernah down sangat sangat 
tapi syukur alhamdulillah 
lari macam mana pon 
ery ada dengan aku lagi sekarang ni 
syukur ya allah 

first time nak celebrate dengan dia 
last year tadak rezeki aku bersama dengan dia 
so , himpun sekali lah ni . hehe 
walaupun masing masing sempit poket tapi berusaha gak cari 
bagi aku bukan masalah duit 
asalkan dia ada depan aku . dah la 

tadi masa ery hantar aku balik 
ada surprise ! 

jeng jeng jeng 


terharunya aku 
sempat pulak dia belikan aku rantai ni 
cantiknya ! 
aku nangis , sebab aku tak belikan dia apa pon 
duit aku makan pon ery yang tanggung 
hm 

takpa , nanti dah dapat duit 
aku belikan dia something 
tapi lambat sikit lah 
sorry sayang 

:( 

Sunday, April 21, 2013

makan harian


aku rasa aku ni dah cukup bertuah dah 
rezeki makan tak putus putus 

pagi pagi kalau tak larat nak bawak motor , ery mai ambik 
apa pon pagi pagi dia memang bawak pi breakfast 
lepas tu masuk kerja 
dalam pukul 11 macam tu mama dia pulak bawak kan bekal 
makan lagi . bukannya sikit , sangat sangat banyak 
breakfast tadi pon tak turun lagi , dah tambah pulak 
lepas tu , petang sikit makan cara makan petang 
balik kerja mak dengan abah aku pulak bagi makan 

pehh . boleh cepat gemuk dak macam ni 
tapi tak rasa naik badan pon 

* frust * 

Wednesday, April 17, 2013

susah ka


17 april 2013 . 09.39 pm 

semalam kat secret recipe dia tanya aku 
'b, rasa rasa kita ni susah dak?'
aku jawab 
'kalau kita susah, kita tak duduk kat sini' 

biarlah dia tadak apa pon 
janji ada aku 

acewah 

:')


Saturday, April 13, 2013

oh senangnya jadi manusia


ah . persetankan perangai macam tu 

kalau macam tu 
baik buat salah banyak banyak sekarang ni 
pastu bulan depan boleh kata itu semua hal lepas 
lepas tu boleh la kata jugak 
' kalau nak bukak cerita hang tuah pon hidup lagi '
oh senangnya jadi manusia 

bandingkan orang itu dengan orang ini 
lima minit lepas tu 
berlagak macam tadak salah apa 
oh senangnya jadi manusia 

maki hamun , caci maki keluarga orang 
anak haram , haram jadah , lancau , pukimak , babi , bodoh dll 
sentiasa di mulut 
dah macam jadi makanan harian si hamba allah tu dah 
lima minit kemudian 
bersembang macam tak pernah kata apa 
oh senangnya jadi manusia 

bila time makan 
keluarkan duit, duit orang buat macam tak laku 
si hamba allah tu nak bayarkan 
bila makian di mulut 
dituntut semua yang pernah dikeluarkan dari poketnya 
oh senangnya jadi manusia 

ajak pi sana pi sini 
bila krisis , dikatanya dia dipaksa suruh bawak 
oh senangnya jadi manusia 

*** 

pengajaran , tak semua orang ikhlas 
setakat di mulut 
tapi di hati , busuk ! 

beringat lah lepas ni 


Tuesday, April 9, 2013

kerjanya berkepit saja



alhamdulillah hubungan semakin baik 
bukan 24jam baik 
ada lah jugak salah faham , biasa lah 
bumi mana tak ditimpa hujan . cewah baq hang , haha 
gambar atas ni pagi tadi , otw cari makan 
20 april ni mak teh ery buat kenduri 
mama dia sibuk nak buatkan aku baju ikut tema 
aku segan lah , aku bukan ada kaitan pon kan 
baju yang mama dia buatkan haritu pon aku tak sempat nak pakai lagi 
sebabnya aku saja tambah beads . hehe 

sejak dua menjak ni mama ery ada sebut sebut pasal kawin 
tapi kena bagi ery dapat kerja tetap dulu 
lepas tu insyallah kalau ada jodoh 
mudah mudahan cepatlah ery dapat kerja tetap 
amin 

bab rezeki pulak , alhamdulillah 
tak pernah tak cukup makan 
makan pon hebat hebat jugak . kena sabar lah kan 
pendek kata hidup aku sekarang dah cukup 
tadak pon yang kurang 

terima kasih ya allah 

:') 


Thursday, April 4, 2013

jalan jalan april


02 april 2013 
lokasi : taiping, perak dan batu feringgi, penang 

mula mula lepak taiping 
melawat zoo . haha . selalu lepak pantai ja 
kali ni saja nak cari kelainan 
melawat haiwan yang ada kat situ 
sanggup ku redah jauh jauh nun di taiping sana 
gigih dak . haha 
baru aku tau yang ery takut banyak binatang 
hahaha . okey . yang ni memang aku nak gelak 
kalau setakat singa dengan harimau tu boleh la gagah 
sebab aku pon takut 
ni dak , semua binatang dia nak lari . hahahahahhahaha
haha . jangan marah na sayang ! 


agak penat berjalan 
cari tempat makan . pusing sana sini 
main redah ja . buat kepala tau masuk bandar orang 
jumpa jugak pizza kat situ 
layanan memang A++ 

on the way balik tu singgah penang 
kat batu feringgi 
ingatkan duduk tepi pantai sejuk sikit 
tapi berpeluh peluh pulak 
hangat kot noah sekarang ni . ozon dah menipis teruk 


bulan depan tatau nak pi mana pulak 
insyallah kalau ada rezeki 
himpun duit dulu lah 
bajet banyak baru syoq nak plan 
hee 

:)


small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)