Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Friday, March 29, 2013

kerja bertimbun timbun


fuhh . fuhh 
kesibukan melanda sejak dua menjak ni 
ni baru berpeluang nak update apa pon 
banyak kerja sangat 
pasang pelamin , buat hantaran , jahit beads , buat hand bouquet 


alhamdulillah 
tak baik mengeluh kan . rezeki menjadi jadi 
ada kaitan pulak dengan mimpi aku haritu 

***
aku nak ambik exam 
naik ke tingkat 2 macam tu 
tangga biasa yang selalu kita naik atas kelas 
orang lain semua senang ja naik 
aku cukup susah 
kena bergantung kat palang tangga 
dah macam kena mendaki pulak 
berpeluh peluh aku panjat tangga 
akhirnya aku dapat naik ambik exam 
* * *

betul lah mimpi aku tu kan 
nak dapat apa pon kena usaha 
susah dulu baru nak senang kemudian 
alhamdulillah 

:') 


Friday, March 15, 2013

jalan jalan bulan feb * tertunggak


15 mac 2013 
tengahari tadi order online barang barang tom 

cozy cubicle rm40 + fruit sticks 10 batang rm9 
kesimpulannya tom pon gembira 
kalau semua ni ada kat alor setar kan senang 
tak payah nak tunggu posmen lama lama 

dah setel bab tom 
pastu dalam pukul 1 ery mai ambik 
makan makan kat pizza , pastu terus pi perlis 
jalan jalan bulan feb punya * tertunggak . haha 
first sekali melawat kawan kesayangan ery dekat promosi 
pastu lajak pi padang besar 
best sangat dapat jalan jalan 
senyum pon sampai ke telinga lah kann 
hantu jalan aku nih . menyesal apa ery dapat aku . haha 

psst ! abang awak tu ciwi kereta baru siap 
haha 

hai sayang . i love you 
sincerely , nurul wahida zakaria 


Wednesday, March 13, 2013

alhamdulillah


lepas aku bergaduh teruk degan ery 
mama ery masuk campur . aku ceritakan semuanya 
sekarang semua dah jadi baik dari dulu 
mama dia faham keadaan aku 
ery siap kena marah lagi . HAHA . kesian 
tapi semua tu sat saja , keadaan kembali normal 
dan terkantoi tiap tiap pagi ery bangun awal 
semata mata nak breakfast dengan aku 
buat relax sajalah . hehe 
mama dia cakap 
'malaslah nak masuk campur hal rumahtangga hampa' 
nak buat aku tergelak 
alhamdulillah , syukur pada tuhan 

ada hikmah disebalik kejadian 

:')


Saturday, March 9, 2013

entry paling malas


bola bola bola 
nasib la dia minat bola jugak 
boleh aku ikut tengok game sama . yeay 
kedah tetap dihati 


kesian kat PCL 
buat plastic surgery , kih kih kih 
lepas ni boleh la start bercuti balik . yeay 



:)

Friday, March 1, 2013

kasut & handbag


nanti nak beli handbag dengan kasut 
kasut coklat yang baru beli haritu tu tak boleh pakai 
melecet , sakit ya amat . yalah kasut murah 
kena pakai yang tu dulu lah sementara nak dapat yang selesa 
selalu pakai kasut hijau , tapi dah tadak 

handbag ada yang besar saja 
macam mana nak bawak naik motor 
kena letak dalam raga , risiko . ta pasal pasal aku makan tar 
sebabnya , peragut tendang motor 
sementara ni bawak purse pink aku tu saja la 
letak dalam box , senang 

harap gaji masuk cepat

susah harapkan orang 
sekarang ni aku kena belajar berdikari , usaha sendiri 
senang , lepas ni aku tak kena hina lagi 


:) 




hm


ya allah , kau sabarkanlah hatiku 
kenapa aku kena berjumpa dengan orang macam tu 
yang suka menghina aku 
aku harap lepas ni semua dah selesai 
sejujur jujurnya aku dah tak tahan 
aku tak sanggup nak dengar macam macam hinaan lagi 
jauhkanlah dia dari aku 

amin


hazwan



small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)