Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Sunday, January 27, 2013

jalan jalan - januari


25 januari 2013 
lokasi : lata bayu , baling 


masa untuk balik . tata ! 


best mandi kat sana . kalau ramai ramai lagi best 
dah ajak member member 
tapi semua orang sibuk , kami dua ja yang free 
haha , bab berjalan budak dua ni memang tak pernah terlepas 
ni pon tengah bajet ja 
bajet bajet pon buleh terlepas ke baling 
kalau banyak duit la kann , tatau la terlepas kat mana 
hahaha 

walaupun masa nak balik ada sedikit masalah 
tapi alhamdulillah , selamat sampai rumah 
malam tu sempat lagi pi tengok bola 
KEDAH vs. NS BETARIA 
kedah menang 3-0 
memang kali ni tengok bola memang puas 


satu hari yang sangat best ! 

pon pon pon 
nak selit satu cerita sat 
hari apa entah , hanis balik sini 
punya tadak kerja saja main makeup makeup 
konon konon aku nak tunjuk bakat terpendam lah kann
tonyoh sana sini 
tak sangka pulak bakat terpendam aku tu 
buleh buat dia segak camni 
HAHA 


kbye 

Thursday, January 24, 2013


ya allah sedihnya aku 
bukannya selama ni aku tak pernah bergaduh 
tapi harini apa yang dia cakap memang buat aku terdiam 

ya memang aku ta cantik , aku ta kaya , aku hanya kuli 
aku sedar . aku tak sama dengan yang sebelum 
tapi jangan hina aku macam tu 

ya allah , tabahkan hatiku 

amin 


Saturday, January 19, 2013

perkara baik


aku dah berjasa sebab senangkan orang 
aku dah buat kebaikan 
yeay ! 

kebaikan untuk orang disana :
tak payah susah susah bangun pagi nak breakfast 
tak payah nak jaga hati 
tak berhabis banyak duit 
tak payah nak susah susah ambik cuti nak pi berjalan 
tak payah nak skype dah 
boleh berkawan dengan sapa saja 
tak payah nak inform ada kat mana 
tadak lagi tertomoih atas bahu bila main brake 
tadak lagi orang marah kalau kona baring 
duit tak payah simpan , boleh berjoli 
boleh pi promosi kat mana saja tanpa ada orang halang 
tadak orang nak suruh itu ini 
rezeki masuk mencurah curah sebab penghalang rezeki dah tadak 

pendek kata :
BEBAS ! 

best kan orang disana 
thanks to nurul wahida zakaria 


Wednesday, January 16, 2013

mainan tidur maybe . hm


aku tatau apa yang aku susah hati sangat sekarang 
mimpi pelik pelik ja . haih 
kadang kadang takut pulak jadi kenyataan 
ada seorang sahabat kata kawan dia pernah mimpi macam tu jugak 
memang betul jadi kenyataan 

ya allah , mintak dijauhkan 

hm . maybe aku fobia bila aku kena game dulu 
aku jadi takut bila teringat balik . takut akan jadi lagi 
tambah tambah dengan mimpi macam tu 
asyik fikir fikir dan fikir . kadang kadang moody dengan orang 
sungguh , aku betul betul takut 

nurul , 
yakin pada tuhan , jujur dan setia 
insyallah 
semua dah ditetapkan-NYA 

hm


Friday, January 11, 2013

batu buat gosok gosok


assalammualaikum , happy jumaat uols ! 
cuti cuti camni malasnya nak buat apa pon 
nak lepak depan laptop golek golek kiri kanan 
stalk sapa sapa yang patut . hehe 
indahnya cuti ! 

kelmarin lepas balik kerja 
ajak sayang pi titi hayun nak kutip kutip batu sungai 
sayang pon ikutkan saja dengan redhanya 
har har har 


dah bagi kat tok sikit 
dari last year nak pi kutip 
semalam baru dapat 


thank you sayang , jasamu dikenang !


Monday, January 7, 2013

noor khairi ismail


terbukak satu folder gambar 
banyaknya gambar kita 
dari awal kita kenal , sampai sekarang 
semuanya ada 
masa kita gaduh teruk dulu , tak terfikir pon nak buang 
pernah jugak ada niat nak lupakan terus semua ni 
tapi tak boleh 

dulu awak jauh 
awak balik sini dari KL sehari semata mata jumpa saya 
bukan sekali awak buat kerja gila camni 
banyak kali . sampai AS subuh , malam tu gerak balik ke sana 
tak fikir pon penat , awak nak saya happy ja 
saya ingat semua tu 
terima kasih 

sekarang awak dah dekat , tiap tiap hari kita berjumpa 
tak cukup , tiap tiap malam selalu skype 
awak jaga makan minum saya 
kita pernah susah , nak makan pon bahagi sama rata duit yang kita ada 
tapi alhamdulillah , kita dapat jugak makan 

awak , 
saya tak reti nak sweet sweet macam perempuan lain 
saya tak kisah apa orang nak kata 
sebab dari dulu sampai sekarang 
saya yang melaluinya , saya yang rasa semuanya 

i love you noor khairi ismail 



 semua gambar ni dalam tahun 2011 dan 2012 
rindunya 
dua tahun yang cukup bermakna 
selama aku bercinta 
yang ni betul betul banyak dugaan , banyak jugak aku berendam air mata 
yang ni jugak suka buat aku tersenyum tak jadi nak marah marah 

aku yakin 
kalau kita betul betul ikhlas dan ada jodoh 

insyallah 



Tuesday, January 1, 2013

2013


2012 dah tinggalkan seribu kisah suka duka untuk aku 
walaupun permulaannya agak kurang 
tetapi nak dekat penghujungnya sangat membahagiakan aku 
aku rasa 2012 lagi baik perjalanannya berbanding 2011 
aku harap 2013 ni lebih baik dari 2012 
amin 

semalam ramai sangat yang wish birthday aku 
terima kasih banyak banyak 
tepat pukul 12 sayang nyanyikan lagu birthday pakai GITAR putus tali 
haha . lawak ! gigih sayang nyanyi dalam skype 
thank you sayang 


amin amin amin 


sayang cakap dia belikan dvd player untuk birthday aku 
aku heran jugak la kan 
dvd player tu siap ada radio lagi kan 
yalah , bila ada orang nak bagi hadiah 
ta kann nak cakap banyak kot , terima ja lah 
sayang siap minta maaf bagai sebab ta dapat beli apa yang aku nak 
sayang bagi kotak hadiah 
aku pon ta syak apa lah kan , model baru kot 
ringan semacam ja 
masa tu aku kat rumah tok , tok pon sama tunggu aku bukak hadiah 
bila bukak 
JENG JENG JENG !


aku kena tipu dengan bahagianya 
hahahaha 
dah kata nak bagi dvd player 
memang pening jugak la 
tv depan dah ada dvd player , aku dah siap plan nak letak kat tv belakang ja 
HAHAHAHA 

sayang senget ! 

mama sayang cakap nanti nak buat birthday party 
birtday aku dengan sayang sekali khamis ni , 3 jan 2013 
yalah , birthday aku 31 dis , birthday sayang 5 jan 
kan dekat dekat 
kalau jadi lah kan , dalam perancangan mama dia ja 
insyallah 


small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)