Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Tuesday, July 31, 2012

hm




mana awak yang dulu 

:'( 

Friday, July 20, 2012

salam ramadhan


hello readers ! 
semoga hidup kita diberkati 
amin amin amin 




Thursday, July 19, 2012

tweet tweet


apabila nurul wahida 
mengarut sorang sorang dalam twitter 










kah kah kah 
mohon abaikan semua ni 


Friday, July 13, 2012

love or hate


jika kita marahkan seseorang 
janganlah sampai tidak nampak kebaikkannya 

jika kita sukakan seseorang 
janganlah sampai kita tidak nampak kelemahannya 


<3 


ingatan


nurul , 
mohon bersyukur dengan apa yang hang ada sekarang ni 

insyallah 





Sunday, July 8, 2012

A dan B


malam nisfu syaaban haritu saya berdoa 
saya bertekad nak mulakan yang baru lepas saya update entry bawah ni 

dalam hati saya niat 
kalau dia jodohku , dekatkanlah 
kalau bukan , jauhkanlah dariku 

ta lama lepas tu , hp berbunyi 
si A yang dah lama ta contact tiba tiba msg 
ya allah , adakah dia jodohku atau kebetulan ja semua ni 

pada malam yang sama lebih kurang pukul 2 pagi 
ada call masuk . dengan keadaan masih mengantuk saya angkat call 
rupa rupanya si B . pon lama ta contact jugak 
saya rasa lapang hati bila dengar suara dia 
haish . ta kan saya mengharapkan dia cari saya lagi 

ya allah 
serius saya ta faham apa yang engkau nak tunjukkan 
saya minta dijauhkan 
kenapa sekali datang dua dua pulak 
hm 

kalau ada diantara si A dan si B ada niat nak mainkan saya 
harap sangat sangat jauhkan diri dari saya 
mohon sangat sangat 
kesianlah kat saya 

untuk si A 
saya pernah tolak dia secara baik dulu 
tetiba dia datang 
dia buat ayat macam kat bawah ni 




hm . sangat keliru 
hati saya masih pada someone 
walaupun asyik bebai bebai , gaduh gaduh 
rasa sayang tu ta pernah hilang 
saya tau saya dengan dia memang banyak halangan 
saya sendiri sedar dan saya tatau apa niat dia kat saya 
susahnya nak menilai hati orang 


* * * 


kelmarin kenduri idatul hanim 
bahagianya dia dah jumpa jodoh dia 
ta sangka bila dia bawak diri ke penang 
terus jumpa suami dia yang sekarang 
ta sampai setahun pon 
perancangan Allah swt tada sapa boleh jangka 

tahniah ! 


Wednesday, July 4, 2012

nisfu syaaban


salam nisfu syaaban 
maka tertutuplah buku lama dan diangkat ke langit 
diberi pula buku baru untuk dicatat sehingga tahun depan 
buku lama akan ditimbang apabila di akhirat nanti 

um 
sebaknya aku ya allah 
buku aku tahun ni sangat buruk 
adakah dosa aku lebih banyak dari pahala 
serius aku takut 

ya allah 
permudahkanlah kehidupan aku selepas ini 
berikanlah aku kesihatan yang baik 
bukakanlah pintu rezeki kepadaku 
kuatkan lahh imanku ya allah 
panjangkanlah umurku untuk memperbaiki diriku kearah yang lebih baik 

tahun lepas aku sambut malam nisfu di surau bersama bekas majikan 
tahun ini hanya di rumah . aku hargai apa yang aku dapat tahun lepas 
sekurang kurangnya aku dapat belajar 

ya allah 
engkau berkatilah hidup bekas majikanku itu 
senangkanlah mereka 
mereka layan aku sangat baik 
dan aku ta kan lupakan jasa mereka 
amin 



small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)