Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Thursday, March 29, 2012

saya perempuan



perempuan tidak boleh ditinggal berseorangan 
bila kecil dia dibawah jagaan bapanya 
bila dah besar dia dibawah jagaan suaminya 


via ustaz azhar idrus 

:')



29 march 2012


29 march 2012 
khamis 

wowow . harini minggu kelima 
maknanya harini saya halfday dan hari sabtu kerja 
adoinya . malas ! 
saya baru sampai rumah 
minggu ni sangat sangat bz . kelmarin buat OT 
balik rumah dah nak dekat pukul 11 malam 
abah ta bagi balik rumah sebab dia kata 
bahaya bawak moto tengah malam 
saya tumpang tido kat rumah tok lah yang paling dekat pon 
pagi tadi lepas subuh saya merempit balik ke rumah 
mandi dan bersiap pastu merempit pulak masuk kerja 
kepala pon ting tong sbb letih sangat 

syaheed dah tekanan . haha 

muka bule control lagi . dalam hati bebai ta hingga 
haha 

tengok la 
berlambak lambak buku nak kena buat 
dok atas lantai dekat 6 jam . keras pungkoq . fuuuuu ! 

dekat rumah tok pulak , dah la tada baju lansung 
malam semalam tido pakai kain batik dengan baju bola paksu saya 
har har har 
ta reti pakai kain batik baq hang 
lilit ikut dan ja . janji ta terlondeh 
haha . loklaq 

nasib la esok cuti 
nak tido puas puas . yeay ! 

nak selit satu gambaq hari sabtu haritu punya 
kenduri dekat rumah farah 
heee 



kbye 




Wednesday, March 28, 2012

nak cuti !


saya sedang mengira hari 
saya nak keluar dari kedah 
saya nak tenangkan kepala saya dari semua benda 
saya perlukan semua tu 
saya rasa kepala saya dah FULL ! 

insyallah 
mungkin saya berangkat ke kuala lumpur 5 april ni 
saya ada merancang dengan seseorang 
tapi sia sia saja 
abaikan semua tu , saya tamau ingat dah 
saya nak rehatkan diri saya 
hiburkan hati saya 
yeay ! 

saya minta tolong kawan kawan semua 
doakan saya kembali normal 
saya risaukan diri saya 
bila atas moto saya selalu sangat fikir benda lepas 
sedar sedar , dah nak sampai rumah 
bahaya sungguh kan 
haih 
kelmarin dalam hujan lebat , hampir nak accident lagi 
kalau saya tercepat satu saat 
saya rasa saya dah tada kat dunia ni lagi 
hmm 



Sunday, March 25, 2012

share share


jangan dinanti pada yang ta sudi 
jangan merindu pada yang ta mengingati 
jangan kesian pada orang yang pernah menyakiti 
jangan dikenang pada yang dah pergi 
dan buka lahh hati pada yang sudi


insyallah saya cuba 
nuown 


Saturday, March 24, 2012

untitled


ya allah ya tuhanku 
dugaan apa pulak kali ni ya allah 

* * * 

encik blog , 
kenapa dia suka buruk buruk kann saya untuk lepaskan diri dia 
selama ni saya lansung ta cari dia 
saya dah tekad nak lupakan dia 
baru baru ni dia kacau life saya 
bila dah kantoi lagi . dia tuduh saya yang mencari dia 
saya ta terkejut sebab saya dah agak apa yang dia nak buat 

saya bencikan dia 

saya dah ta kuat lagi 
saya dah malas nak buat baik 
apa saya dapat bila saya buat baik ? 
tadak apa 

tadi saya bukak webcam 
saya nak tengok diri saya 
apa yang kurangnya diri saya sampai saya senang diguna gunakan 

saya sebak ! 
saya tanya diri sendiri apa salah saya kat dia ? 
saya memang ta boleh nak tengok diri saya 
saya benci diri saya 
saya terlampau lembut hati 

haritu satu malam saya menangis 
pagi pagi bila nak ke office mata saya bengkak 
kawan office terperasan dan dia tanya saya 
saya bagi alasan ta cukup tidur 
semalam pon saya menangis 
saya tamau orang perasan mata saya bengkak 
saya makeup tebal tebal tutup bengkak 

saya ta pandai menangis depan orang 
bila sedih saya akan simpan 
bila saya dah berseorangan masa tu la saya akan menangis puas puas 
biar lahh orang kenal saya dengan gelak kuat 
janji tada sapa tengok saya menangis 

tolonglah 
orang orang yang ada kaitan dengan dia 
jauhkan lahh diri anda dari saya 
girlfriend dia tanya saya 
' kenapa nurul macam ta suka fyra ' 
saya ta reply 
awak nak tau kenapa ?
sebab kalau saya rapat dengan awak 
saya lagi dekat dengan dia dan saya ta kann boleh lupakan dia 
itu ta bagus untuk hati saya 
saya pon nak kena jaga hati saya jugak 
harap awak semua faham 



sincerely , 
nurul wahida zakaria 




Friday, March 23, 2012

trust me



single ? 
well , Allah SWT is looking at you right now 
and saying 

 " i am saving this person 
 to someone special " 


Thursday, March 22, 2012

apa kejadahnya


haa , anda memang suka tengok saya kann 
sebab tu anda buka belog saya 
kan kan 
hahaha , perasan sat 

entry kali ta penting mana pon 
saja nak tunjuk gambaq syoq sendiri lagi 
weks ! 

haha . gila 

haha . pulun 

haha . serius 

haha . bajet 

haha . kumbung kumbung 

haha . masam manis 

haha . benci ni 

haha . sengih 

haha . senyum simpoi 



okey . tayah susah payah nak kutuk 
saya dah kutuk sendiri dah 
hehe . kbye 




Wednesday, March 21, 2012

i remember



heyy there , 
comey dak lagu tema blog yang baru ni 
sweet ja kann 
tada serabut sangat music dia 


* * * 

enjoy !
I REMEMBER from MOCCA 

I remember...
The way you glanced at me, yes I remember
I remember...
When we caught a shooting star, yes I remember
I remember..
 All the things that we shared, and the promise we made, just you and I
I remember..
All the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn

Do you remember..?
When we were dancing in the rain in that december
And I remember..
When my father thought you were a burglar
I remember.. 
All the things that we shared, and the promise we made, just you and I
I remember.. 
All the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn

I remember.. 
The way you read your books, 
yes I remember
The way you tied your shoes, 
yes I remember
The cake you loved the most, 
yes I remember
The way you drank you coffee, 
I remember
The way you glanced at me, yes I remember
When we caught a shooting star, 
yes I remember
When we were dancing in the rain in that december
And the way you smile at me, 
yes I remember 




Saturday, March 17, 2012

untuk orang itu


sebenarnya lain yang saya nak update 
tapi lain pulak yang terupdate 
semua sebab satu panggilan number yang ta dikenali 
baru saya nak tekan keyboard 
ada call masuk 

ya , saya kenal dia 
saya minta maaf pada si pemanggil 
selama ni saya ta pernah text awak walaupun saya tau number awak 
saya minta maaf saya ta layan awak baik baik 
saya minta maaf kata kata saya tadi kalau buat awak terasa hati 
saya minta maaf saya ta pernah reply text awak 

saya ta terjawab soalan awak tadi 
' kalau saya call pakai number saya , mesti awak ta kann angkat kann ' 
' sebab saya call pakai number lain , sebab tu awak angkat ' 
' saya akan call pakai number lain lagi nanti ' 

entah 
saya malas nak layan sesapa pon 
serius ! biar la hp saya sunyi tada sapa text , tada sapa call 
walaupun saya sunyi , tapi saya ta terdesak lagi 
buat apa saya layan orang kalau saya sendiri malas nak melayan 
nanti jadi ta ikhlas 
awak carilah perempuan lain yang boleh dibuat kawan 
dan orang tu bukannya saya 
saya bukan orang yang suka mainkan perasaan orang 
kalau saya ta suka , memang saya akan kata ta suka 
dan saya ta kann bagi harapan palsu macam orang lain buat kat saya 
saya memang kejam kann 
tapi sekurang kurangnya saya jujur 

sebab 
saya tau macam mana rasa kalau orang bagi harapan palsu 
dan gunakan perasaan saya sebagai kelemahan saya 
sakit , sangat sangat sakit 



jujur , 
nurul wahida zakaria 



Friday, March 16, 2012

jumpa pokok , cerita kat pokok


 klik pada gambar untuk pembacaan lebih jelas 


YA 
saya memang maksudkannya 
ramai sangat yang macam ni 
dia , dia dan dia 
bila nak kan pertolongan , bila ada masalah , muka saya yang dicari 
bukan ta ikhlas nak menolong tapi tengok lahh apa depa ni buat kat saya 
saya cari elok elok . tapi saya lansung ta dipandang 
kalau pandang pon , buat saya sesuka hati 
lansung ta layan saya dengan baik 
banyak kali dah terkena 
ayat memang manis manis belaka 

hm 
kalau anda berperangai macam ni dengan saya 
anda memang patot terasa 

kbye 



* psst ! dah malas nak dengar masalah orang 

: (



Tuesday, March 13, 2012

tudia tudia


entry kali ni paling kejam 
saya nak dera mata anda dengan muka saya 
hahaha 
padan muka 
weks ! 

 klik sekali pada gambar untuk kesan yang membutakan mata 


ni muka biasa ja 
selalu dah dok tengok kann . hee


rasa rasa elok dak kalau saya rambut pendek macam ni 
dulu penah buat 
tapi menyesal lah pulak 
sebab muka bulat macam saya ta sesuai 


cecece . tengok ramai sangat dalam FB buat macam ni 
saya pon teringin jugak
BAQ HANG 


gaya muka mak tiri marah 
haha 


ni nama dia muka teduh 


tedia . huduh baq hang . rasa mcm zaman 60an dulu nuu 
hahaha 
tamau kata paa


macam macam noah perempuan ni 
hehehe . balik dari keja ingat nak tidoq 
tapi jadi lain pulak 
ehem , rantai saya pakai ni hadiah dari someone 
saya still simpan 



* psst ! buta dak mata hampa ? 
HAHA



:D




Friday, March 9, 2012

angan dan impian



kadangkala kita mahu semua benda kekal seperti dahulu 
tapi kita kekal dalam angan dan impian 
manusia berubah dan manusia tidak kekal lama disatu tempat 
walaupun kita pertaruhkan hati kita sebagai galang ganti 


selagi mampu buat awak tersenyum 
segala kepahitan saya telan dengan perlahan 
pergorbanankah ini ? 


source : dunia sebelah zahrah 



Thursday, March 8, 2012

couple untuk apa


orang sekarang couple untuk apa 
serupa jumpa kucing tepi jalan 
terus bagi nama 
bila dah berkenan nak bela , bawak balik rumah terus 
haih 

saya ta mencari boyfriend 
saya mencari orang yang boleh buat suami 
come on lahh 
umur dah dua puluh lima , ta kan nak main main lagi 
ini serius 

orang orang seperti di bawah ni 
tolong lahh sedar 
perempuan bukan kucing jalanan 
walaupun sekadar gurauan maybe . tapi orang dah boleh nilai diri anda 
saya bukan nak malukan anda 
tapi fikirlah sendiri 

 klik sekali pada gambar untuk gambar yang lebih jelas 

satu 

dua 

tiga 




* psst ! sampai bila nak macam ni 
nak jugak perubahan dalam hidup 



: )





Sunday, March 4, 2012

fahami maksud saya



gambar ni buat saya terfikir 
bukan gambar yang saya fokuskan tetapi maksud disebalik gambar 
kesusahan buat kita bukak mata lagi luas 
ALLAH SWT maha mendengar 
DIA ada untuk melindungi kita walaupun kita ta nampak 
lagi banyak kesusahan lagi banyak ganjaran kita dapat 
terutama bila kita berjaya lalui dengan sabar 
dan 
jangan pernah putus asa untuk berdoa dan meminta 
bukan kita sendiri yang decide doa kita diterima atau tidak 
tu semua kerja DIA 
yang paling penting kita ta lupakan DIA

faham kan maksud saya ?



sincerely , 
nurul wahida zakaria 




menulis dengan hati


saya takut nak berdepan dengan kenyataan 
saya tamau fikir bila dia boleh ada disebelah saya 
kenapa dia datang , macam mana akan jadi nanti 
saya tamau fikir semua tu 
cukuplah sekadar untuk bagi hati saya lega dengan adanya dia 
saya ta kisah dia ta melayan saya dua puluh empat jam 
yang penting saya tau dia ada 

hm . apa yang saya dapat ?
entah 
saya manusia biasa 
menangis bila sedih . ketawa bila gembira 
saya memerlukan seseorang bila saya rasa nak berkongsi 
yang ikhlas nak mendengar 
tapi semua keperluan hati saya tu , saya abaikan 
yang penting saya tamau menyusahkan dia dengan apa yang saya rasa 
saya bangun lewat pagi untuk dia 
saya mengantuk sangat 
saya gagahkan juga walaupun kadang kadang saya tertidur balik 
bila tertidur sedaya upaya saya cuba reply msg dia cepat cepat 
tamau buat dia tertunggu tunggu 
kenapa saya buat semua ni , kenapa saya menyusahkan diri saya 
sebab saya takut hilang dia . sungguh ! saya takut 
saya harap satu hari nanti 
dia nampak cinta saya dan dia hargainya 

saya ta anggap dia jahat 
macam mana orang lain anggap dia macam tu 
manusia selalu salah jalan 
saya juga 

saya tada banyak duit untuk korbankan 
saya tada rupa cantik untuk dia banggakan 
saya hanya ada diri saya untuk sayangkan dia 
saya ta minta apa apa balasan
 saya cuma nak dia ada walaupun hanya sebagai kawan 




menulis dengan hati , 
nurul wahida zakaria 




generasi baru





tema : bersantai santai dalam bilik 
photographer : iman nadia 
umur : tujuh tahun 
 sila klik sekali pada gambar dan gambar akan membesar 


aksi mengikat rambut 

susah gila nak buat macam ni 
muka pon dah semacam . haha . ta caya ka ? 
try buat sendiri 
baru tau macam mana rasa berbelit tangan 

natural . tanpa make up dan apa  apa  saja  komestik 
ready untuk  tidur saja . wee 

sampai ke dapur si photog ni ikot . haish 

dan last sekali .  gambar sendiri si photog 
ta caya dia bule ambik pic macam ni 
saya try banyak kali pon ta dapat dapat 
haha 

letak jawatan lahh macam ni 
huuuu 




* psst ! nanti bila kawen , hantaran nak dslr sebijik 
bule kot . heee 

: )



Friday, March 2, 2012

buat jakun sat


fuh fuh 
penat baq hang satu hari berjalan saja 
pecah rekod harini 
selama ni saya ta teringin nak main bowling 
tapi syaheed dok goda dari minggu lepas lagi 
akhirnya saya tergoda 
bila balingan pertama selesai 
rasa macam segan lah pulak dok tonggek depan semua orang 
haha . hentam saja la  
tapi memang best rupanya main bowling ni 
nanti nak pi lagi lahh 
pakej ngan karaoke sekali pon best jugak kann . hee 

sila klik sekali pada gambar kalau nak tengok gambar penuh satu screen 

nak ambik yang paling berat bule dak ? haha . gagah 


syaheed kata gaya saya macam main ice skating 
sobss ! 


gaya balingan syaheed 


dua raksasa peneman 


dapat number dua . haha . bule laa 


buat muka baik sebab abang technician tu rajin lepak belakang kami 
maybe sebab kami buat bising kot 
hahahaha 


bila dah habiskan tenaga 
kena la topup balik kann . weee 


tadi masa nak balik kami bergelak sakan 
ta sedar lantai lincin 
ta pasal pasal motor terbalik 
kaki lebam baq hang . seronok sangat punya pasal kot 
nasib baik tada sapa nampak 
kalau dak , malu cek 
sobs !

esok ada kenduri syakirah 
mak mak datin ni nak melaram sakan esok 
untung untung dapat ambik berkat pengantin sekali 
hehehehe 
kbye



* psst ! jemm satu badan 

: ) 



small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)