Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Wednesday, February 29, 2012

ex boyfriend mana yang ada


facebook number III saya buat hal 
apa saya post , lansung ta naik dekat wall saya 
haih . geram la . facebook saya yang lain lain okey ja 
hm . dah la yang tu fb kesayangan 
yang tu jugak lingkup 
meluat ! 

bila dah ta bule nak online fb yang tu 
saya korek korek pc lama saya 
pastu terjumpa gambar gambar ni 
jeng jeng jeng 
haha 
gambar ex ex boyfriend 


kalau ta salah namanya faizul 
sama umur dengan saya 
dia ex masa saya study kat poly dulu . masa tu saya baru sem 1 
dia lahh yang bagi number maxis saya dulu 
saya pakai dari tahun 2006 tapi dah dipatahkan bf saya tahun lepas 
saya tatau apa jadi kat dia sekarang 
kalau ta silap dia stay selangor 


yang ni onie 
stay kat simpang empat 
sekarang maybe ada kat kl lagi kot sebab masa saya kawan dia ada kat kl 
lost contact terus sebab saya tukar number 


yang ni namanya haffis 
tua dua tahun dari saya 
dia ex saya masa saya study kat ilpkl dulu 
dia dah berkahwin sekarang 
tahniah ! semoga kekal bahagia 


arip 
haha . muka dia lawak 
saya sukakan muka dia dan perangai dia yang gila gila 
dia muda dari saya 
dah lupa sebab apa putus , haha 
dia ada dalam friend list saya 
kami ta musuh pon 


saya kenal dia kat myspace 
memang lama gila saya kawan dengan dia kat myspace 
saya couple masa saya study kat kl 
dari perak dia pindah ke kl , sebelah tempat saya study 
dia ada cari saya last year tapi saya ada bf masa tu 
kami pakai panggilan boboy and gugurl 
haha . lawak ! 


azhar 
ex bf masa saya study kat kl jugak 
tua setahun dari saya 
saya pernah jumpa family dia kat pahang 
mak dia baik sangat , dia pon baik 
saya tatau dia kat mana sekarang 


ex bf saya paling jambu 
haha , amer . dia muda dari saya 
saya couple masa saya da berkerja 
saya jumpa dia dua tahun lepas kat kl masa bulan puasa 
kebetulan saya ada kursus kat putrajaya 
dia baik sangat dan family dia sangat sporting 
tapi tada jodoh 
dengar cita dia ada gf sekarang dan mereka sangat bahagia 
tahniah ! cepat cepat naik pelamin nahh 


ery atau khairi 
ni ex yang terbaru dan saya rasa yang paling saya sayang kot  
hahaha . mampoih dah buat statement camni 
maaf nah 
maybe masih baru dan ta dapat nak lupa lagi 
kbye kbye kbye 

* * * 

ada lagi beberapa orang ex saya 
yang ta dapat saya tunjuk atas sebab sebab tertentu 
huhu . semua ni kenangan ja 
saya harap anda semua bahagia dengan life anda 
saya minta maaf kalau kalau ada gambar anda ada kat sini 
atau gambar bf anda ataupun suami anda 
saya tada apa apa maksud 
kalau ta suka , bule bagitau saya terus dan saya akan buang 
okey  



* psst ! rasa lawak bila teringat kisah lepas lepas 

: )



Sunday, February 26, 2012

pelangi petang


kumeniti awan yang kelabu 
kutempuhi lorong yang berliku 
mencari sinar yang menerangi 
kegelapanku 

ku percaya nanti suatu masa 
sang suria kan menyinar jua
membawa harapan yang menggunung 
bersamanya 

engkau tiba bagaikan pelangi 
ta bercahaya namun kau berseri 
tapi cukup menghiburkan
hati ini 

seharian waktu bersamamu 
ta terasa saat yang berlalu 
bagai pelangi petang kau kan pasti 
pergi jua 

* * * 

bertapa bermaknanya lirik lagu ni pada saya 
saya highlight kan lirik ni 
 seharian waktu bersamamu , ta terasa saat yang berlalu 
 bagai pelangi petang kau kan pasti 
 pergi jua 

TERIMA KASIH PELANGI PETANG SAYA 
walaupun awak hanya singgah saja dalam hidup saya 
awak dah tinggalkan kenangan untuk dikenang 



sincerely ,
nurul wahida zakaria 




Saturday, February 25, 2012

tunggu , nanti mesti sampai punya


saya jeles bila tengok orang bahagia 
keluar berdua . bergelak sama sama 
macam saya selalu buat dulu bila ada someone disisi 
dalam hati saya selalu bertanya 
bila giliran saya ? 
sebelum ni saya selalu jumpa orang yang salah 
semua tu dah buat pintu hati saya dah tertutup 
saya lansung ta rasa berminat nak kenal dengan orang 
kalau saya terus macam ni 
macam mana saya nak dapat macam orang lain dapat 


saya rindu 
muka teduh saya 
tempat petani melepak 
an an an 
1st day berbuka puasa depan webcam 
coolblog 
penang . pantai murni . titi hayun . perlis . pd 
lembu jogging 
kopitiam lama kita selalu bergaduh dan buat drama 
tapi kopitiam tu  dah tada 
sama macam sekarang ni . awak dah tada 
haha 
kenapa la saya ingat semua ni 
diri sendiri yang sakit ! 

hmm . jujur 
saya terlalu rindukan saat saat dulu 
ya allah 
saya bukan kuat sangat macam orang lain nampak 
saya manusia biasa 
saya ta boleh kawal apa yang ada dalam kepala saya 
kalau lahh saya bule kawal 
dah lama saya tamau ingat semua ni 
saya luahkan kat sini sebab saya  tada tempat nak bercerita 
kawan kawan pon sampai bila depa nak mendengar 
saya kesiankan mereka 
bukan semua orang suka dengar masalah kita kann 
bila saya luahkann dekat sini , saya akan lega 
dan blog ini ta kann merungut walaupun banyak mana saya mengadu 

serious 
i need someone 







sincerely , 
nurul wahida zakaria 






Friday, February 24, 2012

satu hari penuh kejadian


hari ini hari khamis 
macam macam la jadi harini 
daripada benda lawak sampai la benda yang menyakitkan 
kiranya harini macam secukup rasa la 

pagi pagi ambik kasut dalam almari kasut depan bilik saya 
ta tengok dah kasut mana 
bila sampai dekat luar rumah 
nahh , sebelah lain lain . tergelak sat sorang sorang 
tambah tambah bila teringat syaheed salah kereta kelmarin
HAHAHA 
lagi lahh . dah la kereta sebijik macam kereta dia 
dengan relaxnya dia tekan alarm 
okey , alarm  bunyi macam biasa 
pastu dia tarik pintu , ta terbukak pon 
budak office lagi sorang dah bantai gelak 
tengok tengok kereta syaheed selang dua buah dari kereta ni 
hahaha ! 

ni la kasut yang tersilap ambik tu . heee


lepas tukar kasut tu . merempit lah pagi pagi pi kerja 
bila dah masuk office 
nak potong kertas , pi potong jari 
sumpah memang sakit gila gila 
separuh isi jari telunjuk terpotong . tapi sikit lagi nak putus 
waaaa , memang nak nangis kat situ 
saya genggam tangan tamau tengok apa jadi 
mula mula terkena , memang ta berdarah 
tapi bila genggam jari tu 
terasa panas ja darah dalam tangan 
syaheed suruh bukak tangan , saya pandang kot lain 
dia bawak saya basuh luka , tapi saya jalan sambil tutup mata 
haha . sebab takot nak tengok tangan sendiri 
sambil jalan sambil kata
' wei , aku tamau tengok ! aku tamau tengok ! '

masa basuh pon tangan dalam sinki 
saya dok bawah sinki . punya tamau tengok 
syaheed siap kata lagi 
' hang basuh betoi betoi nah . jangan tipu ' 
haha . lawak bila teringat balik 
darah jangan kata laa 
menitik nitik atas lantai . perghh . memang sedap bila kena 
dah la saya baru tukar mata pisau tu 
sekali potong , tada sangkut sangkut lansung 
best sangat . HAHA 

nurse segera yang tekun 

hasilnya , terima kasih syaheed 

balik rumah bukak balutan tu 
ngeri aih bila tengok . nasib baik isi dah tersambung balik 
sobss ! 


petang tu dapat baju office 
saiz S pon besar sangat 
esok ingat nak pi alter sikit 
tapi tadak geng la pulak . sedih sangat aih 
anis balik hujung bulan 
mmbe yang lain semua cuti bulan 3 
haih . taley jadi ni . kena cari jugak bf sorang 
tet ! 

bau kedai lagi ni 
bukak plastik terus try . haha . pulun ! 


balik keja 
sampai rumah dah pukul 630 petang 
dah mandi siap siap 
abah cakap nak keluar pi pacific nak beli barang 
pastu nak pi makan sekali 
kalau ta ikot , berlapar lah saya 
lagipon tatau depa nak balik pukul berapa 
malam tu satu family pi lah pacific 
gila lahh , dah lama ta keluar macam ni satu family 
cuma aswad ja tadak 
dia ada kat JB sana tuu 
maybe balik awal bulan 3 rasanya 
fathi balik shah alam 29 feb ni , minggu depan lahh 
sorang balik , sorang pergi 
berganti ganti lah pulak 
saya dengan iman ja kekal kat sini 

mak dengan abah sebok pilih barang 
iman sebok pilih coklat 
e , penjaga barang 
haha . muka bosan leteww 

saya makan yangni tadi 
penuh satu pinggan 
alhamdulillah , kenyang untuk malam ni 


tatau la apa yang saya merepek 
nasib lah kalau anda ta paham 
huhu 




* psst ! ngantok dah 
jum tidoq 


: )





Monday, February 20, 2012

perempuan ini bangga dengan dirinya


siap ! 
apa yang siap 
projek saya dah siap 
haha 

sanggup berjaga lewat malam sebab baju ni 
dia jadi semangat macam mana tah 
tatau nak habaq baq hang 
hahaha 
puas hati sangat sangat 
dapat siapkan baju sendiri 
walaupun ta lah menarik mana sangat 
tapi saya bangga dengan diri saya sebab saya mampu buat 
yeah ! 

seperti selalu saya bagitau 
sila klik sekali pada gambar untuk membesarkan muka saya 



hari pertama 
baju masih kosong 


hari pertama 
bunga baru beberapa kuntum


hari kedua 
dah pukul dua pagi 
ini muka bebai , mengantuk dan ta larat 

bebai bebai pon bule jugak siapkan macam ni 
heee 

hari ketiga 
dah siap bahagian bawah 
tangan dengan leher ta siap lagi 

hari keempat 
tangan dah siap . leher pon dah siap 
maknanya semua dah siap 
yeay !

perempuan satu 

perempuan dua 

apa kena dengan ini perempuan . sila abaikan dia 
dah banyak malam tidur lambat 
esok nak melaram dengan baju ni 
haha 
adakah saya terlalu pulun 
biaq biaq biaq 



* psst ! saya bukan cakap saja tapi 
saya dah berjaya buktikan 
alhamdulillah 


:' )




Saturday, February 18, 2012

pizza senyum lebaq


selamat malam sabtu 
saya nak share resepi buat pizza segera 
bukan beli hat siap dah naa 
kalau yang tu memang segera sungguh 
haha

untuk pengetahuan anda 
ini adalah cubaan pertama saya 
saya bagi nama resepi pizza saya ni 
PIZZA SENYUM LEBAQ 


BAHAN BAHAN 
bawang besar ,  cendawan butang , ayam kisar 
sos pasta , pizza topping , roti pizza , sosej 

kalau tatau jugak rupa bahan bahan kat atas ni 
sila tengok gambar gambar kat bawah ni okey 










CARA CARA 
panaskan minyak 
tumiskan bawang besar yang dicincang halus 
pastu masukkan ayam kisar 
masak sehingga ayam dah nampak putih melepak 
pastu masukkan sos pasta dengan cendawan butang 
masuk sosej jugak nah 
kacau kacau kacau 
masak sehingga mendidih 
bila dah pecah minyak , boleh tutup api dah 
sediakan roti pizza 
ratakan bahan yang dimasak tadi atas roti pizza 
taburkan topping pizza ( mozzarella cheese pon bule ) 
dan yang terakhir tabur sosej 
kalau nak tambah lain lain bahan pon bule 
ikut citarasa masing masing 
bakar dalam suhu 200 selama 20 minit 
hidangkan dan makan 

pesanan penting : masa buat pizza kena senyum lebaq 
kalau dak , bukan namanya 
PIZZA SENYUM LEBAQ


ini sebelum dibakar 
lepas dibakar ta sempat nak ambik gambar 
sebab semua orang dah ta terkawal  
hahaha . maaf nah 

* * 

anggaran kos mengikut daya ingatan nurul wahida : 
roti pizza : RM8.99
cendawan butang : RM3.39
sos pasta : RM11.48
ayam kisar : RM6.86
pizza topping : RM9.99 
sosej : RM5 lebih kot . haha . ta ingat 



klik sekali pada mana mana gambar untuk tengok lagi jelas 
selamat malam readers ! 




* psst ! teringin nak buat cup cake pulak 

:' ) 



Friday, February 17, 2012

adik beradik gilafames


berwebcam bersama adik saya 
iman nadia 

saya tengah sebok dengan projek saya 
dia tetiba mengacau 
nak bagi dia duduk diam senang ja 
hala kann camera tepat pada muka dia 
sebijik macam perangai saya kann 
TET ! 
malas nak komen 
haha 







klik sekali pada gambar untuk tengok jerawat jerawat kami 
hahaha 

esok saya ingat nak buat pizza 
kalau rajin , nanti saya buat entry pasal esok okey 
peace ! 




* psst ! bulan ni awat rasa miskin tatau 

: ( 




Tuesday, February 14, 2012

cuba jadi kreatif


yeay ! 
baju saya dah siap 
baru ambik petang tadi lepas balik keja 
balik rumah terus try . pulun sungguh perempuan ini 
hahaha 

macam biasa 
nak tengok lagi jelas 
klik sekali pada gambar dan gambar akan membesar 





kain murah ja ni 
saja beli kain kosong 
niat di hati nak jahit beads sendiri bagi penuh baju ni 
minta simpati kat encik google 
encik google sedekah kann contoh contoh ni 







tatau la saya ada bakat ta nak buat macam ni 
risau baju saya jadi kain buruk ja nanti 
haha . try ja lahh 
ta try mana kita nak tau kann
bila dah buat sendiri puas hati sikit kot 
cecece . saya rajin 
hehe 



* psst ! yakin boleh . haha . merapu 

: )




Saturday, February 11, 2012

muka makhluk bumi


hai hai hai 
semua gambar ni lepas pi salon kelmarin 
kakak salon tu make-up kann saya sampai gebu baq hang 
so , jangan salahkan saya 
kalau semua gambar ni tidak menggambarkan saya yang sebenar 
HAHAHA 

buat relax ja lah 
jalan jalan satu city plaza dengan muka gebu 
aum ! 

kalau anda nak tengok lagi kelia muka kami ni 
klik sekali pada gambar 
dan gambar akan membesar penuh satu screen 



bila dihidang ja depan mata 
nahai , ambek hang . terus muka terkejut sebab 
BESARNYA MANGKUK DIA 


senyum syaheed ta pernah berubah 
dari dulu sampai sekarang 
macam ni ja . hahaha 


perempuan ni buat buat happy sebab dapat makan salad 
ha ha ha ha . maaf , gelak plastik ! 

awat muka saya lagu tu 
excited ta kena gaya . haha . choih 

dari posisi belakang 


posisi bawah stereng 


posisi depan pulak
alamak . bulu bulu itu mengacau 

haha . awat rasa macam lucah ja . haha 
haip ! saya positif ! hahahaha 


jeans koyak koyak ini adalah jeans kegemaran 
choih ayat 


dan yang last dari syaheed dan wahed untuk anda 
baju belang belang adalah kebetulan 
ianya tidak dirancang 


* * * 

yang tu saja 
yang lain perangai huduh 
ta bule nak tunjuk . hahaha 
kbye 

eh sat , ada lagi ni 
masa balik dari rumah syaheed 
ada roadblock 
encik polis tahan saya nak check macam biasa la kann 
kebetulan ada motor mamat mana tah ikut berhenti 
dia dari belakang saya 
pastu encik polis tu kata 
' awak mai sekali dengan budak laki tu ea ? ' 
tedia . suka suka ja encik polis ni buat gossip 
macam la saya sorang ja yang pakai jalan raya tu 
hahaha 




* psst ! macam macam noah 

: )




small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)