Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Saturday, October 29, 2011

mari cuba try test !



games !

gabungkan ayat yang dah dipilih dan
lihat apa yang dah ditentukan untuk anda
selamat berkarya !


pilih bulan kelahiran anda :
JANUARI - aku cinta
FEBRUARI - aku gigit
MAC - aku belasah
APRIL - aku peluk
MEI - aku terhantuk
JUN aku terkentut depan
JULAI - aku menari dengan
OGOS - aku pergi dating dengan
SEPTEMBER - aku lambai dekat
OKTOBER - aku muntah depan
NOVEMBER - aku jerit dekat
DISEMBER - aku terlanggar


pilih nombor harijadi anda :
1 - mak aku
2 - lappy aku
3 - liverpool
4 - angry birds
5 - musuh aku
6 - gengster
7 - handphone aku
8 - gerrard
9 - driver bas
10 - semut
11 - polis
12 - kawan baek aku
13 - taik kucing
14 - barbie
15 - lee chong wei
16 - bakal mak mertua aku
17 - mak tiri aku
18 - gf / bf aku
19 - macik kantin
20 - sharifah amani
21 - upin ipin
22 - siti nurhaliza
23 - spongebob
24 - cristiano ronaldo
25 - bapok / maknyah
26 - kawan aku
27 - selena gomez
28 - jiran aku
29 - justin bieber
30 - orang gila
31 - awek cun / laki kacak


pilih warna baju yang anda pakai sekarang :
PUTIH - sebab aku perasan cantik / hensem
HITAM - sebab aku gila
PINK - sebab aku suka
MERAH - sebab mak aku suruh
BIRU - sebab aku ta tahan
HIJAU - sebab aku baik hati
UNGU - sebab aku jeles
KELABU - sebab ada orang suruh
KUNING - sebab aku tada keja
OREN - sebab aku baru putus cinta
COKLAT - sebab aku ta ketahuan
LAIN LAIN WARNA - sebab aku suka dekat hang


dah siap ?
bagi saya tengok apa yang anda dapat
just for fun !



* psst ! aku terlanggar laki kacak sebab aku gila
apa pon ta bule



: )



Friday, October 28, 2011

future husband



kebanyakan orang risau dengan jodoh masing masing
dan harap orang yang disamping kita adalah jodoh kita
kalau macam tu
eloklah baca doa ni
mudah mudahan lagi kekal hubungan kita



insyallah kalau hati kita ikhlas




* psst ! hello future husband

: )




Tuesday, October 25, 2011

pergi hilang kann stress



tamat suda percutian saya
empat hari
kuala lumpur - pahang - port dickson
saya hampir hampir nak tarik diri dari percutian ni
disebabkan gangguan si kambing hitam tu
tapi ada yang memujuk
dan dia dah susah payah untuk ini
apa salahnya saya berkorban sikit kann

saya ta merancang pon semua ni
seminggu sebelum berangkat baru nak plan
dan abah pulak bagi green light
ingat kann abah ta bagi sebab saya sorang saja dari kedah
sebelum ni saya ta pernah lagi pergi jaoh sorang sorang
memang happy sangat la kann

untuk sayang saya
walaupun saya ada bebai bebai sikit
tapi dia layan saya baik sangat
perangai b memang teruk sangat kan sayang
dia drive sepanjang masa bergilir dengan ikie
empat hari tanpa henti
berehat pon sat saja
sian depa penat sangat
kami perempuan harus laa tidoq saja
tengs sayang

untuk ikie dan hani
anda berdua memang kapel yang cool
mula mula saya memang segan sikit
sebab saya bukannya mesra alam sangat
uols memang sweet dan sesuai
harap anda berdua bahagia
nanti kita bule holiday tempat lain lak
tengs okey

hanim dan ekin
tengs taw
susah payah untuk kami
nanti nanti nak pi lagi lahh ruma hampa
bule bbq tepi pantai
best !

dan paling ta best
bila camera saya ta berapa nak clear
memory pulak hilang
so dapat tangkap sikit saja laa
tapa lahh janji ada kenangan jugak



:: mereka dan geng geng mereka
selamat pengantin baru
jengka pahang ::



:: okey . muka saya buruk sikit
depan masjid ambek berkat orang menikah
gatai ::



:: maaf muka pulun sikit . haha ::



:: berarak ke rumah pengantin ::



:: ini candid by kerry ismail
kenyang makan daging kerbau
haha . kalau taw memang ta kann makan ::



:: bersama hani . cummel kan dia
baru 21 tahun . muda lagi kann ::



:: tadi jengka sekarang pd
bersama tuan rumah . hanim ::



:: sebelum mandi masing masing gebu ::



:: baru lepas naik pelampung pencil
hahaha . ingatkan best saja
tapi super super best
mau taw la bila kena campak dalam air ::



:: muka tertelan banyak air masin ::



:: sweet memory ::



:: kami memang suka tangkap gambar dua kali
hahaha ::



:: muka yang harus ada seperti biasa ::



:: suka tengok mereka . untung lahh ::



ta semestinya kena manis saja
kena ada asam garam sikit
baru cukup perisa
kann





* psst ! tatau bila bule macam ni lagi

: )




Wednesday, October 19, 2011

perangai perempuan



perangai perempuan


kalau dia ta msg anda
- dia sedang menunggu anda mulakan dulu -

kalau dia berjalan pergi selepas dimarahi
- dia nak anda ikut dia kemana saja dia pergi -

bila dia tidak pedulikan anda
- dia perlukan perhatian anda -

bila dia menolak anda dan melarang anda mendekatinya
- tarik dia dan dekatkan diri dengan dia -

kalau dia menangis
- lap airmata dan tanya lahh dia apa sebabnya -

kalau dia marah anda
- rapatkan diri dan peluk dia dengan kasih sayang -


* * *


perempuan selalu macam ni
perbuatan selalu bertentangan apa yang dikehendaki
kalau dapat lelaki yang betul betul paham
untung lahh




* psst ! betul kan apa saya kata

: )




Monday, October 17, 2011

perempuan terdesak . kbye


hoi hoi
saya nak lepas geram bule dak
malas dah nak simpan simpan
lagi saya diam lagi banyak lak hal yang jadi

tengah hari tadi
saya senang lenang layan tv
tetiba ada msg masuk dan merepek bukan bukan
saya rasa saya ta kacau sesapa pon
dan perempuan tu yang mulakan dulu
last week dia yang suro family dia serang saya
bila termalu sendiri
depa senyap

dan harini dia start pulak dah
dia minta saya lepaskan boyfriend saya
saya reply msg ni kat dia

saya :


perempuan tu :


saya :


perempuan tu :


saya :


perempuan tu :


ayat bukan maen redha suro saya jaga bf saya baek baek
tapi kann
selepas beberapa minit
perempuan tu msg
dan bagitaw dia ada dengan bf saya
dia cakap dia tengah naek moto ngan bf saya
aishh . apa motif bagitaw saya semua ni
lama sikit dia pon call saya
dan bukan suara perempuan tu saya dengar
tapi suara boyfriend saya
call pertama dia cakap nak pi melaka lepas tu dia letak
call kedua saya dengar pompuan tu suro cakap pasal putus
dan dia letak
call ketiga lama terdiam dan saya yang banyak helo helo
bf saya cakap nak putus dengan saya
dan saya cakap okey ta kesah
sebab saya dah agak apa yang jadi
saya hantar msg kat bawah ni untuk perempuan tu



dan dia reply ' ok '
saya rasa benda ni macam benda lawak
bila tengok perangai dia macam ni
saya send lagi msg ni



dia just reply ' tq '
haih , anda pon bule nampak kan
apa yang saya garis merah kat atas tu
perempuan tu siap mintak tolong saya lagi
merayu macam apa
pastu alih alih perempuan tu paksa boyfriend saya call
depan depan dia sebab nak bf saya putus dengan saya
kalau sekali call pastu cakap ' kita putus '
ta pa lahh jugak
tapi ni , berkali kali call
pastu siap dengar sora perempuan tu cakap kat bf saya
' cepatlah cakap , minta putus '
HAHA
so funny !

hello perempuan
haritu masa mama dia tanya awak gf anak dia ka dak
awak ta mengaku . awak letak nama saya
awak cakap yang saya ni gf anak dia
pastu sekarang awak nak salahkan saya lak

kalau betul boyfriend awak SAYANG awak
awak sendiri ta payah susah payah buad semua ni
awak add dia kat fb tapi dia ta approve
kalau dia sayang sangat kat awak
dan dia tamau kann saya
dia ta kann tukar profile picture gambar kami berdua
kat kami punya facebook dan
dia ta kan view relationship kami kat public

haih
depa dua dok dekat
bule la buli saya yang jauh macam ni
sokey

saya bukan berebut lelaki tapi saya geram
sebab semuanya bukan salah saya
saya lansung ta kacau orang
depa nak buad apa pon kat sana buad ja lahh
dan kalau betul bf saya tinggalkan saya
tinggal ja la



* psst ! macam selalu saya kata
layankan dan senyum ja


: )



Sunday, October 16, 2011

apa kita patut tahu



apa yang PEREMPUAN patut tahu :
seorang lelaki yang mencintai anda
tidak akan melepaskan anda
walau sesulit mana pon masalah yang dihadapi

apa yang LELAKI patut tahu :
seorang perempuan yang mencintai anda
akan selalu memarahi anda dalam banyak perkara
tapi dia akan sentiasa berada disisi anda

* * *

saya perempuan dan saya rasa apa kat atas ni betul
perempuan memang cerewet
itu ta kena ini ta kena
selalu ja nak marah walaupun msg lambat masuk
ta call satu hari
terlupa nak cakap i love you
semua nak jadi punca marah
tapi
walaupun suka marah marah
hati tetap sayang dan ta sanggup kehilangan



* psst ! sebijik dengan perangai saya

: )



Monday, October 10, 2011

betol apa dia kata


saya pegang kata kata kawan dia

' satu hati nanti awak akan blah tinggalkan dia
pecaya la
sekarang maybe awak ta boleh hidup tanpa dia
tapi lama lama
perempuan akan makan hati
dan makin lama makin hilang rasa sayang
so wait and see
time tu ta guna lagi dia nak merayu '



* psst ! sumpah saya dah penat dengan suma ni

: (



harap tuhan dengar apa saya minta



ya allah
kau sedarkan lahh dia
jangan biar dia ulang apa yang dia buad
memang dia banyak sakitkan hati saya
tapi saya tetap nak berdoa untuk dia
saya tau saya bukannya baik sangat
tapi sekurang kurangnya saya tamau tengok dia tersesat jauh
saya kesian kann dia
saya ta dapat terima kenyataan dia jadi macam tu
sedarkan lahh dia ya allah

tada sapa dapat tolong dia melainkan diri dia sendiri
saya ta mampu lagi nak terima apa dia dah buad



* psst ! maafkan b

: |



Thursday, October 6, 2011

pensil dan pemadam



baca dan faham
kisah pensil dan pemadam


* * *


PENSIL : saya minta maaf

PEMADAM : kenapa . awak ta buad apa apa salah

PENSIL : saya minta maaf sebab saya awak tercedera
kalau saya buad kesilapan . awak akan memadam
tapi bila kesilapan saya hilang . awak akan hilang sebahagian diri awak
awak akan mengecil setiap kali memadam kesilapan saya

PEMADAM : betul . tapi saya ta kesah
saya memang untuk awak
saya ada bila bila masa jika awak melakukan kesalahan
walaupun suatu hari saya hilang
awak akan menggantikan saya dengan yang baru
saya gembira dengan tugas saya
awak jangan risau lah . saya ta suka tengok awak sedey


* * *


kita diibaratkan sebagai pensil dan
orang yang kita sayang itu pemadam
setiap kali kita membuat kesalahan dan orang itu sedia memaafkan

untunglah kan kalau si pensil reti menghargai
jasa si pemadam

pilihan ditangan kita



* psst ! saya tamau jadi liquid
memang bule padam tapi berbekas


: )




Tuesday, October 4, 2011

perempuan ini bersedih



kenapa orang lansung ta berbangga dengan apa yang saya buad ?

mereka seolah olah ta nampak

saya tahu saya bukannya pandai

tapi sekurang kurangnya setiap orang ada kelebihan masing masing


saya bukan nak burukkan keluarga saya

tapi dari dulu apa saya buad semua nampak ta berguna

pernah masa saya konvo

hanya sebab sijil dan bukannya ijazah

mereka tamau nak hadiri majlis tu

sampaikan saya sanggup nak pergi sendiri ke terengganu

tapi , mungkin nenek saya bercerita kepada mereka

dan mungkin mereka pergi atas sebab kesian

lain dengan kawan kawan saya

seluruh kerabat sanggup turun meraikan kejayaan kawan saya

alangkah untungnya dia

tapi saya bukan kebanggaan mereka

ntah , mungkin salah saya kot

saya ta kesah


dah dua minggu saya hilang selera makan

harini satu hari saya ta makan lansung

hanya minum saja

saya ada bagitau kat bf saya

tapi sekadar dengar

saya tatau saya sedang dimainkan atau sebaliknya

saya tau segala keburukkan dia

tapi saya tutup mata

yang penting saya sayangkan dia

ada kawan saya tanya saya

kenapa mesti pilih orang selalu bagi saya menangis

pilihlah orang yang boleh buad saya tersenyum

hmm . nak buad macam mana

yang buad saya menangis ni saja yang boleh buad saya bahagia

ntah , mungkin semua ni ta penting untuk dia

saya ta kesah


saya pernah terfikir

kalau saya tada kat dunia ni nanti

mesti tada sapa perasan

mungkin ada yang kata

‘ laa , nurul dah meninggal kaa ’

saya ta kann rasa pelik

sebab saya bukan orang selalu diingati

dan semua orang akan menjalani hidup seperti biasa

dan tada sapa yang bersedih

ntah , dah memang nasib saya kot

saya ta kesah


saya pernah kata pada seorang sahabat sebelum dia berangkat ke kl

hati saya ta tenang dan saya tatau sebabnya

dan saya menangis kat shahab

saya menangis sebab saya rasa keseorangan

dan sampai sekarang hati saya belum tenang


bila saya baru nak rasa bahagia

dugaan datang bertimpa timpa

ibarat bahagia secubit dugaan segenggam

saya nak berubah

tada orang ambil peduli

saya tada bimbingan

saya tada sokongan

dari saya kecil sampai besar

saya memang keseorangan

agaknya hidup saya memang ditakdirkan berseorangan


harini saya sakit perut . teramat sakit

lansung tada sapa peduli

hanya terbaring atas katil

berseorangan . air mata jatuh

dan saya bangun menulis entry ni


* * *


anda mungkin bosan dengan entry saya kebelakangan ni kan

semua pasal cerita sedih

bukan salah saya nak hidup saya bersedih macam ni

saya tada tempat nak mengadu

dan saya hanya boleh menulis

dan hati saya akan lega


terima kasih sebab sanggup baca dari awal sampai habis

dan kalau betul saya ditakdirkan sudah tiada

bacalah blog saya

sebab segala suka duka saya dari dulu sampai sekarang

semua ada dalam ni

dan anggaplah blog ni peninggalan saya untuk anda



* psst ! dunia nuown hanya untuk yang sayang saya




: )



Sunday, October 2, 2011

we !


kenangan saya hangout dengan chenta
saya harap apa yang dia janjikan
dia akan tunai kann

hubungan kita banyak sangat dugaan
rasa pahit dulu sebelum manis
susah dulu sebelum senang
hmm
mudah mudahan






* psst ! mana yang niat baik tuhan pasti tolong

: )




mulakan balik


alhamdulillah
masalah semakin kurang
minggu yang menyeksakan dah lepas
dan saya ta harap minggu yang teruk itu datang lagi
saya ta mampu nak laluinya sekali lagi
nasib lahh ada kawan kawan dan sepupu yang memberi semangat
walaupun apa jua keputusan saya
mereka hormat dan terima
saya sangat beruntung

ada yang hairan
kalau saya bersedih sebab dia
kenapa saya mesti terima dia lagi
sebab saya dah cuba untuk ta terima dia
dah nak masuk seminggu saya cuba
tapi saya ta boleh
seminggu tu saya menangis
dan yang paling teruk bila saya resign
dua hari berturut turut saya ta tidur dan kurang makan
dan hanya menangis . jiwa saya ta tenang
hanya kawan yang terdekat mengetahui
mereka la pemberi semangat saya
bila saya fikir balik
saya memang kesunyian
saya rindukan dia . saya perlukan dia
ada lelaki lain datang
tapi saya tetap ta boleh terima

saya letak syarat yang pentingkan diri saya
saya ingat dia ta sayang saya
tapi saya salah
dia sanggup berkorban untuk saya
dia balik jumpa saya
dan cincin masa dia bersama perempuan tu
dia bagi tanpa saya minta

noor khairi ismail
terima kasih sayang

<3



* psst ! sumpah saya sayang awak !

: )





small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)