Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Saturday, April 30, 2011

heyy tangan !


bila
berjalan merayau meronda
sila pastikan tangan anda di tempat yang betul




* psst ! melawak ja noah

: )


Saturday, April 23, 2011

kalau bule nak hawinn sekoq sekoq

sabtu
34 april 2011
1.12 am

hoi hoi hoi
bila dah start suka kat orang
mesti ada masalah

sebab tu meluat nak dekat dengan orang
meluat nak kenal dengan orang
bila ta dekat dengan orang
depa chop saya sombong
tapi bila dah dekat
macam mcam perangai la pulak
apa masalah sebenarnya ha
sungguh sungguh ta paham


* psst ! lantak lah . cemuih

: )

Friday, April 22, 2011

cobaan - part 2


hasil lebey kurang macam movie avatar
tapi bule tahan la noah
hehehe

gambar : google
software : adobe photoshop cs3
jari kepunyaan : nurul wahida


before



after



* psst ! mood nak buad banyak lagi
tapi masa yang ta berapa nak banyak

: )

Friday, April 15, 2011

dia mai pulak


saya dah jumpa !
sebelum ni saya ada buad satu entry pasal apa yang saya nak
tetiba ada yang datang dengan ciri ciri tu
patot kahh saya bagi perhatian

* psst ! saya takot nak mula kann lagi

: (

Thursday, April 14, 2011

ayat makan dalam


ingat kann ta diperhati
rupanya sangat diperhati
amboi ustaz . cakap lembut tapi tajam
hahahaha

macam entry entry sebelum neh
saya memang nak obses nak menambah berat badan
si ustaz neh pon tau tujuan saya

kejadian pagi tadi

ustaz : wahida , hari ni yang da berapa hari ?
saya : dah tujuh hari dah
ustaz : macam mana rasa ?
saya : ramai yang tegoq muka makin bulat
ustaz : alhamdulillah . kalau nak besaq kena pakai baju besaq
kalau pakai baju kecik , kecik lahh jadinya
( sambil tersenyum manes )

HAHA
depan macik pan pacik ustaz tu hentam saya
yang si membe sengih ja
kaki saya da start tendang kaki dia bawah meja
masa saya pakai baju kurung
ustaz tu tada kat situ
grr !

saja nak berkongsi
dalam diam ada jugak yang memerhati
hehe

* psst ! untuk kebaikan saya jugak kann
lansung ta ambek hati

: )

Sunday, April 10, 2011

penangan air sehad


sejak sejak minum air sehad tu
tiap tiap malam saya mengantok sangat
dulu bukan maen payah nak tido
skang letak kepala terus lena
dasyat !

macik macik situ gelak kann saya
sebab orang laen semua nak kurus
saya sorang nak gemuk
dr. kamarul tu cakap kes saya special sikit
dahh la dia tu kacak wehh
okey . saya galak !
haha

ustaz kat situ da bagitaw detail pasal dalam badan
dia kata saya umur 24 tahun
tapi sel sel dalam badan saya baru umur 16 tahun
haha . gila muda sel sel saya neh
pastu kandungan air normal bagi perempuan 50% saja
kalau lelaki 60%
nak taw dak air dalam badan saya berapa ?
58% !
nak dekat ngan peratus laki dohh
pastu lemak kat perut sekilo !
hahaha . orang laen lima enam kilo
adoyai


* psst ! miskin terok minggu neh
choihh

: )

Friday, April 8, 2011

tunggu tujuh hari lagi


jumaat hari berehat rehat
selalu bangun nak dekat tengahari
tapi tadi bangun awal
semuanya sebab nak tambah isi
hahaha
bukan tambah isi apa
nak naek kann berat lahh
ha laa
dari dulu ta berubah ubah jarum penimbang tu
nak jugak tengok dia berganjak sikit

pagi tadi rajen rajen kann diri
pi ruma ustaz kat area jpj
minum minuman kesihatan herbalife
selalu saya jenis liat sikit nak mencuba apa apa produk
harap usaha kali neh menjadi lahh
ta naek banyak ponn ta paa
janji ada jugak perubahan

nanti kalau ada perubahan
saya nak tunjuk kat orang yang suka mengata saya tuu
biaq terbeliak biji mata dia . haha


* psst ! hari ni hari pertama
kita tengok hari yang ke lapan nanti okeyy

: )

Wednesday, April 6, 2011

bagi arahan


serabut ta tentu hala
rasa nak pi holiday dohh
tolong bawak saya !


* psst ! pulau satu
bungkus ikat tepi okeyy

: )

Tuesday, April 5, 2011

kawan dia sayang dia


pagi pagi saya da menangis
menangis untuk orang yang saya lansung ta kenal
dia dah pergi menghadap yang maha esa

saya terbaca wallpost kawan kawan dia
seyes sedey
bila da baca satu satu apa yang ada kat wall dia
tetiba laju ja airmata neh turun
kawan kawan dia sangat sayang kann dia
walaupun dah lebey kurang 2 minggu dia pergi
tiap tiap hari kawan dia akan post kat wall dia
cerita apa yang jadi harini
cerita kenangan kenangan dulu
depa buad dia macam ada
walaupun saya lansung ta kenal dia
tapi saya tersentuh sangat

harap dia tenang kat sana
al - fatihah


* psst ! kalau kita tada
sapa yang akan bersedey untuk kita eh

: )

Monday, April 4, 2011

belajar selagi bule


hey peminat !
tediaa . ada peminat ka
huih . perasan yang jenis melampau
payahh

harini saya belajar jahit manik
syoq la jugak
rasa rasa semua bidang saya nak try
memula dulu seni bina
pastu grafik , pastu security
pastu yang terbaru jahit menjahit
hahaha
pulun abeh kat saya sorang
sokey
macam neh la nak cari pengalaman kann
tengok budak baru pandai pegang jarum
hehehe


tapi yang sedeynya
nombe celcom saya da kena block
haishh , rasa menyesal sebab abai kann nombe tu
lupa nak topup lama dah
semalam baru teringat nak check
tadi pi celcom centre , dia suro topup rm100
pastu bawu dia bule aktif balek
tediaa , baek ta payah
dengan duet tu bule beli 10 nombe baru kot

nak wat cenna kann
da tada jodoh ngan nombe tu
sob sob sob
banyak kenangan dohh ngan nombe tu


* psst ! lek luu
macam ta biasa tukaq nombe lak kann
ngee

: )

Saturday, April 2, 2011

jeritan batinku

hati dah lega
saya dah luah kann apa yang saya nak luah
seyes saya dah ta suka dia
dulu bule laa tapi lepas dia buad sesuka hati
tinggal kann saya
hati saya dah kosong

sekian lama
dia datang kembali
napa selalu macam neh
baru nak senang senang sikit
ada yang mengacau kesenangan saya
saya dah 99.99 % lupa kann dia
choihh . senang senang datang minta maaf
saya bukan seorang pemaaf
saya memang bule lupa seseorang dengan cepat
tapi dengan usaha , tahan hati sedaya upaya

semalam mungkin saya ada niat laen
untuk terima dia balek
harini saya fikir apa yang saya nak
dan saya dah jumpa apa saya nak
dan keputusannya

saya ta perlukan awak

bila saya dengar penjelasan awak
saya tatau apa yang saya rasa
awak jangan buad alasan ta masuk akal
saya bule fikir mana satu yang betol
saya lebey senang hidup masa awak tada
tada sapa desak saya
tada sapa mintak macam macam
tada sapa sakit kann hati saya

pergi lahh awak
saya harap ta jumpa awak lagi

bye


* psst ! hati bukan barang mainan

: )

Friday, April 1, 2011

cobaan - part 1


tadi dah menayang buku
skang hasil pertama
haha
jangan gelak wehh
rasa macam buruk dohh

gambar : google ja weh
software : adobe photoshop cs3
jari yang menekan : nurul wahida

gambar asal


setelah ditekan sana sini
jadi lahh


ta puas hati sebab ta berapa nak kemas
okey la tu
dah nama pon percubaan pertama kann
laen kali kita bagi kemas lagi okey


* psst ! bermula dari bawah

: )

peminat photoshop


geng !
saya dah dapat kann satu buku
sekali tengok terus tertarik hati
selama neh saya ta pernah beli mana mana buku
nampak mana mana bookstore , maen jeling jeling ja
nak baca novel ponn
pinjam yang orang punya
hehe

tapi haritu
masa jalan jalan ngan pojan
dia nak survey novel
saya ternampak satu buku tutorial untuk photoshop
ta pikir panjang dahh
nipis tapi mahal la jugak
sambar terus sebab tinggal satu ja
huhu . semangat ouh

bukan ta bule belajar dalam youtube
selama neh pon dok usha youtube
tapi ntah laa
saja galak nak membeli
ngee

ni haa rupa buku tu
kalau anda nak belajar jugak
pi la beli okey
ta rugi


nanti kalau saya dah try
saya upload hasil pembelajaran saya okey


* psst ! bule ka saya buad
mesti ta menjadi macam dalam buku tu

: )

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)