Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Monday, January 31, 2011

alor star pon lawa jugak wehh

tolong tolong
mata saya ta larat nak bukak
hoho
rasa letey gila ouh
padahal lepak lepak ja kot

petang tadi saya teman kann si kecik anis ber photoshoot
bergaya sakan dan paling penting
saya yang make-up kann dia
hahaha
nak habaq jugak weyh !

ta payah banyak cakap
mai kita tengok gambaq dia noah
tapi saya tangkap pakai henset murah ja ponn
dan gambaq yang tah apa apa
besa la
saya bukan ada bakat sangat



lokasi :
secret recipe , city plaza

dan

perkarangan rumah toksu depan wisma darulaman

alor setar , kedah



* psst ! suka bila tengok orang laen gembira
: )


Sunday, January 30, 2011

kalau tengok mesti teringin

hello
entry kali neh
saya nak bawak anda cuci cuci mata
tengok benda benda comey dan sedap
iaitu
cupcakes


sekarang neh
cupcakes memang fames gila kann
saya suka tengok design dia yang lawa lawa tuu
kita pon bule jadi kreatif kalau kita nak

cara nak buad cupcakes pon simple saja
meh nak bagi resepi

* * *

BAHAN BAHAN
• 125g tepung naik sendiri
125g gula kastor
125g butter
• 2 biji telur
½ sudu teh esen vanilla
2 sudu makan susu

CARA CARA UNTUK KEK
• putar semua bahan cupcakes hingga sebati kecuali susu
• masukkan susu dan putar lagi
• bahagikan adunan kepada 12 kertas muffin
• bakar cupcakes 15 - 20 minit , 200
ยบc

ISING
• 2 putih telur
• 3 cawan gula ising
* kalau tamau manes , kurang kann okeyy

• 1 sudu teh jus lemon

CARA CARA UNTUK ISING
• putar putih telur dan gula ising (5 minit)
• masukkan jus lemon dan putar lagi adunan (2 minit)
• sapukan ising pada kek

anda juga bule hias memngikut kreativiti anda
selamat mencuba !

* * *

ada orang pernah kata kat saya
kalau tiap tiap hari kita tengok benda comey
nanti lama lama kita pon jadi comey
saya nak anda pon jadi comey
macam ne bule

haha
comey kann cookies monster neh


* psst ! rupa ta penting sebab ta kann kekal
hati jugak orang mau pandang

: )


Thursday, January 27, 2011

hati , sila dengar cakap otak


saya macam dah tada harapan jep dengan dia
macam orang ta betol ja kann berharap
memalukann diri sendiri
buad buad biasa konon
padahal diri sendiri ta okey pi cakap okey
kalau dia suka saya lagi , dahh lama dia bagitaw
tapi skang tada apa ponn

* * *

Otak : biar lahh . dia dah ta suka nuown la tu
Hati : okey . kita cuba lupa nahh
Otak : kalau i sorang saja . mana bule
Hati : ha laa . kita sama sama laa
Otak : u lagi penting lorh . kalo u ta buang , i akan terus pikir
Hati : i janji lahh !

* * *

ha lahh , ha lahh
tamau berharap dah
benda dah lama lepas kot
kalau cuba bagi peluang kat orang laen
ta salah kann
maybe cara ne buad saya lupa perasaan saya kat dia
try lah mana yang bule
okey nuown !
yeah

* psst ! bagi peluang kat orang laen ?
er . mana ada sapa sapa dah
nanti ada la kot
chill

: )

Wednesday, January 26, 2011

dunia nuown suda setahun

26 januari 2011
cukup setahun suda saya bergelar blogger
tempoh yang cukup baru

masa memula buad blog dulu
saya seyes tatau lansung apa itu blog
hanya sign up dan explore sendiri apa yang ada
semua bermula dari kosong
sekarang saya da sampai tahap ne
dan saya puas hati sebab saya usaha belajar sendiri

kisah suka duka saya dari setahun yang lepas
semua dah tertulis dalam dunia nuown
dan saya harap saya ta kann berhenti menulis
menulis bukan untuk orang laen
hanya untuk diri sendiri

terima kaseh jugak pada yang rajen melepak kat sini
maaf lah kalau ada yang kurang


* psst ! ingat taw . dunia saya rahsia kita

: )

Tuesday, January 25, 2011

jangan tengok ! nanti buta

orang selalu tanya saya
kenapa saya suka upload gambar
dan jawapan saya
biaq pi !
ada saya kesah anda nak kata apa
blog saya . facebook saya
sukahati saya lahh
nak jugak sebok sebok hal orang
fb tu kann da ada tempat upload sorang satu kann
lagi nak tanya tanya
apa guna button tu kalau saya ta pakai
dah memang itu fungsinya
haiyoo
laen lahh kalau mark zuckerberg tu cakap
tempat upload gambar ne hanya untuk hiasan sahaja

amboih !

dan sekarang
saya nak upload lagi
hahahaha




* psst ! nak cakap belakang ? sila lahh
saya taw anda memang prihatin
dengan apa yang saya buad

: )

Monday, January 24, 2011

saya nak ajak awak berangan sekali

heyy anda
perasan ta ada lagu baru kat blog saya
pertama kali dengar kat blog adek manes ne
rasa sweet gila nak habaq hang
selalunya lagu lagu laen ambek masa banyak hari nak suka
tapi lagu ne
sekali dengar dahh jatuh cinta

mehh nak bagi lirik
anda bule ikot nyanyi skali
sambel sambel berangan macam saya



lagu : 150 juta
penyanyi : fynn jamal

Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salahnya saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”

Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua



* psst ! saya simpan lagi msg awak
masa awak baru mula mula dapat number saya


: )

Sunday, January 23, 2011

kawan saya perlu kann bantuan

heyy anda
kawan saya termasuk dalam list
top 80 cute contest anjuran cute muslimah

sebagai kawan yang sejati
dan sentiasa disayangi oleh kawannya
saya setuju untuk menolong kawan saya
untuk mendapat kann LIKE tertinggi
dengan bantuan anda semua
bule kann
ngee

ne gambar yang dimaksudkann


caranya sangat mudah
step 1 : LIKE page ini dulu

cute muslimah

step 2 : LIKE gambar kawan saya

nor hanis othman

senang kann
LIKE anda sangat sangat dihargai
terima kaseh okey

kalau nak berkenalan atau apa apa saja
bule jugak add facebook dia
nor hanis othman
haha

secret recipe saya jangan lupa kann wahai cik anis
haha

: )

Saturday, January 22, 2011

saya LIKE lahh !


facebook adalah syurga bagi kaki LIKE
saya ponn suka like jugak

mehh nak share apa yang saya like kann :

• i'll share anything . but not you
• whenever i see a clownfish , i automatically think
OMG IT'S NEMO !
• i love it when somebody sees me ,
screams my name and then runs to hug me
• long text messages about
how someone feels about me . makes my day
• cancel ! cancel ! cancel ! . . . message sent !
erk , kill me now
• when i was a kid , i always
wanted to see the face of the fat lady in tom and jerry
• " i'm fine " really means " i need a hug and someone to talk to "
• when a little kid or baby goes to hold ur hand
and they can only hold ur finger
• dark night + heavy rain + coldness + nice blanket = PERFECT SLEEP
• dear hair , i'm sorry i burn u , cut u and tie u up . but
i'll always , always LOVE u !
• when i was kid . went to computer just to use PAINT !
• 4.00 am . phone call
" hey , are u asleep ? " . " no , i'm skydiving "
• u say i'm dirty minded . but how did u understand what i meant ?
• i hate when my mind won't shut up when
i'm trying to sleep !
• i trusted you , my mistake
• when someone smiles at u , u smiles back even
if u don't know who the person is
• i'm not weird , i'm limited edition !
• i hate my ex but i still love them
• i still remember the first time u told me that u love me

haha
da cukup banyak kot
sesetengah ne ada yang pernah jadi dalam hidup saya
tapi mana taw kot kot ada yang sama dengan anda jugak
kann

: )

Wednesday, January 19, 2011

jangan jadi bekas plastik

* klik pada gambar untuk kesan yang lebih menggoda

ME itu saya dan NO NAME itu dia
baca dari bawah okey

ini lahh msg si bekas saya
tiga bulan sekali dia akan muncul

saya memang ta save number dia
saya ta kann save number orang yang saya ta suka

adoi laa
saya ta kesah kalau dia nak msg msg saya
tapi tolong jangan jadi bekas yang plastik
rindu lahh apa lahh
saya dapat taw yang dia dah ada gf
tapi dia mengaku single
benda ne paling saya benci sekali kalau dengan lelaki
heh ! kesian kat perempuan tu
tolong laa wahai lelaki
susah sangat ka nak jujur

anda baek dengan saya
saya akan baek dengan anda
kalau anda dah ada gf
maybe saya ta kann rapat lagi dengan anda
tada perempuan suka bila bf dia berkawan baek dengan si bekas
mana mana perempuan pon
walaupun mulut dia kata ta kesah
tapi dalam hati depa ja tau

KENYATAAN

: )

malam itu . . .

hey hey
rasanya belum terlambat kot
saya nak menayang gambar gambar kami pada malam
ulangtahun keputeraan sultan kedah yang ke-83

masa tu gila lahh
alor star sangat bercahaya weh
rasa macam ta pecaya lak
ha laaa
selalunya kalau pukul 10 dan ke atas
mau sunyi dahh dalam pekan tu ha
tapi kali ne laen kot
ramai gila dok melepak
kat dataran depan masjid zahir

hanya
kami berdua saja
nurul wahida dan nur fauzani


hanya pakai kamera biasa
maaf lahh

saya memang ta tera mana ponn

ta kesah lah kann

: )


Tuesday, January 18, 2011

foto foto foto

hello hello
tumpang bohh muka saya sat nahh

bukak facebook klik sana klik sini
tada yang menarik
last skali
aktiviti paling best jugak laa
edit gambar
hoyeah

walaupon tada gambar yang menarik
gambar gambar diatas ne pon bule laa
tapi kann
bila tengok lama lama
ada DUA perkataan ja sesuai sebut

huduh piangg !

: )

normal , buruk atau pelik


semalam tengah dok golek golek layan mata
saya terfikir
perangai saya ne normal , buruk atau pelik
saya tatau nak kategorikan perangai perangai neh

. SATU .
kalau saya tengah msg msg
pastu orang tu buad saya marah
saya akan delete number dia dan campakkan bawah bantal
pastu saya akan keluar bilik dan buad benda laen
agak dah tenang sket . bawu tengok balek phone tu
kalo da berbaek balek
saya save lahh number dia balek
hahaha

. DUA .
agak agak merajuk sebab ada yang ta kena
saya akan off handphone saya
walaupun hati meronta ronta nak on
sedaya upaya tahan keinginan tu
bukan apa
bila tengok banyak misscall dan msg masuk tanpa henti
yang merajuk tadi hilang tatau pi mana
tu pon kalau orang tu pujuk ta henti henti la
tapi kalau bila on phone tu satu apa pon tada
agak kecewa dan sambung merajuk
haha
apa kejadahnya

. TIGA .
bila nak tido siap siap kann katel
saya suka banyak bantal
semuanya mesti ada dikeliling saya dan bantal kecil
untuk tutup kepala
nyenyak seyh
sebab tu selalu bangun lambat kot
ngee

. EMPAT .
kalau masa busan busan dan ada mood yang baek
saya akan rajen tangkap gambar
sebab tu saya rajen upload gambar
hahahaha . da jadi kebiasaan pada si gadis
ngee . biaq pi !

. LIMA .
apabila ada orang call dan selesai bercakap
lepas letak tu haa
time tu baru lahh teringat nak tanya macam macam
yang masa cakap tadi tamau nak ingat sangat
selalu ouhh macam ne
haishh !

. ENAM .
kalau marah kann orang
saya akan tinggalkan dia sat
dan fikir apa benda yang buad saya marah
kalau benda tu hal remeh
saya akan fikir apa kebaikan dia pernah buad kat saya
agak da puas hati , saya akan cntact dia balek
cakap macam biasa
haha
gedix doe !

cukup lahh yang ne kot
anda bule kategorikan sendiri
mengikut apa yang anda rasa
adakah ianya perangai normal , buruk atau pelik
rasanya pernah jadi kat anda jugak kann
saya ta sempurna
kadang kadang perangai ne buad saya gembira

: )

Saturday, January 15, 2011

contest blog paling cantik , comel dan kemas

saya di tag lagi . kali neh oleh
si comel syaqiela
pasal
contest blog paling cantik , comel dan kemas

saya tatau la mana satu kategori sesuai untuk blog saya
tada satu ponn rasanya
sebab semak semacam ja
ngee

* * *


SYARAT PENYERTAAN :

1. haruslah menjadi follower FARZANA FARZANTO
2. peserta perempuan digalakkan
sebab hadiahnya baju baju perempuan
3. ada tiga kategori
CANTIK , COMEL dan KEMAS
setiap kategori satu pemenang
4. buad entry pasal contest ne
5. tag kepada LIMA rakan blogger anda
6. letak banner contest dan letak pada side bar
dan link terus ke entry FARZANA FARZANTO

7. last skali tinggal kann link entry anda
pada link FARZANA FARZANTO
8. penyertaan bermula pada 10.01.2011 hingga 10.02.2011
9. dalam tempoh ne anda bule
menjadi lebey kreatif untuk hias hias apa yang patut
pada blog anda

* * *

okey
yang tu saja
apa tunggu lagi meh . jum jum jum

saya nak tag kann pada :
primadona lofaa
masz meera
iman
mimie
nurshamira shamira

: )

Friday, January 14, 2011

kami bukan mengata , kami cuma berbincang

sayangs
anda maseh ingat kisah anjing haritu

ouh wow
ramai yang bertanya dan memberi sokongan
terima kaseh ya
terutama sekali pada cik lofaa
aww aww
dia sangat memahami saya
terima kaseh sayang

mari tengok PERBINCANGAN kami


dan

* klik pada gambar untuk kesan yang lebih menggoda

cik lofaa juga menghadapi masalah yang sama
mari ramai ramai ikut blog cik lofaa kita
sangat sangat cummel taw
te pecaya
klik

haters make me famaous


Thursday, January 13, 2011

dia ditindas lagi . HAHA

teringin nak gelak
tapi tada bahan yang bule buad anda gelak

mehh sini nak tolong bagi gelak
sumpah lawak
hahahaha


* klik pada gambar untuk kesan yang lebih menggoda


karangan untuk anjing

kenapa masih ada lagi suara suara sumbang
kenapa ada lagi yang ta puas hati
kalau ta kenal saya ta payah nak kata macam macam
kalau kenal pon , mehh kita kata depan depan
takot kahh anda

heyy
tolong jaga kelakuan anda di tempat saya
kalau nak kata apa pon
tunjuk diri anda tu
setakat nak menyalak ta tentu pasal
ta payah laa
macam ANJING lah wehh
tambah kurap sket
ANJING KURAP
sebab dia macam gatal gatal gitu

kepada anjing tu
saya amat terharu kerana anda taw habes pasal saya
ta sangka lak ada 'orang' yang nak ambek taw pasal saya
sudi masuk blog saya dan tengok abes suma suma neh
tapi jangan la smpai nak berak kat chatbox saya
najis kot . anda ada otak kann
eh ehh . otak anjing mana bule pakai
opss !

kalau ta suka saya
jangan masuk blog saya . jangan add facebook saya
kalau dah TERadd tu
remove saja . ta ponn block saya terus
saya ta kesah langsung

pasal hidup saya
jangan nak sebok sebok lahh . jaga hidup sendiri dulu
nak meROMEN anak orang pon
tengok balek dosa lepas . da tobat ka belum

dia kata saya gila glamer ?
ouh memang pon
tengok link blog ne dulu lah sebelum nak kata apa
gilafames.blogspot.com
bodoh ta reti baca apa tapi reti lak bukak
ouh lupa , anjing kann
dimaafkann lahh kalau camtu
ngee


lepas ne kena buad peraturan baru :

ANJING DILARANG MASUK !


Wednesday, January 12, 2011

lancar jugak la

hai hai hai
hari rabu berjalan dengan lancar
adek saya lambat ambek saya ke teori memandu
bahagian perempuan suda penuh
saya terpaksa duduk di bahagian lelaki sorang sorang
di barisan paling paling depan sekali
wow
sangat sangat jelas
memang ilmu penuh di dada la nak habaq
kelas terlampau padat dan semua orang berkobar kobar
cekgu pulak ta cukup

jadual saya untuk aktiviti seterusnya adalah
pada awal bulan dua pulak
cukup kot masa nak kenal kenal bahagian kereta
da la selama ne satu apa pon ta penah ambek taw
huhu

macam ne lah suasana kat sana
panas ouhh


ada yang perasan dak
saya da tukar layout baru lahh
ngee . simple sangat kann
tapa lahh
macam ne yang saya cari dari dulu
simple itu kemas
saya nak pembaca saya ta serabut mata
saya nak mereka tenang kann minda bila melawat blog saya
acececece
: )

Tuesday, January 11, 2011

bule ka saya buad

esok hari RABU weh
adoi laaa
kena pergi ke kelas memandu
ta bule ka kalau saya nak bawak moto sampai bila bila
HAHA

gila ta suka
terasa fobia nak pi sana lagi
dah tiga tahun mak bapak saya memaksa
baru tahun ne terpaksa mengalah
haish
harap harap saya selamat

HAHAHA
buad terok buleh



kes hangat : facebook ouh facebook

skang neh heboh dengan kes FACEBOOK nak ditutup
heyy . anda jangan risau okey
ta kann punya lahh
hanya khabar angin saja
ta pecaya lagi eh
ne buktinya

*klik pada gambar untuk kesan yang lebih menggoda

anda bule bersosial seperti biasa
tada apa yang perlu di risau kann
: )


Sunday, January 9, 2011

anda kena block dengan saya dak ?

tadi gatai tangan
pi klik kat block lists
rupa rupanya
dah ramai yang saya block kat acc NURUL WAHIDA III
agak terkejut jugak la
HAHA

* klik pada gambar untuk kesan yang lebih menggoda

saya ta kann block orang kerana suka suka
ada la yang ta kena
dari segi perangai
kata kata
atau
yang agak menyusahkan saya

bukan taley remove saja
tapi nanti nanti
mesti depa akan add balek
sebab pernah terjadi

saya minta maaf lah eh
ne sebagai langkah keselamatan jugak kann

saya ta kesah anda nak kata apa
saya suka cara dan diri saya
sekian
: )

Saturday, January 8, 2011

calon suami


anda belom ada calon suami
meh saya nak bagi
mereka adalah seperti yang dalam gambar diatas
mereka ini sangat prihatin terhadap isu sebegini
untung sangat kalau anda dapat mereka

ne adalah gambar yang mereka kecoh kann


saya rasa pakaian saya bukannya terok sangat
tada dedah dedah sangat pon
ramai lagi kot yang lagi seksi kat tempat awam
gambar saya yang bertudung pon banyak
napa mereka ta tringin nak comment

taw la niat baek ponn
tapi lama lama jadi meluat pon ada
kalau ta suka tengok gambar gambar yang berkenaan
buad apa anda klik pada gambar dan usha abes ?
anda bule saja buad tatau
agak agak gambar itu bule membuta kann mata anda
remove saja dari fwen list anda
senang bukan

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)