Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Tuesday, August 15, 2017

ketua kumpulan


tiap tiap kali cuti ada ja plan 
cuma harini mereput kat rumah sebab hujan 
nak buat simpanan sama 
kenot boros2 la wey 
nanti ada trippppp lagi . wehooo ! 

lastweek , minah ni merengek mintak dibawak berjalan 
dia jatuh motor haritu , mc panjang lah 
sebab kesian , bawak jugak makan2 bagai . haha 


aku pon taktau nak bawak pi mana 
bawak pi shopping sikit pastu lepak kuala perlis 
kelia ! 




;D 



Sunday, August 6, 2017

terjah


OMG 


aku sendiri pon taktau kewujudan tempat ni 
sampai lah dia viral
rupa rupanya sebelah rumah aku ja weh 
tak sampai 3 minit dah sampai . lol 


lepas dah jemu , pastu pi pantai murni 
tempat aku dating dulu dulu 
lama aih tak mai , 2 tahun lepas depa buat baru 
ni baru mai nak tengok apa yang baru 


lepas tu pi cari casing hp sat kat city plaza 
dari kecik mai sini 
haritu first time teringin nak bergambar atas ni . hahaha 
pon boleh ! 



;D


Monday, July 17, 2017

bulan 3


tengah buat design sekarang ni 
bukak folder2 kat laptop , jumpa satu album 
masa kenduri kakak mija haritu 


wan temankan aku pi kenduri 
lepas tu dia terus pi shoot pengantin dia 
tapi pasepa mija tinggi ni 
padahal sama tinggi kot . huhuhuhuuu

:') 




Monday, July 10, 2017

bakar membakar


cadangnya nak teman pojan belikan hadiah untuk
 husband dia kat aman central ja 
ntah macam mana , terplan nak buat bbq kat gua kelam 
roger kd , dia pon on 


pukul 10 dah siap gerak 
ni kali ke 2 aku pi setelah sekian lama tak jejak 
hari ahad , orang pon ramai jugak lah 


kd bawak ayam , aku bawak sosej2 , pojan bawak air 
nak hidupkan api pon terhegeh2 tak menyala 
bawak arang sikit , minyak gas pon takdak 
kebetulan ada budak jual jagung bakar , dia lah tolong sat 
upahnya , kami beli jagung bakar dia tambah duit raya 
kira kalau campak kami dalam hutan , boleh la hidup 

HAHAHA . choi sangat 

sekadar picnic ja . tak mandi2 pon 
sebab lepas tu nak ke padang besar pulak 

memang sangatlah enjoy bila lama tak berkumpul sama2 
ni pon tak cukup ahli 
syaheed dalam pantang , hanim ada kat sabah 
bulan depan pojan dah nak pom2 sorang lagi 
haa makin payah la nak hang out macam ni . tunggu anak besar2 lah pulak 



xoxo 


;D 


Monday, July 3, 2017

balik kampung !


tak sempat nak update cerita balik kampung haritu 
alor setar - kl - pahang - terengganu - alor setar 
puas hati berjalan 


lama dah tak balik rompin 
haritu balik masa pak ngah sakit , 2014 rasanya 
rompin sempadan dengan endau , johor 
dalam 5 minit dah sampai johor 
sehari ulang alik pahang johor tah berapa kali . hahah 

best balik kampung 
pergi memukat ikan , depan sikit dari rumah dah jumpa pantai 
pi sana naik lori . haha , gila best ! 


lepas dari kampung , terus ke terengganu 
tidur semalam kat besut 
cari keropok lekor , sata , sedapnya weh sata goreng ! 


insyallah , next time nak jejak lagi sini 
kita pi jelajah pulau pulak 

:D 



Friday, June 30, 2017

7 tahun dah


dulu kan aku kaki myspace , friendster , skype , ym 
haha . ni haa kawan aku dari myspace 
pastu beralih ke facebook , dulu2 rajin skype 

alhamdulillah , persahabatan kekal sampai sekarang 
orang lain pon ada jugak , tapi dia ni aku dapat jumpa depan2 
last haritu jumpa tahun lepas masa aku pi kl 


weh , tak sangka dohh 2010 - 2017 
perangai masih sama . GILA . hahahahaha 
hang jauh nun di johor sana sanggup mai kedah , 12 jam haa 
kematu pungkoq ngadap jem raya2 ni . haha 

dia mai masa aku kena kerja 
lepak kat kedai la jawabnya , tolong aku bersihkan kedai 
sorry weh . tak dapat nak layan betul2 
aku taktau la hang baca ka dak belog aku ni 
katanya dah lupa nama belog aku . katanya laaa 
tapi aku nak cakap jugak 
hang memang kawan terbaik aku masa susah senang 


ni hadiah birthday aku 2015 
memang sengaja pilih sama dengan hang ka , huhuhu 
tapi memang aku pakai tiap2 hari pon , aku kan suka benda2 camni 
hehe 


seorang kawan yang berjanji akan sentiasa ada dengan aku 
ya , memang dia buat apa yang dia janji 
walaupun kami jarang contact 

terima kasih weh 



:')



Saturday, June 3, 2017

short vacay


bulan lepas punya cerita 
heret mija pi langkawi sebab dia tak penah pi lagi 
seminggu sebelum pi tu , terus whatsapp mija 
dia pon on 
kalau plan lama2 tu , bohong ja nak pi 
haha . kannn 

day 1 

sewa bilik dekat chenang 
bilik RM90/night . boleh la , bajet kan . haha 
senang sikit nak jalan . area tu kan meriah 



day 2 

ambik motor senang , brooom ja mana nak pi 
3 hari RM80 sebab motor baru , kalau motor lama 3 hari RM70
tapi hari kedua hujan sat2 
tak lah lebat , hujan manja ja 


day 3 

lastday . insyallah nanti plan next trip pulak 
cuti tak banyak . huhuuhu 



best kot berjalan berdua macam ni 
aku sendiri pon tak harap diri aku bawak mija 
jalan main redah dengan bajet ciput 
haha . alhamdulillah , lancar sangat 

:D


Tuesday, March 7, 2017

movie date


harini aku cuti 
wan tu pulak tak jemu2 ajak aku keluar 
so aku pon setujulah 
kebetulan dia meeting dekat KTU , alang2 dah dekat 
dia mai ambik aku kat rumah 

dulu jumpa gitu2 ja tak pernah sembang 
ni bila naik kereta , rasa malu lah . langkah pon tak kena . kahkah 
dia belanja semuanya harini 
so kami decide nak tengok wayang . LOGAN 


best wey ! sedih ending dia . tahan sendu ja dalam tu . haha 
aku tak lah ikut sangat x-men sebelum2 ni 
bila dia ajak , aku okey ja . sebab cerita lain semua macam tak best 

pendapat aku pasal dia , okey boleh tahan 
lawak2 sikit , gentleman sikit 
jangan jadi macam orang haritu sudah laa 
terlalu obses sampai aku naik takut 

:'D 



Tuesday, February 14, 2017

lari dulu



pasal someone haritu , dah dapat tau dia mmg ada hati 
tapi malas laaa 
lepas balik KL tu , aku dah slow2 jauhkan diri 
yalah , takmau la aku bagi harapan kat orang 
sebab aku takdak niat pon nak serius dengan dia 

yang dia pon tetiba nak marah aku . haha 
declare pon belum . tetiba nak hangin 
aku pon tau dari kawan aku pasal dia suka aku 
sebab tu sebelum salah faham lagi , baik aku lari dulu 

memang la ramai orang kata 

" baik hang terima orang yang suka hang daripada hang suka dia 
nanti2 hang boleh ja suka dia "

dulu pon aku selalu kata macam tu kat kawan2 aku . lol 
tapi bila dah alami sendiri 
bukan senang weh . rasa macam menipu diri sendiri 
sebelum ni aku taktau apa , seronok ja keluar sama sama 
bila dapat tau dia suka aku 
keluar pon rasa macam tak ikhlas dah 
nak senyum pon rasa macam paksa diri 

ntah la . payah nak explain 
lepas aku dapat tau tu , dua tiga hari , aku try la atas nasihat orang 
mana tau boleh lupa yang lepas 
tapi serius . tak boleh . bukannya dia tak baik . baik jaa 
tapi . ahhaha . setakat kawan ja boleh kot 

biarlah single macam ni 

HAHA 


:'D 




Tuesday, February 7, 2017

seketui nuown


rasa nak buat pic b&w pulak 


masa ni lepas taklimat 
dah habis awal , dapat meronda sempadan 
pi padang besar , bukit kayu hitam 

masa ambik pic ni , memang kena hon lah dengan lori kereta bagai 
apa dia ingat hon lori tu bunyi macam kau kentut senyap2 ?
haha . terangkat bahu aku tau ! terkejut 

hahahah . gigih sungguh . biar laa aku nak posing pon 
tapi tebu baru semai , so tak dapat la nak tangkap gambar pokok2 tebu merimbun 
pastu masa kami dah gerak , depan sikit , 
kereta yang lalu tadi pon berhenti ambik gambar jugak 

hahahaha 


;D


Thursday, January 19, 2017

terkena den


aku mintak kedai gambar ni editkan pic aku 
nak sama tinggi dengan sandro 
aku bajet aku yang tinggi 

selalu orang lain tunggu berbulan bulan baru dia edit 
yalah ramai kot yang PM dia , ikut turn lah 
tapi aku hantar semalam , tengahari siap 

TETAPI 
sekali apa dia buat 


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA 

aku terhibur ! 



:'D


small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)