Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Thursday, March 2, 2017

malassss


dah banyak bulan aku tak dengar khabar dia 
tiba2 last week dia msg , katanya nak pi umrah 
semoga selamat pergi , selamat balik 

* * * 

dalam tahun ni ramai betul orang baru muncul 
kawan2 aku lah , rajin betul depa nak kenal2 kan aku
orang dah usaha untuk kita 
takkan nak tolak kan , ambik hati lah 
kawan ja dengan sapa2 pon . jodoh tak jodoh lain cerita 

minggu ni jugak , tiba2 ada orang tu buat ramah dengan aku 
aku kenal dari kecik lagi . satu taman 
rumah dia area belakang rumah aku 
tapi tak lah pernah bertegur 
dia kawan dengan jiran aku , so kerap jugak la dia lepak depan rumah aku dulu 
lepas tu aku pindah , memang tak jumpa 

dia add aku kat fb dah lama , rasanya 4 , 5 tahun lepas 
aku anggap adik2 ja lah , sebab dia baru 27 tahun 
last contact pon masa aku kat peruda 
dia kerja bangunan yang sama . aku tingkat atas , dia bawah 
pastu lost contact sebab apa tah , aku pon tak ingat . cerita bertahun dulu 
puan faizah pon berkenan dia 
sebab dia kategori ada rupa . ada muka arab2 sikit . haha 
depa kenal pon sebab pernah berkerjasama 
masa tu 2010 rasanya , aku kerja tempat lain masa tu 
so , puan faizah terkejut jugak la aku kenal dengan dia 
haha , okey selesai sesi throwback 

berbalik pada cerita asal . minggu ni dia rajin tegur aku 
ajak jumpa banyak kali dah 
aku ja yang selalu ubah topik . tahhh . rasa macam budak2 kot 
malasssssssssss laaa akuuu

haha , gitu 

kawan laki aku selalu cakap aku jual mahal 
dia cakap cuba try dulu bukak hati tu 
hahah . aku bukan jual mahal 

aku cuma rasa malaaasssss 

ala , cakap banyak pon bukan hampa nak paham 
hahah 

:'D 


0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)