Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Tuesday, November 22, 2016

matpit kah


kisah semalam 
rutin harian aku macam biasa 

tengahari tu , ada sorang laki ada depan pintu kedai 
katanya nak jual kucing , dia suruh aku call adik aku 
aku tanpa rasa prasangka apa apa pon call 
aswad pon setujulah nak jumpa petang lepas dia habis kerja 
lepas tu , laki tu pon balik 

tak sampai 5 minit , dia mai balik 
katanya kalau tak jadi beli kucing pon takpa , tapi bagi dia pinjam rm10 
aku dah tak sedap hati dah 
sebab sebelum ni pon ada orang mai mintak duit jugak 
dalam 3 bulan lepas . aku dah tak ingat rupa macam mana 
aku syak orang yang sama , tapi kali ni dia pakai spek 
aku berkeras jugak takmau bagi 
dia pon berkeras jugak takmau keluar dari kedai 
dia tunjuk ic dia , suruh aku pegang 
memang tak lah aku nak pegang ic orang , nanti jadi apa apa 
aku jugak yang kena . aku snap ja ic dia 

allah , masa tu aku taktau la apa nak buat 
kalau aku bagi , next time mesti dia akan mai lagi 
kalau tak bagi nanti , dia buat apa apa kan naya , sebab rm10 ja 
duit boleh cari , nyawa tak berganti 
aku terpaksa bagi jugak duit tu kat dia 
dah dapat duit tu , dia pon balik 

aku bagitau jebat 
dia dari perlis terus turun alor setar 
tunggu kat kedai sampai aku tutup kedai 
lagipon petang tu ada kucing nak kena mandikan 
nasib ada dia jugak , boleh tolong aku 
huhu 

memang beringatlah selalu kunci pintu lepas ni 
manusia zaman sekarang bukan betul sangat dah 

haish . takut ! 



0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)