Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Saturday, November 5, 2016

lepak laut


harini aku cuti 
dah tiga hari dia tanya aku , nak ikut pi kampung dia ka dak 
aku asyik cakap , nantilah aku bagitau lain 
kalau nak , dia ambik aku kat rumah 
dah takdak plan , aku pon ikutkan saja 

aku dah pesan awal awal , jangan tinggal aku sorang sorang 
sampai ja kat kuala perlis . ramai gila orang 
ada pesta air , aku ingatkan biasa biasa saja 
team kampung dia ada dalam game perahu 

aku ingatkan lepak tepi jeti camtu 
sekali dia ajak naik boat 
gila engkau , tak pernah pernah aku naik boat yang tangkap ikan tu 
hahah . terhoyong hayang jugak . seriau aku 
dah la tak pandai berenang 
macam macam dah dalam kepala aku ni 

yang dia tu , punya ikut cakap aku 
sampaikan nak pi tiga langkah kedepan pon bagitau aku 
suruh aku tunggu sat . kalau pi jauh sikit 
dia akan call jugak bagitau dia ada kat mana . kahkah 
ingatkan habis sampai situ ja , rupanya ada lagi 
masa dia naik boat laju sebab nak kena siapkan team dia , 
aku dengar ' nurul , nurul , nurul ! '
aku tengok belakang 
dia buat isyarat suruh tunggu dia setelkan kerja 
hahaha . bagus budaknya 



ni masa aku kat atas boat tangkap ikan tu 
seronok tengok suasana camni 
first time pengalaman join benda camni 

: ) 



0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)