Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Friday, November 15, 2013

penang lagi


aku sebenarnya dah mengantuk 
tapi disebabkan esok nak gerak ke kl 
aku gagahkan diri update belog jugak 

bulan ni dengan bulan depan aku rasa macam busy sikit 
banyak baju pengantin nak kena siapkan 
tambah pulak paksu aku nak kenduri 
pelamin , meja makan , bilik , hantaran semua aku kena urus 
sorang sorang aku pulak . haih , pening 

kalau tidak ada orang nak kena tolong 
tapi dia kena tinggalkan aku sebulan 
pi amsterdam lagi . haritu dah pi , 2 minggu 
kali ni sebulan . alahai , lamanya 
sebab kes ni la aku dengan dia lepas ke penang 
nak spend time lama lama dengan dia 
biarlah orang nak kata apa pon . orang bukan rasa apa aku rasa 

* * * 

mula mula pi mall apa tah , sunyi sepi . haha 
kedai pon banyak tutup 
lepas tu pi gurney plaza , layan movie 
nanti lah entry lain aku cerita pasal movie ni 
sebabnya aku dah ngantok , nanti lain pulak aku cerita . haha 
sebelum pi tengok movie , aku dengan dia try satu game 
ala , game yang ambik anak patung ikut nasib tuu 
nak dekat rm10 dah habis , haha , nampak sangat tadak luck 
pencangkuk tu dah tarik anak patung naik ke atas 
tah macam mana boleh jatuh , geram betei 
couple sebelum tu dapat 2 anak patung , pehh . aku dengki . haha 
dah habiskan masa kat situ , gerak pi batu feringgi 
best kali ni dapat lepak lama lama kat situ 
selalunya asyik kalut ja ligan masa
lepas pi batu feringgi , dapat duduk duduk sat kat padang kota 
masa tu dah nak maghrib , baru gerak balik naik feri 
bestnya , aku rasa macam takmau balik 

masa nak balik tu dia dah cibet dengan aku 
katanya balik nanti nak celeb birthday aku 
aku pegang janji dia ! 
yang ni lah last kami jumpa , nanti bulan depan baru dapat jumpa lagi 
dia kena balik , kena balik celeb birthday aku . kena balik ! 


 * * * 

memang aku banyak kecil hati dengan dia 
entry entry aku sebelum ni pon nampak aku sangat sakit hati 
tapi aku nak marah lama lama pon tak boleh 
sayang aku melebihi rasa marah 
bukan aku tak pernah nak move on , pernah 
berbulan lamanya aku cuba , tapi tak boleh 

apa aku buat sekarang , aku kena banyak bersabar 
aku redha kalau ditakdirkan aku dengan dia sekerat jalan 
tapi , sementara dia ada disisi aku 
sementara dia boleh lagi buat aku tersenyum 
aku cuba jaga hubungan ni 
andai kata dia dah tak memerlukan aku lagi 
aku dah puas hati sebab aku dah berusaha semampu aku 

tapi , insyallah 
tuhan uji kita mengikut kemampuan kita 
tuhan tak kejam 

* * * 

baju tak kemas lagi , tak semangatnya nak pi sana , hm 
pagi nanti la bangun awal kemas semua 
doakan perjalanan aku selamat okey 

jaga diri semua  . bye , nak tidoq 


0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)