Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Saturday, October 6, 2012

tuhan dengar jugak akhirnya


pertama kali sejak setahun lalu 
baru harini aku jumpa balik dengan mama ery 
nervous jangan kata la 
yalah , dulu kan aku dah buat silap 
tiba tiba mama dia cari aku balik 
mana ta terkejut 

bila mama dia dah datang 
aku cium tangan apa semua , cuba buat macam biasa 
mula mula memang semua control 
aku duduk pon sopan tapi ta tahan lama 
lima minit lepas tu 
gelak aku pon dah makin kuat 
duduk pon dah bersepah . huhuhu 

mama dia kata 
' lepas ni ida kena dok dengan kak chaq 
jangan pi mana dah ' 

rasa bersalah bila aku dengaq mama dia cakap macam tu 
suasana dah balik macam dulu 
aku ingatkan mama dia nak marah aku lagi 
sebab aku tinggal mama dia macam tu saja dulu 
dulu aku ikutkan perasaan sangat 
ta fikir panjang 

aku memang ta sangka semua ni akan jadi macam ni 
memang aku mengharap sangat nak berbaik balik 
alhamdulillah 
doa aku selama ni dikabulkan jugak 
harap semua ni berkekalan 
amin 


16 komen:

Dunia Wilma said...

Baguslah macam tu :-)
Wilma bersyukur
[walaupun tak tahu apa2 ^_^]
Macam Peribahasa Melayu "Buang yang keruh, ambil yang jernih".

nuown said...

hehe . terima kasih wilma . happy sangat walaupun terpaksa korbankan something untuk semua ni :')

Anonymous said...

ahaha. klaka la kau ni
kalau dia tau kau da penah main dgn anak dia xde nak layan kau camtu.

hahahhahahahahahahahahahahahah

gi r try gtau mak dia

nuown said...

alahai , ta penat ka dok nak aibkan orang ? entah esok lusa hang kena langgar . pastu mati kat tengah jalan , sempat ka nak minta maaf kat aku ?

miss sime darby said...

cane taw derang da pernah main nie cik anonymous?

nuown said...

kaki skodeng apaa . HAHA

Anonymous said...

saya,

yang menulis komen diatas,
minta maaf sangat2.

:)

Anonymous said...

ada org tahu sume kisah kau dan dia, sebab dia sendiri yang bercerita. bf kau yang aibkan kau sendiri sebenarnya. berharga sangat kan kau kat dia. untungkan? ;

kami prihatin said...

nuown x nak nfikan ke apa yg mereka ckp? atau btl semua tu? kami tgk xdak penafian pn.

nuown said...

beb , serius aku ta faham apa masalah hang . biaq la dia nak pentingkan aku ka , pentingkan sapa2 kaa . aku sendiri ta kesah . kenapa hang pulak nak lebih2 ? dia aibkan aku , biaq kat dia la . hang pon dok aibkan aku jugak . ada otak fikir lah .

nota kaki : stalker2 camni biasa laa . bukan nak tengok life sendiri macam mana . life orang jugak dia nak ambik tau

kami memang prihatin masalah wanita begini said...

kami prihatin

nuown pn boleh pikir lelaki camne bf nuown tu. kalau xde angin xkn pokok bgoyang. anak2 dara luar sana tu habis dikerjakan dia. nuown nak nasib jadi camtu ke? or kalau nuown da pernah terlanjur pun, boleh kan berubah. duk kawan dengan lelaki tak tentu hala tu pasai pa?

kami tau nuown mesti nak back up si lelaki tu, tapi nuown sendiri tau dia lagu mana so pikir apa lagi. cari laki2 yang baguih buat suami. nuown bukan muda lagi.

take note yeah!

Anonymous said...

tak sedar jgk? kalau kau da nak sgt kat dia, semoga dia serius la nak amek kau jdk isteri dia. doa aku untuk kau. ikhlas :) & sorry for everything. may Allah bless you. :))

nuown said...

okey . terima kasih semua :)

nuown said...

lagi satu nak bagitau , kalau ta puas hati ngan ery , pi bagitau dia sendiri . ta payah nak tulis macam macam kat sini . nah aku bagi link fb dia . https://www.facebook.com/kerry.ismail.7 . kalau berani tunjuk muka la kan . bukan dengan sembunyi2 camni . berani kata , berani la hadap . TQ

gayung said...

pempuan gduh kalah dunia!

nuown said...

haha

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)