Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Thursday, September 27, 2012

oh SG !


harini aku halfday . ery pulak cuti 
lepas lunch tadi kami ke kedai haiwan 
semua punca sugar glider 
survey survey dulu 
tadi aku tengok punya semangat dia dok makan apple 
apple besaq dari tuan . huhu . rasanya baby lagi kot 

sejak aku tengok ada sorang membe fb aku bela 
aku rasa teruja camna tah 
tiap tiap hari aku tengok dia update pasal si comel tu 
bawak jalan jalan . dia panjat atas kepala 
alahai , sukanya aku manja manja centu 
kalau pasal haiwan lain , aku just tengok dan cakap 'okey comel' 
tapi yang ni aku rasa lain macam sikit 
cuba tengok bawah ni 
mohon jatuh hati dengan mata besar dia 


dulu dulu aku pernah berangan 
bila someone tu hadiahkan benda hidup 
macam dia dah berikan satu nyawa untuk kita jaga macam diri kita sendiri 
contohnya macam orang dah kawen 
haruslah ada baby nak menceriakan rumahtangga 
sebab tu aku ta suka mintak teddy bear atau lain lain 
sebab semua tu aku boleh beli sendiri 
tapi kalau orang bagi jugak , aku memang hargai sangat sangat 
hehehe 

tadi masa survey si comel tu 
aku betul betul nekad dah nak ambik sekor anak angkat 
memang macam mahal 
aku rela bajet duit makan aku 
mula mula beli sekor dulu , campur barang barang dia lagi 
memang habis duit gaji aku lah jawabnya . huhu 
bila dah ada tanggungjawab camni 
maknanya , kuranglah aku nak membazir untuk benda yang bukan bukan 
bulan depan insyallah kalau ada rezeki bule carikan pasangan untuk dia 
wahh . planning ! hehe 

sabar nurul sabar 
tunggu gaji next week 

insyallah 
:)

2 komen:

Wilma said...

Cantik sugar glider nie...
Saya pun pernah berhasrat nak pelihara seekor...
Tapi, tak jadi...
Takut, tak mampu nak pelihara...
Coz, takda masa ^_^

nuown said...

saya pon baru nak mencuba . hehe
nampak dia manja sangat , sbb tu rasa teringin ;)

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)