Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Saturday, February 18, 2012

pizza senyum lebaq


selamat malam sabtu 
saya nak share resepi buat pizza segera 
bukan beli hat siap dah naa 
kalau yang tu memang segera sungguh 
haha

untuk pengetahuan anda 
ini adalah cubaan pertama saya 
saya bagi nama resepi pizza saya ni 
PIZZA SENYUM LEBAQ 


BAHAN BAHAN 
bawang besar ,  cendawan butang , ayam kisar 
sos pasta , pizza topping , roti pizza , sosej 

kalau tatau jugak rupa bahan bahan kat atas ni 
sila tengok gambar gambar kat bawah ni okey 










CARA CARA 
panaskan minyak 
tumiskan bawang besar yang dicincang halus 
pastu masukkan ayam kisar 
masak sehingga ayam dah nampak putih melepak 
pastu masukkan sos pasta dengan cendawan butang 
masuk sosej jugak nah 
kacau kacau kacau 
masak sehingga mendidih 
bila dah pecah minyak , boleh tutup api dah 
sediakan roti pizza 
ratakan bahan yang dimasak tadi atas roti pizza 
taburkan topping pizza ( mozzarella cheese pon bule ) 
dan yang terakhir tabur sosej 
kalau nak tambah lain lain bahan pon bule 
ikut citarasa masing masing 
bakar dalam suhu 200 selama 20 minit 
hidangkan dan makan 

pesanan penting : masa buat pizza kena senyum lebaq 
kalau dak , bukan namanya 
PIZZA SENYUM LEBAQ


ini sebelum dibakar 
lepas dibakar ta sempat nak ambik gambar 
sebab semua orang dah ta terkawal  
hahaha . maaf nah 

* * 

anggaran kos mengikut daya ingatan nurul wahida : 
roti pizza : RM8.99
cendawan butang : RM3.39
sos pasta : RM11.48
ayam kisar : RM6.86
pizza topping : RM9.99 
sosej : RM5 lebih kot . haha . ta ingat 



klik sekali pada mana mana gambar untuk tengok lagi jelas 
selamat malam readers ! 




* psst ! teringin nak buat cup cake pulak 

:' ) 



0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)