Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself

tebusan

Thursday, September 15, 2011

sad sad sad



Ianya terjadi lagi

Mesti anda dah bosan kann dengan cerita saya

Bila saya sedey mesti saya akan cari blog saya

Saya tada sapa nak bercerita

Harap anda faham

Semua dah berakhir

Dia sangat melampau

Memalukan saya depan semua orang

Saya ada hidup saya

Dia tada hak nak buad saya macam tu

Sebab masalah kecil segala galanya jadi besar

Saya takkan maafkan dia

Saya bukan pemaaf

Kawan saya Tanya

Kenapa saya lansung ta membalas

Maruah saya dipijak pijak camtu

Hmm . kalau saya membalas

Keadaan jadi lebih teruk

Nama saya busuk

Orang lain akan menilai kita

Kalau kita bercakap buruk , buruk lahh kita


Dan harini 15 September

Saya cuba untuk terima semua ni

Saya datang kerja macam biasa

Dan saya bersedia nak bebincang dengan mama dia pasal kerja saya

Selama ni saya bertahan pon sebab dia

Sekarang dah tada apa lagi

Buad apa saya nak susahkan diri


Tapi macam biasa

Tetap ada halangan untuk berterus terang

Saya ta faham kenapa saya susah sangat nak lepas dari suma ni

Mama dia call

Ta dapat datang sebab demam panas

Dan abah dia pon sakit

Mama dia minta saya tolong belikan makanan

Depa lansung ta makan apa

Saya ta sampai hati tengok depa macam tu

Walaupun anak depa buad macam macam kat saya

Rasa kesian saya masih ada

Saya bule ja nak balas dendam kalau saya nak

Saya bule ja nak lari dari kerja saya

Tinggalkan macam tu saja sementara depa susah skang ni

Tapi saya ta macam tu


Hmm . saya yang dimalukan dan dihina ni la

yang nak tolong mama abah dia

tapi si anak ta pernah nampak suma tu


nasiblah kan

manusia mana pernah sedar

mereka anggap mereka ja betul dan orang lain salah

sebenarnya kita ta pernah kenal diri kita

perbuatan kita mencerminkan diri kita

saya ambil tindakan mendiamkan diri

yang tu ja boleh selamatkan saya


nanti mama dia dah sembuh

dapatlah saya tinggalkan semua ni


sebelum ni saya ada plan nak buad something untuk dia

ya . memang malam semalam saya keluar

saya keluar survey barang

saya nak kira bajet untuk plan tu

tapi semua dah hancur

hati saya hancur dan plan saya hancur

tapalah . maybe saya boleh bagi plan tu untuk orang lain nanti

dah tada rezeki untuk kami


dan masa saya habiskan ayat ni

keluar lagu tema kami kat radio

‘ marry you ‘

ntah napa rasa sayu sangat

mungkin dia ta kan rasa apa yang saya rasa

hmm



*psst ! tenangkan hati


:’ (



0 komen:

small rss seocips Music MP3
reason(autumn in my heart)